Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[IMG]http://i51.tinypic.com/euismx.jpg[/IMG]

[IMG]http://i53.tinypic.com/10psrw7.jpg[/IMG]

[IMG]http://i56.tinypic.com/o7ujxi.jpg[/IMG]

[IMG]http://i51.tinypic.com/25a12xx.jpg[/IMG]

[IMG]http://i52.tinypic.com/ajnx55.jpg[/IMG]

DOBRANOC:hand:

Posted

[B][FONT="Georgia"][COLOR="olive"]powodzenia życzę :kciuki:

to jak farbniesz włosy córze to dawaj fote :)
tak się zastanawiam czym różni się scene od emo, bo w sumie myślałam że to jest to samo ale ręki sobie nie dam uciąć :)[/COLOR][/FONT][/B]

Posted

[quote name='jonQuilla'][B][FONT="Georgia"]
tak się zastanawiam czym różni się scene od emo, bo w sumie myślałam że to jest to samo ale ręki sobie nie dam uciąć :)[/COLOR][/FONT][/B][/QUOTE]
Emo to muzyka, scene to styl ;]

Posted

[quote name='Korenia']Emo to muzyka, scene to styl ;][/QUOTE]

[FONT=Georgia][COLOR=olive][B]Emocore to muzyka, z której powstała subkultura emo i to dość dawno temu. Mam wrażenie że obecni przedstawiciele tej subkultury często nawet nie wiedzą z jakim światopoglądem subkultura ta się utożsamiała początkowo...ubiór po prostu stał się modny i nic ze sobą nie wnosi. Poza tym emo lat 80 na pewno prezentowali się inaczej niż teraz.
Jeżeli Scene to faktycznie tylko styl noszenia to staje się jasne czemu się to rozgranicza.[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]Emocore to muzyka, z której powstała subkultura emo i to dość dawno temu. Mam wrażenie że obecni przedstawiciele tej subkultury często nawet nie wiedzą z jakim światopoglądem subkultura ta się utożsamiała początkowo...ubiór po prostu stał się modny i nic ze sobą nie wnosi. Poza tym emo lat 80 na pewno prezentowali się inaczej niż teraz.
Jeżeli Scene to faktycznie tylko styl noszenia to staje się jasne czemu się to rozgranicza.[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

Ja zbytnio nie intersuję się tym, wczoraj z ciekawości wrzuciłam w google i tak mi wujek odpowiedział :)

Posted

[FONT=Georgia][COLOR=olive][B]Ja sobie szperałam kiedyś w necie i czytałam jak zaczęło się częściej słyszeć słowo emo. Natomiast z określeniem Scene spotkałam się po raz pierwszy stosunkowo niedawno i to też raptem kilka razy.[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[FONT=Georgia][COLOR=olive][B]:niewiem: chyba od zawsze tak było że jak ktoś ma bardzo wyrazisty styl ubioru to coś więcej się za tym kryje...jakaś ideologia [/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Korenia']Ta różowa to chyba ulubiona spódniczka Dominiki ;) nie?

Powodzenia na wystawie:)[/QUOTE]
Na wystawie całkowita klapa:sad:
Lotos ocena bdb, lokata I, ale bez tytułu:sad:, czyli nadal nie rozpoczęliśmy Ch.Mł.:sad:
A spódniczka nazywa się too too, czy jakoś tak (czytaj tu tu);-)
[quote name='jonQuilla'][B][FONT=Georgia][COLOR=olive]powodzenia życzę :kciuki:

to jak farbniesz włosy córze to dawaj fote :)
tak się zastanawiam czym różni się scene od emo, bo w sumie myślałam że to jest to samo ale ręki sobie nie dam uciąć :)[/COLOR][/FONT][/B][/QUOTE]
Bo EMO to muza, a SCENE to styl;-)
[quote name='Saththa']3mamy i my!!

