Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kinia']Ja też napisałam osobno;) Inaczej chyba nie mogło być. Jestem ciekawa co jutro będzie:roll: gorzej jak dadzą jakiegoś głupie z fizyki:)
Ja bym chciała dużo geografii i biologii[/quote]

no chyba się nie dao inaczej;)
no ciekawe...
ja się boje co z chemii dowalą...:roll: z fizyki może jakoś da rade;)
ja chce matmy:D chociaż matmy jest zawsze dużo:)
i biola tez może być w sumie a do gegry tez nic nie mam:) ale oby łatwe było:evil_lol:

• Replies 17.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Sweetaśna']no chyba się nie dao inaczej;)
no ciekawe...
ja się boje co z chemii dowalą...:roll: z fizyki może jakoś da rade;)
ja chce matmy:D chociaż matmy jest zawsze dużo:)
i biola tez może być w sumie a do gegry tez nic nie mam:) ale oby łatwe było:evil_lol:[/QUOTE]

Chemia jeszcze moze być ale fiza.... o nie:oops:
Właśnie, żeby było łatwe;)

Posted

[quote name='psiara1996']LoL Kabi narkotyzuje się kapciem :eviltong:[/quote]

e tam:eviltong::evil_lol:

[quote name='Kinia']Chemia jeszcze moze być ale fiza.... o nie:oops:
Właśnie, żeby było łatwe;)[/quote]

chemia to zależy co jak jakieś spalania to ja leże bo tego nie umiem:shake:
ta jak dadzą takie jak dzisiaj polski?:roll: to tak średnio będzie...:roll:

[quote name='globalnydog193']A ja tam dalej nie rozumiem o co chodziło w tym zadaniu za 6 pkt :eviltong:

Chemia, fiza, mata - jestem z tego jeden wielki ciemnogród.. ja nie chce:placz:[/quote]

miałaś jakąś książkę przedstawić jak taką recenzje czy cos:evil_lol: a potem opisać jak ma wyglądać w formie graficznej zamieszczona w gazecie ze jakis obrazek czy cos z boku:) ja tak to zrozumiałam...

oj tam nie jest takie straszne:) ja matme kocham:evil_lol::eviltong: tylko chemii nie nawidze:eviltong::eviltong::diabloti:

Posted

[quote name='Owczarkowa'][CENTER]Za dużo tu piszecie :diabloti: Powiedzcie na której stronie fotki były :eviltong::evil_lol:[/CENTER]
[/quote]

fotki ze 2 albo 3 strony temu:evil_lol::eviltong:

piszemy bo do 1000 nadrabiamy:evil_lol::evil_lol::diabloti::diabloti:

Posted

[quote name='Owczarkowa'][CENTER]To nadrabiajcie :diabloti: Ja wam nie pomogę :diabloti:[/CENTER]
[/quote]

nie to nie nie musisz:evil_lol::eviltong: nie potrzebujemy twojej pomocy:diabloti::evil_lol:

Posted

[quote name='Izuuus']że sie wtrace :evil_lol:

co do tlumaczenia KEN - moja kolezanka napisala 'lalka ,plec meska, ma powodzenia u barbie' czy jakos tak :roflt:[/QUOTE]

:crazyeye::evil_lol: hahahahaha

Jak dzisiaj poszło?

Posted

I jak po egzaminie?:razz:

Ja powiem tak: chemia i fizyka MAKABRA! Zadanie z klockiem w wodie MAKABRA! Zadanie ze spadajacym jabłkiiem MAKABRA! Zadanie z kwasami MAKABRA, a reszta ujdzie ;)
Zadanie z waga jabłka banalne(6 dag wam wyszlo?), z ilościa drzew też w miare łatwe(wyszło wam 14?) zamkniete w miarę prote.
Ale ciekawi mnie co co napisałyście w tym zadaniu z roslinnością w Alpach. Wpisałyście do tego wykresu informacje z treści? Bo to chba nie miało byc tak. Tam było napisane FORMACJE ROŚLINNE, nie wiem czy wy tez, ale my przerabialismy to na geografi (jeszcze z naszą, wspanałą panią:placz:) i to były takie: [COLOR=Black]drzewiaste, krzewiaste, trawiaste, pustynne, tundrowe. Ja napisałam tam drzewiaste przy lasach, trawiaste przy łące alpejskiej, kosodrzewine zostawiłam bez(napisałam tylko kosodrzewina), a tam wyżej napisałam BRAK. U nas w klasie duzo osób sie na tym złapało i wypiało to, co było w tekscie. Ja tez tak na początku myslalam, ale potem jeszcze raz to przeczytalam i zwróciłam uwage na te formacje roślinne, bo cos mi świtało, że to na gegrze było. Wypisalam to co pamietałam, a kosodrzewine nie wiedziałam do czego uporządkowac, więc zostawiłam;)
A wy jak zrobiłyście?
[/COLOR]

