Jump to content
Dogomania

Dwa serduszka..Panna Jessi - Yorkowa księżniczka oraz Buffy - domowy postrach :D

Recommended Posts

• Replies 13.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• tigrunia

4442

• Pegaza

1351

• Aga76

1160

• Kasia

748

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='dysia-u']Cześć Be. pewnie wywracasz oczami jak czytasz o oleju norkowym - znowu
ale w szamponie też ten olej jest :roll: W każdym?
No hej, hej ..
nieeee nie w każdym ale są takie w których jest ;) Rozumiem, że ten którego Ty używasz ma ten olej norkowy?

Jak już jesteś .. znalazłam na allegro takie cus : Oleander różowy pełny pachnący 2 letnie sadzon (756338996) - Aukcje internetowe Allegro
i jeszcze takie :
Oleander różowy-pełny-sadzonki ukorzenione 4 (755825527) - Aukcje internetowe Allegro
"Odpowiednio pielęgnowany przez zimę urośnie na wysokości całego okna, po 1 roku może już być do sufitu (doniczka stojąca na podłodze)." Możliwe to? :cool1:

Posted

http://img268.imageshack.us/img268/4310/img8433m.jpg

ten krzaczek ma dwa lata / pozwoliłam sobie wkleić fotke -wymaż go ze swojej galerii / a pielęgnuję go chyba dobrze bo kwitnie obficie :lol:
Widzę że spodobała ci się roślinka :razz: Kuna , szkoda że to daleko bo mam kilka szczepek. Są też białe ale one ponoć kwitną mniej obficie. Koleżanka ma i mówi że śmiecą bo często kwiat opada:roll:

Posted

Pegaza napisał(a):
Ula podrzuc mi hehe ja juz na dzialke bede miec w sam raz hehe
wiecie co ale tez se taki sprawie a co!:cool1::evil_lol:

Be szczesliwa cala heh:evil_lol: ze auto odzyskala

Daria nie czuje , że się jej rymuje :evil_lol:

Posted

[quote name='dzasta']Oleandry dość szybko rosną ale czy aż tak szybko ;) Nasz po 2 latach był dość duży już ale tak do sufitu to nie sięgał :D
Pewnie wszystko zależy od warunków .. :roll:
[quote name='dysia-u']http://img268.imageshack.us/img268/4310/img8433m.jpg

ten krzaczek ma dwa lata / pozwoliłam sobie wkleić fotke -wymaż go ze swojej galerii / a pielęgnuję go chyba dobrze bo kwitnie obficie :lol:
Widzę że spodobała ci się roślinka :razz: Kuna , szkoda że to daleko bo mam kilka szczepek. Są też białe ale one ponoć kwitną mniej obficie. Koleżanka ma i mówi że śmiecą bo często kwiat opada:roll:
No kurcze ja się już w Turcji zakochałam ale nie myślałam, że to to w Polsce trzymać się da .. :multi:
[quote name='dysia-u']przyjrzałam się tym kwiatkom z allegro. Piękne , różowe tylko kwiat jest pełny a on właśnie śmieci:evil_lol:
Tzn. że Ty masz jakąś inną odmianę kwiatów czy, że te kwiaty sa już jakieś przekwitłe? :oops:
Bo tam gdzieś pisali, że jak się mało podlewa to opadają ..
[quote name='Pegaza']Ula podrzuc mi hehe ja juz na dzialke bede miec w sam raz hehe
wiecie co ale tez se taki sprawie a co!:cool1::evil_lol:

Be szczesliwa cala heh:evil_lol: ze auto odzyskala
Znalazłaś już tą swoją wymarzoną ? :loveu: :eviltong:

Ano :multi: I niuńka cała i zdrowa :loveu: Ojj tęskniłam za nią noc całą :evil_lol:

Posted

Nie nie ma tej mojej wymarzonej:-( jedynie wiemy jaki domek bysmy chcieli miec chodniki itd..:roll: gdyby byla mozliwosc budowy domku od podstaw..

zeby za autem tak tesknic:evil_lol: chyba bardziej za nia niz za Lukiem:evil_lol:;)

