tigrunia Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 dysia-u napisał(a):synul stanął na wysokości zadania i nieżle się spisał , ale przyszedł do domu zziajany i mokry. Na obiadek był rosół taki z oczkami hihi to sie zarazz rozpogodził Rosół z okami :crazyeye: Ja też chcę :placz: Mogę odśnieżać!! :evil_lol: *kleo* napisał(a):Oj bo jo, nie dość, że zimno, to jeszcze z 4 piętra trzeba zejść i się wtaszczyć z powrotem :evil_lol: Po choinkę zaraz jedziemy :multi: Łe to faktycznie tragedia :evil_lol: Ja właśnie przywlokłam choinkę :loveu: Mamy świerk syberyjski :cool3: Łuki się na jodłę nie chciał zgodzić bo najmniej kosztowała 120 zł taka do 2 m :mad: Ale świerk też fajny :loveu: Takii srebrzysty :multi: Ale ubierzemy go pewnie dopiero we wtorek, środę.. Quote
*kleo* Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 tigrunia napisał(a):Ja właśnie przywlokłam choinkę :loveu: Mamy świerk syberyjski :cool3: Łuki się na jodłę nie chciał zgodzić bo najmniej kosztowała 120 zł taka do 2 m :mad: Ale świerk też fajny :loveu: Takii srebrzysty :multi: Ale ubierzemy go pewnie dopiero we wtorek, środę.. A my w końcu nie pojechaliśmy, moja babcia nam kupiła i teraz trzeba tylko do niej podjechać, więc nawet nie wiem co tam wymodziła za krzaka :eviltong: Quote
AmiX Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 tigrunia napisał(a):Ja właśnie przywlokłam choinkę :loveu: Mamy świerk syberyjski :cool3: Łuki się na jodłę nie chciał zgodzić bo najmniej kosztowała 120 zł taka do 2 m :mad: Ale świerk też fajny :loveu: Takii srebrzysty :multi: Ale ubierzemy go pewnie dopiero we wtorek, środę.. Cześć :) Ja dzisiaj ubrałam.... ale sztuczną ;) i wszystkie ozdoby [FONT=Tahoma]wyciągnęłam [/FONT] :) więc u mnie już świątecznie :) Quote
Doti1986 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 U mnie atmosfera świąteczna od środy:evil_lol: jak dla mnie choinka mogłaby stać cały rok:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
tigrunia Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 *kleo* napisał(a):A my w końcu nie pojechaliśmy, moja babcia nam kupiła i teraz trzeba tylko do niej podjechać, więc nawet nie wiem co tam wymodziła za krzaka :eviltong: O widzisz.. kłopot się sam rozwiązał :eviltong: AmiX napisał(a):Cześć :) Ja dzisiaj ubrałam.... ale sztuczną ;) i wszystkie ozdoby [FONT=Tahoma]wyciągnęłam [/FONT] :) więc u mnie już świątecznie :) Ja tylko w kuchni sobie okno przystroiłam, wyciągnęłam też lampki ale jedne na balkon nie palą wcale (sople) a w zeszłym roku tylko parę sopli nie paliło :angryy: a drugie na balustradę palą co drugie :placz: Doti1986 napisał(a):U mnie atmosfera świąteczna od środy:evil_lol: jak dla mnie choinka mogłaby stać cały rok:evil_lol::evil_lol::evil_lol: U mnie od tygodnia stoi tylko mikołaj z choinką na podgrzewacze :eviltong: Quote
karkakarka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Be zrób zdjęcie choinki - może w końcu zacznę rozróżniać te drzewka ;) Quote
Pegaza Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Tez chce choinke juz zywa miec..:placz:. jak tak dalej pojdzie to chyba m przyniesie z piwnicy sztuczna :roll: Quote
