AgaG Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Tasia dziś opuściła schron. wstawim jej fotki stare.... nowe wkrótce. sunia zmieszkała na dt u mojej Mamy. TESIA była w schronisku krakowskim od kwietnia 2006. Jest 10letnią mieszanką jamnika. Ma liczne blizny po pogryzieniach. Tesia nie miała dobrej opinii w schronisku, ale ona chce gryźć tylko w gabinecie. Poza tym słodka. W autku Foksi siedziała mi na kolankach (foksia i dzekuś dzięki za transport) We wtorek jedziemy z nią i z dziś wydaną (dzieki ogłoszeniu Zabci starszą Igą) na kompletny przegląd do doktora Słowińskiego. Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu suczki Tesia.. rok w schronisku: czerwiec 2007 Quote
agusiazet Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Brawo, kolejne mała sunia miała łut szczęścia!!! Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Tesia od dawna leżała mi na sercu i była oczywiście juz w gazecie ale bez skutku i wiem ,że znajdzie domek bo zaopiekowała się nią Aga . Aga bardzo dziękuje ,że wyciagnełaś tesie ze schroniska bo ta biedna mała i bardzo smutna sunia nie miała żadnych szans tak jak Iga ,która zwiezłaś wczoraj do domku (Iga siedziła w schronisku 5 lat ,a ma około 14) Quote
Jagienka Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 O rany jak wspaniale :multi::multi::multi::multi: A jak się zachowywała po wyjściu z boksu... no napiszcie wszytsko!!! Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Jagienka napisał(a):O rany jak wspaniale :multi::multi::multi::multi: A jak się zachowywała po wyjściu z boksu... no napiszcie wszytsko!!! Jak zwykle bardzo spokojna i ułozona ,tylko oczywiście żaden piesek juz nie mógł podejsc bo tesia bronila swojego człowieka i warknięciem dawała znać ,że jest jej.W samochodzie bardzo grzeczna siedział u Agi na kolanach ,a jak Aga poszła podpisywac umowę adopcyjna siedział jak królowa na siedzeniu i ani się nie ruszyła żeby czar nie prysnął. No i oczywiście było żyganko i sprzatanko auta bo jak by się tz dowiedział że przewoziłam 3 psy i w dodatku było żyganko to by mi więcej nie dał i co ja bym bez auta zrobiła ,azyl ,niepołomice już nie mówiąc o rozwożeniu psiaków. Quote
AgaG Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 Tesia zazdrosna o psa mamy, troszke siusiała w domku. Jutro jedziemy z nią do weta i igunię tez weźmiemy z nowego domu na badania. :loveu::loveu: biedna Tesia ma mnóstwo blizn po pogryzieniach. Quote
AgaG Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 bateria mi się kończyła w apatcie, więc na razie tylko jedna fota z dt mamy... ale jutro zrobimy nowe foty z Olą. Quote
Jagienka Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 AgaG napisał(a): biedna Tesia ma mnóstwo blizn po pogryzieniach. no, jedną ma tuż przy oku... o mało co nie straciła :-( Quote
weszka Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Dobrze że Tesia już bezpieczna! Zrobię ogłoszenia. Quote
AgaG Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 Byłyśmy dziś z Tesią i Iga u doktora Słowińskiego. Z tesią sa problemy tego typu że pije potworne ilości i bardzo cżest sika.dziś miała badania krwi. ciekawe, ze w książeczce ma wpisaną mastektomię, a wsystkie sutki ma :-o:-o uszy stan tragiczny stan zapalny, poza tym w uszach ma brodawki, które mogą rakowacieć. Tesia dostała w końcu szelki i smycz długą, bo na jakimś strżepie starym ją brałam ze schroniska. robiłam foty o mamy, to wieczorem prześlę. Quote
weszka Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Jak tam po Kundlu? Bardzo przejmująco opowiedziałaś Aga historie Tesi. Quote
weszka Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Aga jest szansa na lepsze foty do ogłoszeń? Quote
AgaG Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 wiem wiem foty do kitu są... ech.postaram się ubłagac olę jak będziemy jechac do weta z kają... powinnyśmy zdążyć. Kurcze tesia chrapie strasznie i mama moja narzeka, że nie może spać, a jak ja chciała zamykac to wyje malutka sunia... kurcze trzeba kogos lekko głuchutkiego szukać :cool3::cool3::cool3: w ogóle mama na razie chce przystopowac z tymczasem ech.. Quote
Jagienka Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Może nie musi być przygłuchy... wystarczy ktoś kto to uwielbia :loveu: Chrapanie psów jest urocze :loveu: Quote
AgaG Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 Zrobiłyśmy z Ola foty tesi. może ukaże się ogłoszenie w dzienniku. Dzieki jagience ja komputerowa kretynka :roll::roll:bedę mogła je wysłac do Pani hani. Jagienko wielkie dzięki za poratowanie mnie !! Quote
AgaG Posted October 3, 2007 Author Posted October 3, 2007 jagienko jakies najfajniejsze dasz radę tu wstawić? Tesiunia na kanapce, na rączkach itd...:loveu: Quote
Jagienka Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 [quote name='AgaG']jagienko jakies najfajniejsze dasz radę tu wstawić? Tesiunia na kanapce, na rączkach itd...:loveu: Jasne, czekałam tylko na chwile czasu ;) Tesia na kanapie... ...na rączkach... ... na trawce :loveu: Quote
AgaG Posted October 5, 2007 Author Posted October 5, 2007 tesia ma domek!!!:multi::multi::multi: najlepszy!!!! ogłoszenie poskutkowało. Pani Haniu wielkie dzięki!!!!:loveu::loveu: padam dziś, tym bardziej że moja Sofija mi dała popalić... :roll::roll: foty prześlę i opowiem o domku tesi jak zjem śniadoanio-obiado kolację :roll: Quote
Aga-ta Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 HURA!:multi::multi::multi:Tesiu badz szczesliwa w nowym domku:multi: W schronisku pewnie nadal by bidulka wegetowala...a tak:loveu: Quote
karusiap Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 cudownie:loveu: zdjecia wstawie dzis-obiecuje ,tylko troszke pozniej.Cierpliwosci-warto:) Quote
Recommended Posts