Posted

Pegaza napisał(a):
Nie nie ma tej mojej wymarzonej:-( jedynie wiemy jaki domek bysmy chcieli miec chodniki itd..:roll: gdyby byla mozliwosc budowy domku od podstaw..

zeby za autem tak tesknic:evil_lol: chyba bardziej za nia niz za Lukiem:evil_lol:;)

Poszukaj sobie jakąś ładną działeczkę rekreacyjną bez domku - na allegro pełno takich .. noo ale to pewnie drożej wyniesie niż w takim POD ..
Moja mama kupiła 2 działki za 800 zł razem :evil_lol: Jakieś 60 km od Bydgoszczy. Na jednej jest bardzo malutki domek, na drugiej pusto i obie są obok siebie więc są połączone. Nie ma tam na razie kibelka ale spać jest gdzie :eviltong: Nie wiem jakie duże są te działki .. to takie standardowe POD ;)

Nooo .. dziś Łuki się zapowiedział, że nie wraca na noc i na pewno tęsknić za nim nie będę :evil_lol:

Posted

ha ha, się uśmiałam z twojej historyjki :evil_lol: :evil_lol:
grunt, że foka bezpieczna i cała :p

ja też się cieszę kiedy TZ idzie na nockę do straży...ba, nawet uważam że zbyt rzadko ma te zmiany :diabloti:

Posted

Kasia napisał(a):
ha ha, się uśmiałam z twojej historyjki :evil_lol: :evil_lol:
grunt, że foka bezpieczna i cała :p

ja też się cieszę kiedy TZ idzie na nockę do straży...ba, nawet uważam że zbyt rzadko ma te zmiany :diabloti:

:eviltong:

dobre :evil_lol: Ł pracuje na 3 zmiany więc co 3-ci tydzień ma nocki.. W sumie fajnie jak go nie ma bo całe łoże dla mnie i piesów :loveu:

Posted

tigrunia napisał(a):
:eviltong:

dobre :evil_lol: Ł pracuje na 3 zmiany więc co 3-ci tydzień ma nocki.. W sumie fajnie jak go nie ma bo całe łoże dla mnie i piesów :loveu:

No proszę bardzo jak to po ślubie się "tęskni" za chłopem na noc:evil_lol:

Posted

tigrunia napisał(a):
Poszukaj sobie jakąś ładną działeczkę rekreacyjną bez domku - na allegro pełno takich .. noo ale to pewnie drożej wyniesie niż w takim POD ..
Moja mama kupiła 2 działki za 800 zł razem :evil_lol: Jakieś 60 km od Bydgoszczy. Na jednej jest bardzo malutki domek, na drugiej pusto i obie są obok siebie więc są połączone. Nie ma tam na razie kibelka ale spać jest gdzie :eviltong: Nie wiem jakie duże są te działki .. to takie standardowe POD ;)

Nooo .. dziś Łuki się zapowiedział, że nie wraca na noc i na pewno tęsknić za nim nie będę :evil_lol:

Hej:multi:
po 400zł za działke?:crazyeye::crazyeye: a nie za metr?:roll:

Posted

Be szkoda ze Bydgoszcz tak daleko takich cenow u nas nie ma:shake:
mozna kupic od 25 tysiecy za rekraeacyjną ale ciezko tu niedaleko nas..jak widze to mazowieckie,nawet pomorskie...
taniej wychodzi w POD..ale jak widac tez nie ma lekko znalezc ładną:roll:

jak sie ma 50 tysiecy to juz mozna przebierac..:cool1: a ja sie ich nie ma to sie szuka tanszej i wtedy jest ciezej..

Posted

Doti1986 napisał(a):
No proszę bardzo jak to po ślubie się "tęskni" za chłopem na noc:evil_lol:

Ja żem wolna - ślubu z nikim nie brałam :eviltong:
...::Basia::... napisał(a):
Hej:multi:
po 400zł za działke?:crazyeye::crazyeye: a nie za metr?:roll:

Cześć Basia ;)
No autentycznie - za działkę :cool3:
Pegaza napisał(a):
Be szkoda ze Bydgoszcz tak daleko takich cenow u nas nie ma:shake:
mozna kupic od 25 tysiecy za rekraeacyjną ale ciezko tu niedaleko nas..jak widze to mazowieckie,nawet pomorskie...
taniej wychodzi w POD..ale jak widac tez nie ma lekko znalezc ładną:roll:

jak sie ma 50 tysiecy to juz mozna przebierac..:cool1: a ja sie ich nie ma to sie szuka tanszej i wtedy jest ciezej..

