Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, mam pewien problem... mianowicie nie wiem co zrobić. Mój pies jest malutki, ma króciutkie łapki. Wybieramy się na wystawę kundelków i dziś próbowałam już powoli ćwiczyć. Bonnie ma króciutkie łapki i nie chce kłusować... tzn. jeśli idę z nią normalnie to kłusuje, jeśli już biorę ja na smycz i ja truchtam to ona nie chce iść ładnie kłusikiem, tylko od razu galopik...:roll: nie wiem, jak ją nauczyć, żeby ona kłusowała, a nie od razu galop... ma ktoś jakiś pomysł?

pozdrawiam.

Posted

Nie musisz truchtać. Jak idziesz normalnym krokiem to pies jest spokojniejszy i nie poglalopowuje.
Zaczynaj powoli nawet stępem, potem coraz szybciej. zagalopuje to komenda "kłus" i zwalniasz. Uspokoi się-przyspieszasz do skutku ;)

Posted

[quote name='jefta']Nie musisz truchtać. Jak idziesz normalnym krokiem to pies jest spokojniejszy i nie poglalopowuje.
Zaczynaj powoli nawet stępem, potem coraz szybciej. zagalopuje to komenda "kłus" i zwalniasz. Uspokoi się-przyspieszasz do skutku ;)[/quote]
oki, postaram się, będziemy dużo ćwiczyć :) a jakby nam nie wychodziło to na wystawie mogę iść? czy powinnam raczej truchtać z psem? :)

Posted

Agdzie jest wystawa kundelków i kiedy? Bo ja byłam z moją melcią na wystawie kundelków we wrocławiu, podczas targów zologiczno -botanicznych. Musze powiedzieć że byłam podwrażeniem. :lol: Nawet była sedzia kynologiczna - Aleksandra Lubaszka. A co do tego chodzenia to faktycznie lepiej wygląda w kłusie:cool3: Ale ja z melką dałam kompletną plamę:shake:

Posted

[quote name='Melka94']Agdzie jest wystawa kundelków i kiedy? Bo ja byłam z moją melcią na wystawie kundelków we wrocławiu, podczas targów zologiczno -botanicznych. Musze powiedzieć że byłam podwrażeniem. :lol: Nawet była sedzia kynologiczna - Aleksandra Lubaszka. A co do tego chodzenia to faktycznie lepiej wygląda w kłusie:cool3: Ale ja z melką dałam kompletną plamę:shake:[/quote]
we Wrocławiu właśnie jest ;)

dlaczego dałyście plame?

Posted

Z małą rasą oczywiście, że idziesz wolno. To ty musisz się dostosować do rytmu psa - ma on lekkim kłusem biec przy lewej nodze. Pamiętaj, że nie nauczysz psa tego tak szybko -wystawcy uczą tego bardzo, bardzo dlugo. Ale w miarę normalny bieg i będzie dobrze :-). Powodzenia.

Posted

[quote name='basia bonnie']we Wrocławiu właśnie jest ;)

dlaczego dałyście plame?[/quote]

Skoro jest we wrocławiu to koniecznie mi powiedz gdzie i kiedy, bo ja muszę w takim razie też wystąpić z melcią:razz:. Przepraszam że tak długo nieodpisywałam ale niemogłam znaleść tego wątką:shake:. Dlaczego dałyśmy plamę? Ano dlatego że poszłam tam razem z mamą i melka tak się cieszyła że razem gdzieś idziemy (tzn. ja, ona i mama) że była strasznie rozkojarzona i nerwowa i jak weszłam z nią na ring to ciągnęła za mamą, w biegu wogle się pokazała bo musiałam ją ciągnąć to była wogóle porażka:placz: ale koniecznie musisz mi jak najszybciej powiedzieć wszystko co wiesz otej wystawie, albo na forum albo na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] bądź gg 11569187 będe wdzięczna za odp.:p

Posted

[quote name='Kaya'][URL]http://pl.youtube.com/watch?v=bOi826EsGyw[/URL] prosze od wyboru do koloru kazdej wielkości prawie psy mozesz zobaczyc sobie jak chodza ^^[/quote]
dziękuje bardzo!!:multi::multi:

[quote name='Melka94']Skoro jest we wrocławiu to koniecznie mi powiedz gdzie i kiedy, bo ja muszę w takim razie też wystąpić z melcią:razz:. Przepraszam że tak długo nieodpisywałam ale niemogłam znaleść tego wątką:shake:. Dlaczego dałyśmy plamę? Ano dlatego że poszłam tam razem z mamą i melka tak się cieszyła że razem gdzieś idziemy (tzn. ja, ona i mama) że była strasznie rozkojarzona i nerwowa i jak weszłam z nią na ring to ciągnęła za mamą, w biegu wogle się pokazała bo musiałam ją ciągnąć to była wogóle porażka:placz: ale koniecznie musisz mi jak najszybciej powiedzieć wszystko co wiesz otej wystawie, albo na forum albo na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] bądź gg 11569187 będe wdzięczna za odp.:p[/quote]
no na gg Ci już wszystko napisałam ;)

ale w tym roku pójdzie Wam dobrze!! będę trzymała kciuki za siebie i za Was :cool3::loveu:

Posted

Wystarczy na yutubi dobrze poszukać (a ja akurat dziecko youtuba xD) ^^ Fajnie ze pomogłam, moge wrazie czego jesczze poszukać jakiś ale to juz na gg - 4079239