tigrunia Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 karkakarka napisał(a):Be zrób zdjęcie choinki - może w końcu zacznę rozróżniać te drzewka ;) Tera nie zrobię bo stoi zwinięta w rogu, zafoliowana. Jutro Ł ma ją wydostać z siatki co by się trochę rozprostowała to cyknę ;) Ona jest taka od spodu srebrzysta a igły ma pomiędzy świerkiem a jodłą co do grubości :cool3: Pegaza napisał(a):Tez chce choinke juz zywa miec..:placz:. jak tak dalej pojdzie to chyba m przyniesie z piwnicy sztuczna :roll: Idź z rana na rynek i przytaśtaj - albo Somę weź i sanki :loveu::evil_lol: Quote
Doti1986 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 tigrunia napisał(a):O widzisz.. kłopot się sam rozwiązał :eviltong: Ja tylko w kuchni sobie okno przystroiłam, wyciągnęłam też lampki ale jedne na balkon nie palą wcale (sople) a w zeszłym roku tylko parę sopli nie paliło :angryy: a drugie na balustradę palą co drugie :placz: U mnie od tygodnia stoi tylko mikołaj z choinką na podgrzewacze :eviltong: U mnie też się tak po zimie z soplami stało wystarczy żę w jednym sznurku spali się jedna żarówka i cały nie świeci tak wiec zrobiłam tak kupiłam w sklepie zwykłe lampki choinkowe i powyciągałam z nich żarówki rozłożyłam sople na ziemi i kolejno sprawdzałam która z żarówek jest spalona można to też sprawdzić w taki sposób że wyciągasz jedną żarówkę z sopli i podmieniasz do zwykłych światełek jak nie pali to znaczy że spalona i trzeba wymienić :) Zeszło mi nad tym trochę ale cóż czego się nie robi dla pięknych balkonów:) Quote
karkakarka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 No Soma to by chyba dała radę na sankach przytaszczyć Quote
Pegaza Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Be u nas nie ma rynku... i nie ma zywych choinek musze po nia jechac do odleglego miasta..a czasu brak... facet w czwartek stal u nas na takim duzym targowisku ale jak sama mialam ją wziasc.. Quote
tigrunia Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Doti1986 napisał(a):U mnie też się tak po zimie z soplami stało wystarczy żę w jednym sznurku spali się jedna żarówka i cały nie świeci tak wiec zrobiłam tak kupiłam w sklepie zwykłe lampki choinkowe i powyciągałam z nich żarówki rozłożyłam sople na ziemi i kolejno sprawdzałam która z żarówek jest spalona można to też sprawdzić w taki sposób że wyciągasz jedną żarówkę z sopli i podmieniasz do zwykłych światełek jak nie pali to znaczy że spalona i trzeba wymienić :) Zeszło mi nad tym trochę ale cóż czego się nie robi dla pięknych balkonów:) O kurcze :crazyeye: Mówisz, ze to takie czasochłonne? Ale mi w zeszłym roku co któryś sopel nie działał a teraz już w ogóle żadna żarówka nie pali :-( karkakarka napisał(a):No Soma to by chyba dała radę na sankach przytaszczyć :evil_lol: No ba! :evil_lol: Quote
Pegaza Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Starego psa by chcieli meczyc lobuzy;) Quote
tigrunia Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Pegaza napisał(a):Be u nas nie ma rynku... i nie ma zywych choinek musze po nia jechac do odleglego miasta..a czasu brak... facet w czwartek stal u nas na takim duzym targowisku ale jak sama mialam ją wziasc.. Jak nie ma rynku? :roll: Ja swoją właśnie na rynku dziś kupiłam - stali jeszcze jak o 21 przejeżdżałam ... 2 tiry z choinkami :crazyeye: Byłam też koło Carrefoura ale jodły po 140 mieli :crazyeye: A koło Kauflanda po 130 :roll: Quote
karkakarka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Drogie te żywe choinki Nigdy nie kupowałam więc nie bardzo się na ich cenach znam Quote
tigrunia Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 karkakarka napisał(a):Drogie te żywe choinki Nigdy nie kupowałam więc nie bardzo się na ich cenach znam :roll: No drogie.. w zeszłym roku płaciłam 100 zł za jodłę :roll: Quote
Doti1986 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 No ja też nie kupowałam żywych bo dopiero od roku mieszkam samodzielnie więc to nasze pierwsze święta:evil_lol: A mąż się uparł na żywą ale jak sobie pomyślę jak się igły z niej będą sypać to mnie ciarki przechodzą:shake: Może w przyszłym roku mi jakąś z lasu mąż przyniesie ( bo ma swój ) a w tym roku zadecydowałam że będzie sztuczna:evil_lol: Quote
tigrunia Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Z jodły igieł nie miałam prawie wcale. Świerk to wiadomo- sypie się potwornie:angryy: Jestem ciekawa jak ten syberyjski.. :roll: Quote
Marzena* Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Miałam kiedyś syberyjski i stał bardzo długo prawie wcale się nie sypiąc :) Quote
*kleo* Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 A moja choinka ma szyszki, o!! :eviltong: Quote
karkakarka Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 A moja nie ma szyszek i jest sztuczna hihi Quote
Truska34 Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 tigrunia napisał(a):Buff siada na tyłku jak jej nogi za bardzo zmarzną i stara się jakoś tylne w powietrzu trzymać :evil_lol: Cześć Klaudia :multi: Kurde aleś wygodnicka :evil_lol: Dobrze, że ja jeszcze na taki pomysł nie wpadłam, żeby podkład rozłożyć :eviltong: A mój Ivo wczoraj to chyba zaprzeczył wszelakim prawom fizyki. Najpierw z zimna podkulił jedną łapkę, za chwilę drugą, a potem próbował następną:crazyeye: Postanowiłam przeprosić się z podkładami. Ale to nie takie proste, bo on wcale nie chce z nich korzystać:shake:. Dobrze, że robi się cieplej.... Cześć Wam! Pozdrawiamy słonecznie w południe! Quote
tigrunia Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 [quote name='Viky i Ja']Miałam kiedyś syberyjski i stał bardzo długo prawie wcale się nie sypiąc :) Dobre wieści :multi: My też kiedyś mieliśmy coś syberyjskiego.. może to to samo nawet :roll: Pikne drzewo było :loveu: A moje jeszcze nawet nie rozpakowane :roll: [quote name='*kleo*']A moja choinka ma szyszki, o!! :eviltong: Gadasz :crazyeye: Nie trza bombek dawać :loveu: :evil_lol: [quote name='karkakarka']A moja nie ma szyszek i jest sztuczna hihi Ale pewnie też piękna i świecąca :loveu: [quote name='Truska34']A mój Ivo wczoraj to chyba zaprzeczył wszelakim prawom fizyki. Najpierw z zimna podkulił jedną łapkę, za chwilę drugą, a potem próbował następną:crazyeye: Postanowiłam przeprosić się z podkładami. Ale to nie takie proste, bo on wcale nie chce z nich korzystać:shake:. Dobrze, że robi się cieplej.... Cześć Wam! Pozdrawiamy słonecznie w południe! O kurcze - na jednej nodze to ja jeszcze psa nie widziałam :evil_lol: Zrobiłam galat :loveu: Mój pierwszy w życiu - ciekawe co z niego wyjdzie.. :roll: 2 godziny robiłam tak na luzaku więc chyba nie jest źle , co? :roll: Idę spać.. Quote
Princess_York Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 cześć wieczorem, a my dziś kupiliśmy i ubieramy ją teraz . MAmy małego świerka ;) . Quote
*kleo* Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 tigrunia napisał(a):Gadasz :crazyeye: Nie trza bombek dawać :loveu: :evil_lol: Trza, już wiszą z resztą, i cała reszta też :) Czym jest galat? :confused: Quote
Recommended Posts