Nie no u nas też takich cen nie ma :evil_lol: To jest wyjątkowe miejsce - nigdzie indziej takich cen nie spotkałam :eviltong: Ale te działki były zapuszczone bardzo .. mama sobie małymi kroczkami wszystko zrobiła i już jest bardzo ładnie :loveu: I nawet jakieś drzewka owocowe tam ma ..
dysia-u napisał(a):
Cześć Be :lol: wpadnij do mnie na kwiatki :p

Cześć :multi:
Już lece...

Jutro wyjeżdżam ..
Będę najprawdopodobniej w poniedziałek wieczorkiem. Zaopiekujcie się galeryjką :loveu:

Posted

O to miłego wyjazdu Be :)

Tam gdzie moja Mam ma działkę można kupić zapuszczoną od ogródków działkowych za 400-600 złoty w zależności od wielkości bo są 300 do 500 m.

Posted

dzasta napisał(a):
O to miłego wyjazdu Be :)

Tam gdzie moja Mam ma działkę można kupić zapuszczoną od ogródków działkowych za 400-600 złoty w zależności od wielkości bo są 300 do 500 m.

Dzięki ;)

Oooo widzisz Daria jaka okazja ! :loveu:
Justa a gdzie te działki? :eviltong:

Posted

tigrunia napisał(a):
Dzięki ;)

Tak tanio:crazyeye:
u nas zaniedbane leca ok 15-18 a juz wyszykowane to ponad 20..:roll:

Be gdzie Ty pojechalas? sie nawet nie pochwalilas...:mad:

Posted

tigrunia napisał(a):
Dzięki ;)

W Warszawie oczywiście :)
Położone w otulinie lasku bardzo ładne :)

Tyle że w tej cenie oczywiście mogą się trafić działki nawet bez domku albo ze zdewastowanym domkiem ale widziałam kilka takich które ludzie kupili właśnie za takie pieniążki a teraz mają super. Najczęściej są to zarośnięte działki jakiś starszych ludzi którzy już nie mają siły się nimi zajmować.

Posted

dzasta napisał(a):
W Warszawie oczywiście :)
Położone w otulinie lasku bardzo ładne :)

no ostatnio ogladalam dzialeczke nawet z stawem piekna byla i w cenie mozliwej co z tego jak dla nas za daleko:placz: dlaczego u Was taniej a u nas tak drogo..:roll:

Posted

No a ja właśnei jakiś czas temu miałam możliwość zakupienia fajnej działki w Twojej okolicy no w sumie nie działki a posiadłości na wsi takiej co można i mieszkać lub jako rekreację ale za daleko trochę tyle że to znajomi sprzedawali :cool3:

Posted

tigrunia napisał(a):
Ja żem wolna - ślubu z nikim nie brałam :eviltong:

Cześć Basia ;)
No autentycznie - za działkę :cool3:

Nie no u nas też takich cen nie ma :evil_lol: To jest wyjątkowe miejsce - nigdzie indziej takich cen nie spotkałam :eviltong: Ale te działki były zapuszczone bardzo .. mama sobie małymi kroczkami wszystko zrobiła i już jest bardzo ładnie :loveu: I nawet jakieś drzewka owocowe tam ma ..

Cześć :multi:
Już lece...

Jutro wyjeżdżam ..
Będę najprawdopodobniej w poniedziałek wieczorkiem. Zaopiekujcie się galeryjką :loveu:

O kurde a ja 50tys za działke w karwi nad morzem zapłaciłam mimo iż też zarośnięta była:angryy:
A u nas w wawie takie ogródkowe po 5 - 7 tys:mad:
A gdzie sie wybierasz i nawtet nie raczysz powiadomić?:cool1::p