Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Postaram się wam w miarę dokładnie przedstawić Lunę. Luna jest suką huski. Ma piekne błękitne oczy i srebrną sierść. Wiek oceniany jest na około 3 - 4 lata. Suczkę poznałam wczesną wiosną tego roku w schronisku oczywiscie. Wtedy była w osobnym boksie ponieważ miała szczeniaki. Wówczas bardzo szybko znalazła się osoba, która pokochała i ją i jej dzieci, które były kundelkami. Cała rodzinka została zaadoptowana i niby to miało byc szczęśliwe zakończenie. Niestety Luna wróciła do schroniska po kilku miesiącach. Właścicielka wg tego co się dowiedziałam, nie mogła z Luną dłużej wytrzymać. Pomimo zapewnienia jej dużej dawki codziennego ruchu, suka uciakała. Często ponoć przez płot skakała, przegryzała siatkę, wyrywała drewniane ogrodzenie. Właściciele łatali jak mogli i naprawiali. Luna każdego dnia podobno biegała przy rowerze a i tak jej to nie wystarczało. Do schroniska Luna trafiła niby w ciąży urojonej. Na szczęscie przeszło jej to i teraz czeka na sterylkę. Luna w schronisku zachowuje się poprawnie. Daje się głaskać a jak ją dziś szczotkowałam, to sprawiało jej to wyraźną przyjemnosć. W obecnej chwili przez linienie, wyglada na zaniedbaną. Ale już tam wolontariuszenad nią pracują.Luna po sterylce będzie gotowa do wydania. Czy ktoś chciałby taką piekną sukę huski? Szkoda, aby siedziała w schronisku.

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dla Luny idealny byłby dom, gdzie ktoś zna sie na huskach. Bo z tego co mi opisywano, luna nie nalezy do łatwych egzemplarzy. Niestety nie mogę do końca stwierdzić na ile te opowieści są prawdziwe, a ile w nich przesady.

Posted

Hala napisał(a):
Nie am powyrywanych łap i nie grozi jej uśpienie, to jużnie jest godna zainteresowania.

Hala, ja bym ją chętnie wzięła na tymczas bo to piękna suka, ale przy moich chłopakach , bez sterylki to nie ma szans. Zresztą mogłabym już sobie karton przygotować do zamieszkania , bo mój TZ by mnie wyeksmitował;)

Posted

oj mój Bajon już wyzywa jak można takie piękne zwierzę porzucić:angryy:
Kurcze to jest właśnie nieznajomość rasy i kupowanie psa dla pięknych oczu:placz: