Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przed wyjazdem aby odebrac Arikę, zakupiłam małą maskotke - Owieczkę :)

Gdy tylko Arika przyjechała, owieczka była jej koleżanką, którą Arika gryzła od czasu do czasu. Potem stała się jej przyjaciółką, a teraz ARIKA KOCHA TĄ OWIECZKĘ STRAAAAASZNIE!!!! :lol:

Ostatnio gdy juz razem w łóżku zasypialiśmy, ona się zrywa i biegnie w kąt pokoju :o Ja patrze a ona uszczęśliwiona wskakuje znowu na łożko z owieczką w pyszczku.

Arika tak kocha owieczkę, ze ona :

*nie ma jednego oka i ma wielką dziurę w tym miejscu, że już wata wychodzi

*ma rozrartą troche szyje

*Jest troche brudna i sporo używana :lol:

Pozostaje jedno pytanie : Co wasze charciska kochają tak, ze rozrywaja?

Pozdrówka :wink:

Dominisia i moja charcica polska Ariczka i

moje kotki : 7-letni Bidabliu oraz 1,5-miesięczna Fanta :kociak:

gg: 2560415

Posted

aaaaaa, hihi :lol:

chce jeszcze dodać co zrobiła Aricia z owieczką :

*owca nie ma już żadnego oka, nie ma waty w głowie (wata jest w śmietniku :) )

*owca brudna

*szyja owcy jeszcze bardziej rozgryziona, dziury w miejscach na oczy

Czy to nie cudowna miłość do owieczki????? :great:

Pozdrówka :great:

Dominisia i moja charcica polska Ariczka i

moje kotki : 7,5-letni Bidabliu oraz 2-miesięczna Fanta :kociak:

gg: 2560415

• 4 months later...
Posted

Moja Neli miala swojego ukochanego pluszowego osiolka...

ale jego stan byl tak straszny,ze musialam go wyzucic.

przyczyny:

odgryziona glowa

wywleczona wata

odgryzione tylne nogi oraz ogon.

:-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-?

Posted

LAURA, to dobre :lol: :lol: :lol: ;) ;) ;)

= Normalka :D

Arika po owieczce miala rozerwanego królika, mysz, słonia i psa. Teraz dostala tygrysa - jeszcze nie ruszony :angel:, pso-królika - w szyi dziura, ale stan jest jeszcze dobry :angel: i dostala tez psa - stan nieruszony! :angel: i szpaka (wronę), takiego duzego :D Oczy juz mu wyciągnęła, a teraz chce zjesc mu skrzydlo, ale musi dalej pracowa nad tym :evilbat: 8)

BTW ciesze sie, ze ktos na moj temat odpowiedzial :D

Posted

hihihi przy Waszych pociechach Cynka wyglada na zupelnego aniolka :angel: bo ona przeciez tylko 'zaadoptowala' mojego misia i pozbawila go nosa i jednego oka ;) poza tym uwielbia go wytaszczac na balkon pod moja nieobecnosc i mocno 'poprzytulac' ;)

Posted

Dzisiaj dalam mojej Neli pluszowa zebre.Poki co jej stan jest nienaruszony

oprucz tego,ze gdy ja zobaczyla w swojim wyrku,skoczyla na nia i

zaczela miedlic w pysku...

(zobaczymy jak zebra bedzie wygladac po paru dniach...)

:lol: :P :lol: :P :lol: :P :lol: :P :P :lol: :P :lol: :P :lol: :P :lol:

Posted

jenn

hihihi ;) :angel:

Arika to kazdego misia "demoluje" (włącznie z domem :D - zart).

Demolowanie kazdej zabawki Ariki zaczyna sie na wyciągnięciu jej oczu i nosa, a potem wyciaganie waty z szyi itd. itd ;)

LAURA

Uwazaj bo to sie zaczyna.... :lol:

Posted

LAURA

Statusy nie wazne! :D Wazne to, ze na dgm uczy sie czlowiek psiego zachowania, wyglodu psiego itd, itd :) Ja tu jestem od lutego, a ty od kilku dni, spoko :D Ucząc sie i chodząc po calej dgm szybko bedziesz wyzej, moja droga ;) kiedys tez bylam amatorem!

Posted

Ja już myślałam, że z Cyrusem coś nie tak, bo nad wszelkie zabawki przedkłada pluszaki mojej córki, a mi wydawało się, że psy wolą coś gumowego lub twardego do gryzienia, a nie takie miękkie i włochate.

