Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='RITA & DIANA']
[B]Asiorku![/B]widziałam , ze na allegro cos troszkę sie ruszyło!!! daj mi proszę znac co i jak ...[/QUOTE]

już wyszłam z "niewoli" ;)
no ruszyło się, więc kasę ludzie śla prosto do was....
Nic więcej nie wiem

Posted

mała Lady ma sie dobrze, skonczyła sie cieczka i musimy pomyslec o sterylce.....
nabrała ciałka i kto wie moze wktótce domek stały bedzie .....na razie uczy sie chodzic na smyczy i nie siusiac w domu....powinnismy tez panienke kompleksowao zaszczepic i odrobaczyc, ale ostatnio przeziebienie połozyło mnie do łózka....od poniedziałku ruszamy z bazarkami bo kaske trzeba nazbierac....

• 2 weeks later...
Posted

no jak?? przeciez wyżej jest napisane ;)

[quote name='RITA & DIANA'][B]Mam dobra nowinę!!![/B] nieszczęśliwa Lady została rano zdjęta z łańcucha i przywieziona do mnie:lol:.To cudowana sunia , bardzo spokojna, całuśna i przytulaśna! Nie jest agresywna w stosunku do innych suk, uwielbia dzieci( zaraz po wejściu do domu wskoczyła mojej córce do łóżka:evil_lol:), w czasie jedzenia można jej mieszac w misce ,zabierać ja itd. Nie wykazuje zadnej agresji!!!!! Cudo ! po prostu cudo!!! śniadanko zaliczyła mega duże .....
widać ,ze głodowała, bo na pierwszą miseczkę karmy rzuciła się jak szalona i pochłonęła ją niczym odkurzacz. To taka mieszanka rottka z onkiem. Lizawka z niej straszna. Bardzo się interesowała naszą fretką. No oczywiście moje aniołki Gajka:evil_lol:i Dianka:evil_lol: były oburzone faktem,ze w domu znowu pojawiła się obca sunia.One by ją chętnie potarmosiły, ale dla bezpieczeństwa Lady zostały zamknięte w sypialni.W chwili obecnej Lady jest u naszego znajomego pare bram dalej pod bacznym moim okiem. Nie jest w ciązy!!!!!! Jutro jedziemy po południu do weta sie zaszczepić i odrobaczyć. Musimy tez nazbierac kaski na sterylke sunieczki, aby juz nigdy nie była szczenna. A w międzyczasie szukac będziemy dla niej dobrego domku.Mam kilka fotek z porannego spacerku, ale bateria kaput i jak sie naładuje to wkleje. n
[/QUOTE]

Posted

to fakt, ze trochę tu ucichło na wątku Lady:oops:. Na chwilę obecną sunia przebywa w domu tymczasowym i uczy się zycia wśród ludzi. Jest radosna , przybrała na wadze , nabrała pewnosci siebie i bardzo , bardzo wypiękniała. W poniedziałek wkleimy nowe foty Lady. Cieczka się skonczyła i powolutku musimy zacząć zbierac kaskę na sterylkę, w przyszłym tygodniu dziewczynkę zaszczepimy kompleksowo i musimy szukać dla niej stałego domku.
Lady to bardzo grzeczna sunia. Nie jest agresywna.Kocha ludzi a najbardziej małe dzieciaki. W stosunku do innych psów i suk , nawet tych pięć razy mniejszych od niej jest spolegliwa , a nawet uległa. W domu tymczasowym przypomniała sobie jak zachowywac czystość. Nie je juz tak łakomie jak na samym początku. Spuszczona ze smyczy na spacerkach przybiega na zawołanie. Fantastyczna towarzyszka w zabawach z piłeczką i patykami.Jednym słowem wspaniała sunia, idealna do domu nawet z małymi dziećmi i innymi psami.

Posted

lady malutka szukaj domu...
ciesze sie ze dziewczyna tak dobrze sobie radzi i jest coraz lepiej na pewno jak zwykle rita z twoich rak wyjdzie kolejna bida szczesliwa z nowym domkiem masz dobra reke do adopcji...

• 2 weeks later...
Posted

Tak, ale mieszkam pod Toruniem, wiec bylaby to dla niej z pewnoscia męka, dwuletnia psiutka nie jezdzaca do tej pory.
Dlaczego - odpowiem kopią:
mysle o sobie, mimo ze jestem w TOTALNEJ rozsypce, bo moja ukochana najcudowniejza najradosniejsza wpatrzona dobrotliwymi oczkami milosc na kudlatych nozkach odeszla za TM...I co z tego, ze sa inne zwierzaki, to nieprawda, ze jedna milosc mozna zastapic inna. Za nia jeden "pokoj" zostanie na zawsze pusty..ALE nie pomoc innemu biedakowki?...Balbusie tez przygarnelam, dala nam taki ogrom uczucia... z psiuli obojetnej na ludzi stala sie najradosniejszym merdaczem swiata[IMG]http://1.1.1.4/bmi/static.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG]
Chetnie pomoge suczce po sterylce (drugi raz takiej rozpaczy po nieudanym zabiegu chyba bym nie przezyla), wyglad-niewazny, ale mam inne zwierzatka i nie chcialabym aby im stala sie krzywda, dlatego tak wypytuje o stos,do kotkow i psow. Mam dom na wsi z ogrodem, balbusia (to byl mieszaniec prawie owczarkowaty z dluzszym wlosem) miala bude, ale biegala sobie ile chciala, a domek i tak stal dla niej otwarty - chciala, to miala bude, nie, to spala w domku. Przepraszam za nieskladnosc, ale...[IMG]http://1.1.1.4/bmi/static.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG]

Posted

Agagumi! Wysłałam Tobie pw , jeżeli chodzi o Lady to ona świetnie jeżdzi autkiem, nie ma choroby lokomocyjnej, a jeżeli bedziesz pewna co do adopcji dziewczynki to z transportem nie będzie wiekzego problemu.
Lady nadal na tymczasie. Przytyła, wypiękniała....za chwilę foty( sami zobaczycie jaka jest śliczna).