SCENE - przyznaje pierwsze słysze ;)

Lotinko elagancki:)[/QUOTE]
Elegancki, ale dla Finki za słabą ma sierść i okrągłą czaszkę:crazyeye: No i nie był farbowany:roll:
[quote name='weszka']Ale Miśka odjechana ;)[/QUOTE]
:lol:
[quote name='Korenia']Emo to muzyka, scene to styl ;][/QUOTE]

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]Emocore to muzyka, z której powstała subkultura emo i to dość dawno temu. Mam wrażenie że obecni przedstawiciele tej subkultury często nawet nie wiedzą z jakim światopoglądem subkultura ta się utożsamiała początkowo...ubiór po prostu stał się modny i nic ze sobą nie wnosi. Poza tym emo lat 80 na pewno prezentowali się inaczej niż teraz.
Jeżeli Scene to faktycznie tylko styl noszenia to staje się jasne czemu się to rozgranicza.[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]
No właśnie coś w tym stylu;-)
[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]Ja sobie szperałam kiedyś w necie i czytałam jak zaczęło się częściej słyszeć słowo emo. Natomiast z określeniem Scene spotkałam się po raz pierwszy stosunkowo niedawno i to też raptem kilka razy.[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]
Mnie Miśka dokształca cały czas:roflt:
[quote name='Vectra']A to już nie można ubierać się normalnie ? :hmmmm: trzeba się z czym utożsamiać , by być "cool" ?[/QUOTE]
Nie trzeba sie wyróżniać ubiorem by być cool, ale mi i Dominice baaaaardzo się taki styl ubierania podoba - tzn. ja wolę Ghotic:lol:
[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]:niewiem: chyba od zawsze tak było że jak ktoś ma bardzo wyrazisty styl ubioru to coś więcej się za tym kryje...jakaś ideologia [/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]
Albo pustka w głowie, ale na szczęście nie dotyczy to Miśki:multi:

Posted

[QUOTE]Elegancki, ale dla Finki za słabą ma sierść i okrągłą czaszkę:crazyeye: No i nie był farbowany:roll:[/QUOTE]

No tak to naprawde bardzo nie dobrze, trza było farbowac :shake:

Ja gratuluje i tak lok 1 i oceny też :)

Posted

[quote name='weszka']Na wystawach różnie bywa jak wiadomo. Nie martw :buzi:[/QUOTE]
Przyznam się, że pierwszy raz mnie to dotknęło na wystawie i nie było to miłe:sad: Zwyłam się jak głupia:placz:
Zgadzam się co do jakości włosa Lotinka, ale jeśli idzie o głowę, to na pewno nie jest okrągła, może jeszcze nie rozwinięta, lekko sucza, bo mniejsza ale nie okrągła. A w końcu to jest młodzież, jeszcze się rozwija;-) Głowa nadal rośnie;-)
Ale może nie umrę z tego powodu:diabloti: Jeszcze damy czadu:diabloti:
[quote name='Saththa']No tak to naprawde bardzo nie dobrze, trza było farbowac :shake:

Ja gratuluje i tak lok 1 i oceny też :)[/QUOTE]
Ta ocena i lokata, to w sumie nie jest taka najgorsza w porównaniu z tym, co się dziś działo na ringu:crazyeye: Kilka psów było zdyskwalifikowanych, kilka nie do oceny i kilka db:razz:

[IMG]http://i53.tinypic.com/k50byv.jpg[/IMG]

[IMG]http://i52.tinypic.com/20fyzb6.jpg[/IMG]

[IMG]http://i55.tinypic.com/m96sux.jpg[/IMG]

[IMG]http://i55.tinypic.com/b9fypv.jpg[/IMG]

W tym zdjęciu zmieniłam w PSie tabliczkę z 2 na 1, bo przy jedynce Lotiś odstawiał szopki:mad:
[IMG]http://i53.tinypic.com/1zy7rzl.jpg[/IMG]

Posted

[QUOTE]Ta ocena i lokata, to w sumie nie jest taka najgorsza w porównaniu z tym, co się dziś działo na ringu:crazyeye: Kilka psów było zdyskwalifikowanych, kilka nie do oceny i kilka db:razz:[/QUOTE]Ja to się w sumie nie zman wiec może nie powinnam się wypowiadac ale... przynajmniej się nie nudziło i nie ma rutyny:) (apropo tych rzeczy co się działy:))

EDIT przeczytałam U Ariss

Gordon miał spotkanie 3sopnia z ONem? Nic mu nie jest tak w sensie długotrwale?