Posted

A u mnie nie było, nie wiem, o co chodzi...
Za to w wyborczej znalazłam ten próbny humanistyczny (wczorajszy), to wiem, jak wyglądał przynajmniej. :D
Ada, co Ciebie tyle nie ma? :D
Nie ma to jak 3 tyg wolnego. :cool3:

Posted

[quote name='anitaaa i bartis'][U][URL]http://images48.fotosik.pl/47/79b06adfa8bf2dfb.jpg[/URL] [/U]to nie ja go poogryzłem :evil_lol::loveu: niewiniątko słodkie

Hej :multi::multi:[/quote]

heh:D bo on udaje takie niewiniątko:eviltong:
hej:)

[quote name='Martunia']Podświadomie nam pomagasz. :D
A to 1000 strony już niedługo... :cool3:
Co Ty tak wcześnie schodzisz z komputera, niegrzeczna dziewczynko? :evil_lol:[/quote]

no:D
wczesnie bo ogladałam cos i wogole nie wyspana chodze to postanowiłam ze bede wczesniej chodzic spac:eviltong:

[quote name='Izuuus']że sie wtrace :evil_lol:

co do tlumaczenia KEN - moja kolezanka napisala 'lalka ,plec meska, ma powodzenia u barbie' czy jakos tak :roflt:[/quote]

haha :roflt: :roflt: :roflt:
nie no nie moge... :roflt: :roflt: :roflt:

[quote name='Kinia']:crazyeye::evil_lol: hahahahaha

Jak dzisiaj poszło?[/quote]

heh

dzisiaj? szczerze to koszmarnie...:shake:

Posted

No co ty - nie wiedziałaś jak zrobic to z waga jabłka? Toz to banalne było:diabloti: Wystarczyło zrobic proporcje i już.
Klocio trudny był:shake:

No - nie z kwasami tylko z jakimiś gazami czy coś..

Ja tez zaznaczyłam dyfuzja :-D

No - to mialy być formacje.. Sobie wpisz w google i ci się pokaże.

Kinia - a ile tobie wyszło drzew?

Posted

[quote name='globalnydog193']I jak po egzaminie?:razz:

Ja powiem tak: chemia i fizyka MAKABRA! Zadanie z klockiem w wodie MAKABRA! Zadanie ze spadajacym jabłkiiem MAKABRA! Zadanie z kwasami MAKABRA, a reszta ujdzie ;)
Zadanie z waga jabłka banalne(6 dag wam wyszlo?), z ilościa drzew też w miare łatwe(wyszło wam 14?) zamkniete w miarę prote.
Ale ciekawi mnie co co napisałyście w tym zadaniu z roslinnością w Alpach. Wpisałyście do tego wykresu informacje z treści? Bo to chba nie miało byc tak. Tam było napisane FORMACJE ROŚLINNE, nie wiem czy wy tez, ale my przerabialismy to na geografi (jeszcze z naszą, wspanałą panią:placz:) i to były takie: [COLOR=Black]drzewiaste, krzewiaste, trawiaste, pustynne, tundrowe. Ja napisałam tam drzewiaste przy lasach, trawiaste przy łące alpejskiej, kosodrzewine zostawiłam bez(napisałam tylko kosodrzewina), a tam wyżej napisałam BRAK. U nas w klasie duzo osób sie na tym złapało i wypiało to, co było w tekscie. Ja tez tak na początku myslalam, ale potem jeszcze raz to przeczytalam i zwróciłam uwage na te formacje roślinne, bo cos mi świtało, że to na gegrze było. Wypisalam to co pamietałam, a kosodrzewine nie wiedziałam do czego uporządkowac, więc zostawiłam;)
A wy jak zrobiłyście?
[/COLOR][/quote]

