Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

coś o Astorze.
Ma koło 2 lat.Obecny właściciel znalazł go jako szczeniaka.Pana jednak nie stać na utrzymanie psa.
Jogi napisała o nim mniej więcej tak: Kiedy się dowiedziałam, że w jednej wsi jest bardzo chudy pies,to pojechałam sprawdzić co i jak. Astor wyglądał jakby go wypuścili z obozu. Teraz go regularnie dokarmiam i wygląda już całkiem dobrze. W zasadzie nie wynika to ze złej woli jego właściciela,tylko z braku kasy. On sam nie wygląda najlpiej. Jak popracuje to i psu jest lepiej, ale to wieś i poza sezonem nie ma pracy. I tak sobie przymierają głodem. Pan chce psa oddać, bo wie, że sam nie ma co jeść, a co dopiero pies. Zapytany dlaczego trzyma psa, na którego go nie stać, powiedział, że nikt go nie chciał( jak to na wsi), a przecież go nie wyrzuci, ani nie zabije :shake:.
Astor jest bardzo przyjacielski, ruchliwy, cały czas się cieszy. Trzeba jednak popracować nad pilnowaniem przez niego miski. Z powodu głodu jakiego wiele razy zaznał to ma taki odruch, że warczy jak się chce podejśc do miski, w której ma jedzenie. Pilnie szuka domu(ciepłej budy) przed zimą, bo to w czym mieszka, trudno nazwać budą.

Kontakt:

509 257 404

Posted

Dzieki za stworzenie tematu, bo ja ostatnio nie mam czasu:roll:

Więc tak:
Astora dokarmiam od pół roku. Miałam sporą przerwę związaną z porodem i nie pojawiałam się tam przez 3 m-ce. To co zobaczyłam po tym czasie, przeszyło mnie grozą. Pies był tak chudy, że można było uczyć się na nim anatomii. Gość został opier...... (to łagodne słowo), bo musiałam się na kimś wyładować:oops:, zresztą należało mu się. Teraz jeżdzę tam praktycznie codziennie, a niestety nie mam na to czasu i jest to dla mnie spore obciążenie
Poza tym wiem jak ciężko Astor zniósł poprzednią zimę i nie dopuszczę do powtórki, dlatego przed zimą muszę znaleść mu dom

Posted

Astor ma na razie tylko dogo, z braku czasu:oops: Dzisiaj siądę i zrobię mu porządne ogłoszenia obiecuję
Zawsze jak ogłaszam psy to oferuję transport, a na razie do 1 listopada siedzę w Stalowej.