Jump to content
Dogomania

Doberman Nero... Ofiara ludzkiego bestialstwa... JUZ W NOWYM DOMKU :))

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cambel']Ja moją suczkę /też z 'Kundelka'/ szkolę klikerowo, ale właściwie nie sam kliker jest metodą pozytywną. :lol: Zero karcenia wobec takiego psa, ignorowanie niechcianych zachowań..Jak mówiłaś, zero presji...
Mogłabym trochę poćwiczyć z Nerem, niestety mogłoby to być tylko raz w tygodniu....[/quote]

Dokładnie. Wiadomo o co chodzi :p
W jego sytuacji nawet raz w tygodniu to chyba byłoby coś. Może choć troszkę by zrozumiał, że z człowiekiem można robić też coś fajnego.

• Replies 660
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie mam słów, jak ludzie mogą być podli..

Mam jedynie nadzieję, że za nie długo będą tu zdjęcia Nera, gdy już będzie bardziej "gruby" :loveu: A potem zdjęcia jak jedzie do domku... Neruś :(

Posted

aisaKIle Nero ma lat? Wiecie może jaki byłby przy dzieciach? 10 i 13 lat?
może to jednak nie najlepszy pomysł...jak uważacie?

Nero jest oceniany na 5-6 lat ..........na ten moment to bardzo trudno zawyrokowac jak sie psiak odnajdzie przy dzieciach .....bardzo duzo zalezy od dorosłych członków rodziny - bo jemu teraz jest potrzebna pomoc własnie dorosłych madrych opiekunów !

Posted

Nerus odrobine przytył a juz na pewno zrobił sie mocniejszy i odwazniejszy ;) Nie chce jednak nijak współpracować z ludzmi :shake:
Nie uczesniczyłam w jego spacerach obecnie ale tak mnie poinformowano w schronisku .

Co do adopcji zagranicznych to wszystko trzebaby uzgodnic z szefowa schroniska 0-510-170-788 :lol:

Posted

Błagam spróbujcie z nim na wzmocnienie pozytywne (kliker).... Teraz w jego mniemaniu nawet prowadzenie na smyczy jest przymusem, który utrudnia budowanie więzi... Musi zrozumieć, że człowiek może być fajny ale tego nie da się osiągnąć ani głosem ani dotykaniem go.
Dobki są bardzo dumne i wymagają innego sposobu postępowania niż pospolite "miziaki"....

Posted

Był pan, pani, mieli Nera... Pan rozstał się z panią, Nera z nią zostawił. Pani o Nera nie dbała. Pies został zabrany do schroniska. Jak się pan dowiedział, Nera ze schroniska zabrał, ale pan ma nową panią, która sobie z Nero "nie radzi" ,a pan jest w ciągłych rozjazdach... Nera odwiózł do schronu. :-(