Cyrus jak nikt nie widzi to podkrada córce jakiegoś miśka i wieje z nim na dwór lub zanosi na swoją kanapę, szkody na razie niewielkie, tylko jeden stracony nos.

Lalki-niemowlaki budzą w nim mniejsze zainteresowanie, choć zdążył już jedną pozbawić nogi i ręki, woli już barbi - trzyma ją za nogi między łapami i obgryza włosy.

Ostatnio polubił poduszki-jaśki, ściąga je z wszystkich łóżek i znosi do jednego pokoju.

Ciekawa jestem jak to dalej będzie się rozwijało u niego.

Posted
Ja już myślałam, że z Cyrusem coś nie tak, bo nad wszelkie zabawki przedkłada pluszaki mojej córki, a mi wydawało się, że psy wolą coś gumowego lub twardego do gryzienia, a nie takie miękkie i włochate.

Cyrus jak nikt nie widzi to podkrada córce jakiegoś miśka i wieje z nim na dwór lub zanosi na swoją kanapę, szkody na razie niewielkie, tylko jeden stracony nos.

Ostatnio polubił poduszki-jaśki, ściąga je z wszystkich łóżek i znosi do jednego pokoju.

Ciekawa jestem jak to dalej będzie się rozwijało u niego.

Joasia :D wszystkie mlode psiaki (i nie tylko mlode) uwielbiaja gryzc pluszaki ;) tak jakos mi sie zrymowalo ;)

A Cynka wymyslila ostatnio, ze jak Pancia nie chce wstac z lozka kiedy ona ja 'tryka' rano mokrym nochalem, to w takim razie papucie naleza do niej... no i zanosi je do swojej klateczki na poslanko... a Pancia jak wstanie musi bosymi nozkami tuptac do lazienki :P

Posted

jenn

:lol: Jakos nie zauwazylam :oops: :lol: A ty juz Dogomaniak :D

Masz jeszcze Starszy dogomaniak, i jestes jak ja :) buu, Mlodszy dogomaster :wink:

Cyranka to jest przekomiczna babka :lol: :lol:

Arika tak samo :roll: :wink: , rano jak wstanie i mnie wylize ucho i twarz (ja spię) i widzi , ze nic to idzie dalej sie polozyc albo na moje lozko w nogi lub na polsanie, za chwilę wstaje i mnie rozgrzaną "TYKA :wink: zimnym i mokrym nosem no i ja juz muszę wstac :roll: :D

Posted

Mój Will ukochał sobie małego pluszowego misia :P jeszcze jest cały (jedynie obśliniony). Ciekawe, jak długo wytrzyma :)

A co do budzików... Ostatnia noc była dla Willy'ego pierwszą noca w nowym domu, no i trochę sie bał ;) żebym nie zasnąl, to co jakis czas szczypał mnie zębami w dłoń :) delikatnie, ale tak, zebym sie zbudził, hehe. I tym sposobem nie przespałem ostatniej nocy...

Posted

no tak, a Will sie dopiero rozkreca :biggrina: joke

z wychowanie powinienem sobie poradzic, wychowywalem od podstaw juz kilka psow, w tym dwa uparciuchy z krwią ridgebacka ;) zaden na tyrana nie wyrosl, wrecz przeciwnie. no ale ridgeback to nie chart, ciekawie będzie zapewne :lol:

Posted

jenn

:D

kate

Budziki straszne :roll: :lol: KOCHAM TE BUDZIKI!!! :D Ale dzis to ja bylam budzikiem ;) Arika mnie z lozka zwalila, tak sie przepychała, no to za pol godziny ja ją obudziłam zwalając ją na swoje poslanie z nienaska, ale byla komedia, hihi :lol: Arika z wrazenia wylała na siebie szklanke z wodą, ktora stala na mojej szafce nocnej :lol: 8) Dupka mała.

Maciek

Ladnie, ladnie :D Jestes zteroryzowany :)

Posted

Dominika

Oj, szykuj się jutro na wczesne wstawanie! Arika się zemści, tak coś czuję :lol: No bo kto to widział budzić charta zrzucając go z łóżka... Chociaż pewnie i tak charty są jak bumerangi i wracają z powrotem tam, gdzie im się dobrze spało :D