z klociek proste:D :evil_lol: z jabłkiem tez ale wzorów nie pamietałam dlatego nie napisałam:shake::placz:
z kwasami bylo cos??:crazyeye: nie wyłapałam tam kwasów..
to z tym jabłkiem wagą to nie wiedziałam do konca jak obliczyc i wyszło mi 0,70dag:evil_lol: haha nie wiem jakim cudem ale trudno sie mówi:eviltong:
tak drzewek miało byc 14 a ja oczywiscie mysle czy do tych 13 dodac 2 czy 1 i dodałam 2 to wynik mam zły:eviltong::evil_lol: ale reszte mam dobrze wiec troce pkt dostane za to:)
z tą roślinnością to ja przepisałam z odpowiednie miejsca na wykresie te nazwy łąki alpejskie i cos tam.. bo nie wiedziałam jak inaczej to zrobic..
i nic nie mielismy o żadnych formacjach roslinnych..:shake:
albo jak bylo to cos z dyfuzją i osomza? to tez nie bylam pewna i tylko dyfuzja zaznaczyłam ... wogóle dziwne zadania byly...
:shake::shake:

[quote name='Martunia']A u mnie nie było, nie wiem, o co chodzi...
Za to w wyborczej znalazłam ten próbny humanistyczny (wczorajszy), to wiem, jak wyglądał przynajmniej. :D
Ada, co Ciebie tyle nie ma? :D
Nie ma to jak 3 tyg wolnego. :cool3:[/quote]

to wiemy martucha:evil_lol:
ta temten byl prosty:D ja jutro kupuje wyborcza z mat-przyr:evil_lol::eviltong: musze wiedziec ile dostasne bo sie załamie normalnie:eviltong::diabloti:
a dobrze:) ogólnie nudy:)
za dobrze masz babo:eviltong::eviltong:

Posted

[quote name='Kinia']U mnie podobnie:oops:
Ile Ci wyszło drzew w ostatnim?[/quote]

15 a powinno byc 14;/
zawsze robie głupie błedy..:shake:
a tobie??
i tak nie przebijesz mojego kolegi jemu wyszło 6000 drzewek:evil_lol::evil_lol::diabloti:

Posted

[quote name='Sweetaśna']15 a powinno byc 14;/
zawsze robie głupie błedy..:shake:
a tobie??
i tak nie przebijesz mojego kolegi jemu wyszło 6000 drzewek:evil_lol::evil_lol::diabloti:[/QUOTE]

13 mi wyszło:oops::oops::oops:
Generalnie to ten wczorajszy był lepszy

Posted

[quote name='Kinia']13 mi wyszło:oops::oops::oops:
Generalnie to ten wczorajszy był lepszy[/quote]

no bo wyszło ze tamten bok na 130m no i przez 10 bo co tyle mają byc drzewka to jest 13 ale trzeba dodac jedno co na rogu bedzie a to drugie juz jest w tych 13.. jakvbys sobie rozrysowała to tez by tak wyszło a mnie obliczenia zgubiły...
zrobiłas to ze spadającym jabłkiem? i to ile waży to suche jabłko?

ta ten wczorajszy byl fajny w porównaniu z tym dzisiejszym... sprawdzałam wyniki w wyborczej to ok.4 mam błedy w tych zamknietych razem z tymi bo myly te krótkie wypowiedzi typu wyjasnienie czegos :) tylko te dłuzesze wypowiedzi nie wiem jak ocenią.:p

Posted

Z wykresu można było odczytac, że ilość wody w jabłku to 70%

Jabłko warzyło 20dag, a mamy obliczyć wysuszone.
Czyli robimy proporcje:

100% - 20
70% - x

100x = 1400/:100
x = 14

20dag - 14 dag = 6 dag ----> i taka jest odpowiedź.

Łatwe, prawda? :D

Posted

Sweet - mój wcześniejszy post przeskoczył.. Ni ten z rozwiązaniem zadania tyle jeszcze wcześniejszy...

Kinia - ja tego zadania nie zrobiłam, nie wiedziałam jak..