Jump to content
Dogomania

MA cudowny dom !!!!dzięki Kraków jamnikowata Tesia po 1, 5 roku w schronie

Recommended Posts

Posted

Tasia dziś opuściła schron. wstawim jej fotki stare.... nowe wkrótce. sunia zmieszkała na dt u mojej Mamy.

TESIA była w schronisku krakowskim od kwietnia 2006. Jest 10letnią mieszanką jamnika. Ma liczne blizny po pogryzieniach. Tesia nie miała dobrej opinii w schronisku, ale ona chce gryźć tylko w gabinecie. Poza tym słodka. W autku Foksi siedziała mi na kolankach (foksia i dzekuś dzięki za transport)
We wtorek jedziemy z nią i z dziś wydaną (dzieki ogłoszeniu Zabci starszą Igą) na kompletny przegląd do doktora Słowińskiego.

Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu suczki

Tesia.. rok w schronisku: czerwiec 2007

Posted

Tesia od dawna leżała mi na sercu i była oczywiście juz w gazecie ale bez skutku i wiem ,że znajdzie domek bo zaopiekowała się nią Aga .
Aga bardzo dziękuje ,że wyciagnełaś tesie ze schroniska bo ta biedna mała i bardzo smutna sunia nie miała żadnych szans tak jak Iga ,która zwiezłaś wczoraj do domku (Iga siedziła w schronisku 5 lat ,a ma około 14)

Posted

Jagienka napisał(a):
O rany jak wspaniale :multi::multi::multi::multi:
A jak się zachowywała po wyjściu z boksu... no napiszcie wszytsko!!!

Jak zwykle bardzo spokojna i ułozona ,tylko oczywiście żaden piesek juz nie mógł podejsc bo tesia bronila swojego człowieka i warknięciem dawała znać ,że jest jej.W samochodzie bardzo grzeczna siedział u Agi na kolanach ,a jak Aga poszła podpisywac umowę adopcyjna siedział jak królowa na siedzeniu i ani się nie ruszyła żeby czar nie prysnął.
No i oczywiście było żyganko i sprzatanko auta bo jak by się tz dowiedział że przewoziłam 3 psy i w dodatku było żyganko to by mi więcej nie dał i co ja bym bez auta zrobiła ,azyl ,niepołomice już nie mówiąc o rozwożeniu psiaków.

Posted

Tesia zazdrosna o psa mamy, troszke siusiała w domku. Jutro jedziemy z nią do weta i igunię tez weźmiemy z nowego domu na badania. :loveu::loveu: biedna Tesia ma mnóstwo blizn po pogryzieniach.

Posted

bateria mi się kończyła w apatcie, więc na razie tylko jedna fota z dt mamy... ale jutro zrobimy nowe foty z Olą.

Posted

Byłyśmy dziś z Tesią i Iga u doktora Słowińskiego. Z tesią sa problemy tego typu że pije potworne ilości i bardzo cżest sika.dziś miała badania krwi. ciekawe, ze w książeczce ma wpisaną mastektomię, a wsystkie sutki ma :-o:-o uszy stan tragiczny stan zapalny, poza tym w uszach ma brodawki, które mogą rakowacieć. Tesia dostała w końcu szelki i smycz długą, bo na jakimś strżepie starym ją brałam ze schroniska. robiłam foty o mamy, to wieczorem prześlę.

Posted

wiem wiem foty do kitu są... ech.postaram się ubłagac olę jak będziemy jechac do weta z kają... powinnyśmy zdążyć. Kurcze tesia chrapie strasznie i mama moja narzeka, że nie może spać, a jak ja chciała zamykac to wyje malutka sunia... kurcze trzeba kogos lekko głuchutkiego szukać :cool3::cool3::cool3: w ogóle mama na razie chce przystopowac z tymczasem ech..

Posted

Zrobiłyśmy z Ola foty tesi. może ukaże się ogłoszenie w dzienniku. Dzieki jagience ja komputerowa kretynka :roll::roll:bedę mogła je wysłac do Pani hani. Jagienko wielkie dzięki za poratowanie mnie !!

Posted

jagienko jakies najfajniejsze dasz radę tu wstawić? Tesiunia na kanapce, na rączkach itd...:loveu:

Posted

[quote name='AgaG']jagienko jakies najfajniejsze dasz radę tu wstawić? Tesiunia na kanapce, na rączkach itd...:loveu:
Jasne, czekałam tylko na chwile czasu ;)
Tesia na kanapie...

...na rączkach...

... na trawce :loveu:

Posted

tesia ma domek!!!:multi::multi::multi: najlepszy!!!! ogłoszenie poskutkowało. Pani Haniu wielkie dzięki!!!!:loveu::loveu: padam dziś, tym bardziej że moja Sofija mi dała popalić... :roll::roll: foty prześlę i opowiem o domku tesi jak zjem śniadoanio-obiado kolację :roll:

Posted

Foty wysłałam do karusiap:cool3: