Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Umnie na stronie portalu Płockiego znalazłam takie ogłoszenie moze ktos przygarnie tego psiaka

[B]Temat:[/B]oddam fajnego pieska
[I][SIZE=2] 25-09-2007 19:52:35[/SIZE][/I][B]Treść:[/B]Jesli bylibyście Państwo zainteresowani pieskiem rasy chitsu -nieduży ok 6 kg, ładny, czarno-biały, puchaty i dobrze ułożony, proszę o kontakt. Piesek jest zadbany, ale ze względu na charakter pracy nie mogę sie nim dłużej zajmować. Mieszkam sama i muszę wyjechać na ok 3 m-ce w delegację.J eśli szybko nie znajdę dobrego domu, z wielkim bólem będę musiała go uśpić.Szkoda by było, bo jest wpaniały.

Ogłoszeniodawca: prywatnyTelefon: 512875598Adres e-mail: [EMAIL="[email protected]?subject=Pytanie z ogloszenia.plock.pl - Temat: [oddam fajnego pieska] z dnia 25-09-2007 19:52:35"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL]

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Shahar']Umnie na stronie portalu Płockiego znalazłam takie ogłoszenie moze ktos przygarnie tego psiaka

[B]Temat:[/B]oddam fajnego pieska
[I][SIZE=2]25-09-2007 19:52:35[/SIZE][/I][B]Treść:[/B]Jesli bylibyście Państwo zainteresowani pieskiem rasy chitsu -nieduży ok 6 kg, ładny, czarno-biały, puchaty i dobrze ułożony, proszę o kontakt. Piesek jest zadbany, ale ze względu na charakter pracy nie mogę sie nim dłużej zajmować. Mieszkam sama i muszę wyjechać na ok 3 m-ce w delegację.J eśli szybko nie znajdę dobrego domu, z wielkim bólem będę musiała go uśpić.Szkoda by było, bo jest wpaniały.

Ogłoszeniodawca: prywatnyTelefon: 512875598Adres e-mail: [COLOR=#0000ff][EMAIL="[email protected]"][email protected][/COLOR][/EMAIL][/quote]

Matko jedyna...:shake: Mam nadzieję, że ta delegacja oznacza pobyt w klinice i remont mózgu właścicielki...Uśpić??? Jakby nie było innych alternatyw??? :crazyeye: Mam nadzieję, że z wielkim bólem ogłoszeniodawca się dopiero spotka...:angryy:

Posted

[quote name='Jo37']Po co pisać takie rzeczy . Liczy się pies . Shahar - skontaktuj sie z Alpiną . Ona ma psy tej rasy .[/quote]

[B]Jasne, że liczy się pies![/B] Zbyt wiele jest jednak ogłoszeń podobnej treści by zamilknąć i nie wyrazić oburzenia. Jak można umieszczać coś, co wyraża zaangażowanie i troskę o psa, a jednocześnie groźbę? To okrutne bujanie uczuciami czytających ale i pewnie jeden z lepszych sposobów na rozwiązanie problemu.

Posted

Dzwoniłam. Pies jest w typie rasy. Samczyk. Prosiłam o przesłanie fotek na maila. Jak dostanę to wkleję. Z ogłoszenia było już kilku chętnych. Uczuliłam panią na co niektóre rzeczy. Pani woli uśpić psa niz wydać w niepowołane ręce. Pani wyjeżdża ok 6 października. W razie potrzeby wezmę go na tymczas i będziemy miały czas na szukanie domku.

Posted

.........są zdjęcia
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images13.fotosik.pl/112/3506e6f74f93eccf.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images23.fotosik.pl/89/b92fd42d32156590.jpg[/IMG][/URL]

Bardzo proszę ciotki które zajmują się takimi kurduplami o wskazówki.

Posted

Jestem...
Maluch nie jest "czystym" shih-tzakiem ale to przecież nieistotne...
Trzeba szukać mu domu...Dam znać do Malagos jej koleżanka poszukiwała pieska shih- tzu ale nie wiem czy nie suczki...I jeszcze do innych cioteczek wyślę maile...
[B]Rozmnażaczki[/B] z DOGO - bo są tu takie na bank i śledzą wątki o psach w typie danej rasy- raczej nie będą nim zainteresowane bo nie jest aż tak bardzo w typie...To lepiej bo przynajmniej nie będą przeszkadzały...
Już wysyłam PW...

Posted

Dzięki Mona - zawsze na Ciebie można liczyć...:calus:
Na razie znikam.
[B]Bea m[/B] jeśliby nie udało się znaleźć mu domku na już to czy Twoja propozycja byłaby aktualna? Wzięłabyś go na tymczas?
Nie można pozwolić aby został biedak uśpiony...

Posted

Alpinko,
piesek ma moze 50% shi tzu, nie wiecej, ma za wysokie lapy, wiec te babony z poprzedniego watku shitzowego, na pewno nie beda go chcialy :roll:

Moze Mona ma jakies domki z poprzedniej akcji...

Posted

Kurcze Mona- nikt nie chce psiora?Trzymam kciuki za to Opole
Taaak..Uleczko....A na odgrażały się że hej...
A wracając do psinki
Na pewno jest pomieszany bo kufę ma długą...Łapki też nie shih-tzakowe, choć widziałem też shih - tzu takie z wyższymi łapkami i tzw spionowanym przodem..( no i widzicie -zaczynam się wymądrzać;):evil_lol:)
Ale podobny jest...;)
Będzie do tej Pani dzwonić koleżanka Malagos która szuka shih- tzaka...:cool3:

Posted

Szkoda...Kurcze co za ludzie najpierw ten Yoreczek a teraz jamnik i to zagłodzony...:-(
Ale [B]bea m[/B] się ofiarowała z tym tymczasem...
Poczekajmy na nią czy na pewno będzie mogła go wziąć...

Posted

Spotkałm się z Panią i widziałam pieska. Piesek Puzel 9 lat temu przyjechał jako szczeniak z Niemiec. No i dlatego może jest taki niepodobny do polskiego shih tzu :cool3:. Jak dla mnie jest bardszo malutki. Jest ładniejszy niż na zdjęciach. Podobno nie przepada za innymi psami. Wychował się z dużymi dziecmi ale dzieci wyfrunęły z gniazda rodzinnego. Trochę dziwnie się zachowuje :-o tzn podskakuje, chodzi na tylnych łapkach i popiskuje. Wszędzie go pełno. Gryzie po palcach u rąk ale tak fajnie :loveu: .Nie widać po nim jego wieku.
Aha! Byłam z panią i psiakiem na wizycie przedadopcyjnej. Panie zobaczyły Puzla i powiedziały: ale on duży, jak pokryje naszą Pusię to jej będzie ciężko rodzić (Pusia mix yorka i pekińczyka). Wzięłam psa pod pachę, panią z drugiej strony i wszyszłyśmy.
Ciotki pomóżcie bo to na prawde może się źle skończyć. Nie wiem czy ta Pani będzie mnie chciala wziąść na jakąś inną wizytę. Trzeba szybciutko psiaka zabrać żeby nie trafił w jakieś oślizgłe łapy.
A jeżeli chodzi o tymczas u mnie to Pani się nie chce zgodzić. Ja mam dalmatynczyka a pani miała już kontakt z nimi. Nie chce żeby mój dalmaś zjadl jego Shih tzu :roll:

Posted

[quote name='bea_m']Spotkałm się z Panią i widziałam pieska. Piesek Puzel 9 lat temu przyjechał jako szczeniak z Niemiec. No i dlatego może jest taki niepodobny do polskiego shih tzu :cool3:. Jak dla mnie jest bardszo malutki. Jest ładniejszy niż na zdjęciach. Podobno nie przepada za innymi psami. Wychował się z dużymi dziecmi ale dzieci wyfrunęły z gniazda rodzinnego. Trochę dziwnie się zachowuje :-o tzn podskakuje, chodzi na tylnych łapkach i popiskuje. Wszędzie go pełno. Gryzie po palcach u rąk ale tak fajnie :loveu: .Nie widać po nim jego wieku.
Aha! Byłam z panią i psiakiem na wizycie przedadopcyjnej. Panie zobaczyły Puzla i powiedziały: ale on duży, jak pokryje naszą Pusię to jej będzie ciężko rodzić (Pusia mix yorka i pekińczyka). Wzięłam psa pod pachę, panią z drugiej strony i wszyszłyśmy.
Ciotki pomóżcie bo to na prawde może się źle skończyć. Nie wiem czy ta Pani będzie mnie chciala wziąść na jakąś inną wizytę. Trzeba szybciutko psiaka zabrać żeby nie trafił w jakieś oślizgłe łapy.
A jeżeli chodzi o tymczas u mnie to Pani się nie chce zgodzić. Ja mam dalmatynczyka a pani miała już kontakt z nimi. Nie chce żeby mój dalmaś zjadl jego Shih tzu :roll:[/quote]

Bea chetnie go zabiore. Jak dogada sie z moją Shilą to zostanie u mnie. a jak nie to mam grono pzryjaciół Shih-tzu, bez problemu znajdzie dobry domek.:lol:

Chociaz z drugiej strony to moze powinien z Toba pomieszkać, zebys zobaczyła jaka to wspaniała rasa, jakie cudowny pies a nie MOP:evil_lol:

Posted

Ewadr ja już miałam z nim przyjemność zaznajomienia się. No i jakoś tak nam było dziwno razem . No i na dodatek śmierdziałam Mędrkiem :). Ale do Pni potrafił się tulić :loveu:

Posted

[quote name='bea_m']Ewadr ja już miałam z nim przyjemność zaznajomienia się. No i jakoś tak nam było dziwno razem . No i na dodatek śmierdziałam Mędrkiem :). Ale do Pni potrafił się tulić :loveu:[/quote]

Trzeba sie starać, integracja jest bardzo potrzebna. Ja zintegrowałam sie z BESTIĄ:loveu: A jakby mi kto powiedział jeszcze tydzien temu, ze BESTIA zawita w moim domu, to bym smiechem zabiła.:diabloti: