Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

AgaG napisał(a):
a imię Teo? Teodor? :cool3::cool3:

No ja go w sumie ochrzciłam Tesco ;) i ogłoszenia ma pod tym pseudo. Ale może być i Teodor-Teo :cool3: Od przybytku głowa nie boli!

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O witaj Długaśne Rude Futro :) No to chyba psiaki znajdują nas ;)
A zatem Tesco vel Teodor był u weta. Został odrobaczony, odpchlono-odkleszczony (jeden znad oka wyjęty) i ogólnie obejrzany. To sam urok - grzeczny i potworny pieszczoch :loveu:
Oceniony na ok. 3-4 lata. Waży 24 kg. Wygląda na zdrowego i zadbanego psa.
Wydałam 44 zł - Fiprex 19 zł, Pratel 25 zł. Odbiorę sobie z mojego bazarku jak sie skończy.

Posted

weszka wielkie dzięki!!!!! :loveu::loveu::loveu:

Posted

Tesco jest słodki :loveu: Tak się tuli, przytula, wtula, tak by chciał pójść za człowiekiem :shake::placz:
Dostał dziś eleganckie szeleczki żeby miał coś swojego i ciepłą poduchę do spania, na której od razu się wyłożył :lol:

Posted

jutro jadę z fajnym małżeństwem (m w Krakowie) do hotelu popołudniu. bardzo mili się wydają... to po dzisiejszym ogłoszeniu w w gazecie. Bardzo dziekuję Paulusowi za Foty do ogłoszenia io za to że od razu go przywiózł spod tesco. :loveu::loveu:

w którym boksie jest psiak? wewnątrz? na zewnętrz? gdzie mniej wiecej?

Posted

jeju w hotelu było ciemno, dzowniłam do mar, gajko by go znaleźć..a tu komórka siadała....PAŃSTWO CUDOWNI... MARTWIĄ SIE TYLKO BY NIE SZCZEKAŁ, NIE Hałasował, bo mieszkaja w bloku,,,, kciuki potrzebne... i to bardzo... do czasu aklimatyzacji nie moge pisać ze to dom na stałe, choć miałby raj,,,, JEJU ŻEBY BYŁ GRZECZNY!!!!! TRZEBA GO POZA TYM WYKASTROWAĆ, BO NASKAKUJE TROCHĘ. wESZKA dzięki, to książeczkę mi przekaż... :loveu::loveu::loveu: foty są, ale jutro prześlę, bo padam,,,,,

Posted

Ale się cieszę :sweetCyb:
Teoś to wspaniały pies :iloveyou:, musi być wszystko dobrze :thumbs: To chyba poszedł do tych państwa, którzy już wcześniej o niego mnie wypytywali. Czy to może Pani Magda K.?
W tygodniu podrzucę do Ciebie książeczkę zdrowia - zdzwonimy się.

Posted

dziś mam nadzieję skontkatować się z państwem, by zapytać o Teosia

• 2 weeks later...
Posted

wieści znowego domku są świetne. adopcja może sie dokonać, bo miałam taką umowę z państwem, że gdyby było tragicznie z zachowaniem psa.. wycie itd. to nie uda się bo blok, sąsiedzi itd,. ale ja czułam, że bedzie dobrze. Wysłałam do karusiap mailik z fotami od pana i listem.

Posted

a to wstawie:)
Dzień dobry Pani Agnieszko
Dzisiaj wieczorem miną dwa tygodnie odkąd Teoś zamieszkał z nami.
Każdego dnia ta kochana psina coraz mocniej zjednuje sobie nasze serca.
To stworzenie jest zupełnie pozbawione agresji, nawet zaczepiony przez obcego samca Teoś nigdy pierwszy nie pokazuje zębów.
Ma dobry charakter - błyskawicznie się zaadoptował, bardzo cieszy się gdy ktoś z nas wraca z miasta, gdy jesteśmy w domku to nie odstępuje nas na krok. Więc chyba się przywiązał.
Jest bardzo schludny, zawsze cierpliwie czeka na spacer, gdy widzi smycz w ręku to roznosi go radość. O ile w domu jest niebywale wyczulony na każde polecenie i wykonuje je chętnie, to na spacerze nadmiar bodżców powoduje że chwilami jakby głuchł na nasze uwagi. Myślę że bez smyczy trudno byłoby go upilnować.
Grzecznie czeka na nasz powrót z pracy, sąsiedzi relacjonują że czasem użala się przez kilka pierwszych minut, potem jest już cichutko.
Teoś ma umiarkowany apetyt, wygląda zdrowo, jest wesolutki i ciekawski. Szzybko się uczy, przy okazji ma sporo własnej inicjatywy, np wita nas z pantoflami w pysiu.
W przyszłym tygodniu chcemy odwiedzić weterynarza, prosiłbym o przypomnienie nazwiska lekarza z lecznicy przy ul. Centralnej.
Miło nam będzie jeśli znajdzie Pani chwilę by odwiedzić nas, podpiszemy wtedy umowę adopcyjną.
Serdecznie pozdrawiamy wraz z Teosiem.
................................
W załączniku fotki Teosia, są świeże, proszę nie zwracać uwagi na datę, nie ustawiłem jej prawidłowo w aparacie.

• 11 months later...
Posted

mam cudowne wieści od Państw Teosia, ktrzy go uwielbiaj,a a on ich, w rocznicę adopcji dpokanli wpłaty na moje konto (100) co pójdzie na dług hotelowy gigantyczny