Posted

hmmm moze miala zespół napiecia czy jakis inny zły dzien, choc to nie powinno miec wpływu na rzetelną ocenę :roll:

[QUOTE]Lotos ocena bdb, lokata I[/QUOTE]
Gratuluję :multi::lol:

Posted

Sorki, ze nie odpiszę na poszczególne posty, ale ledwo patrzę na oczy - od 3 rano na nogach byłam;-)

Gordona napadł ONek. Rzucił się na niego, a właściciel miał w dupie, ze mój jest na smyczy:crazyeye: Miśka i Jej chłopak byli z psimi na spacerku, zdążyli wejść na bulwarek i nawet jeszcze psów ze smyczy nie spuścili jak ten kundel napadł na Dominikę:crazyeye: Gordon chciała bronić Miśkę, ale nie miał szans. Nie wiem, co by było gdyby nie Maciek! skopał tego ONka, a jego pan nawet nie zareagował:crazyeye::mad: To właściwie jest pseudo ONek, bo jest duużo większy od rasowca. Ten pies juz nie pierwszy raz próbował swoich sił na Miśce, na mnie i w szczególności na Gordonie!
W konsekwencji Gordon ma dwie rany na karku, małe, ale głębokie i widać, że go boli:-( Opatrzy łam go, najpierw woda utlenioną a później takim sreberkiem dla koni. mam nadzieję, ze nie będzie śladów:-(

Sorki, ale muszę już się położyć, DOBRANOC:hand:

Posted

To widzę 'owocna' wystawa... a kto was oceniał? Trudno żeby psy pokazywane w młodzieży były w pełni rozwinięte, mają na to jeszcze troszkę czasu, no ale cóż...
Zdrówka Gordonowi, szkoda, że na SM albo na policje nie zadzwoniliście, bo nic tak Polaka nie boli jak uderzenie po kieszeni (mandat) i jeszcze do tego zwracałby koszty ew. leczenia...

Posted

[FONT=Georgia][COLOR=olive][B]niech żyją idioci :roll: dobrze że tylko tak się skończyło, u mnie też mnóstwo takich burków szukających zaczepki lata a właściciele albo w domu albo nie reagują

:calus: nie przejmuj się wystawą, następną zawojujecie[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Korenia']To widzę 'owocna' wystawa... a kto was oceniał? Trudno żeby psy pokazywane w młodzieży były w pełni rozwinięte, mają na to jeszcze troszkę czasu, no ale cóż...
Zdrówka Gordonowi, szkoda, że na SM albo na policje nie zadzwoniliście, bo nic tak Polaka nie boli jak uderzenie po kieszeni (mandat) i jeszcze do tego zwracałby koszty ew. leczenia...[/QUOTE]
Oceniała nas Finka [B]SOILE BISTER[/B]
A ten kundel to już nie pierwszy raz skacze do ludzi i do psów, ale jego pan wychodzi wieczorem i na prośbę, żeby zapiął psa na smycz lub założył mu kaganiec często słyszę odpowiedź "sama sobie zapnij kaganiec na ryj" :crazyeye:
Maciek dzwonił po SM, ale pan się szybko ulotnił z psem po całej akcji i tyle go widzieli. I tak jest za każdym razem:roll:
[quote name='Saththa']Ehh dobrze, że Miska cała a i że Gordon nie trwale uszkodzony. No i, że Maciek na miejscu był...[/QUOTE]
W sumie to i ja się cieszę, że Maciek z Nią był, bo nie wiem, czy byłoby co zbierać z Gordonka:-(
Dziś mój pieseczek jest opuchnięty i obolały, ale ranki się zasklepiły - 2 ranki po kłach:sad:
[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]niech żyją idioci :roll: dobrze że tylko tak się skończyło, u mnie też mnóstwo takich burków szukających zaczepki lata a właściciele albo w domu albo nie reagują

:calus: nie przejmuj się wystawą, następną zawojujecie[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]
Ale tu ewidentnie pan wychodzi z psem po to, żeby ćwiczyć agresję i zazwyczaj jak dzwonię po SM (a to już nie pierwszy raz), to facet się zmywa:mad::angryy: Jestem za słaba żeby idiotę zatrzymać, poza tym on tym psem ludzi szczuje i ma z tego fan jak ktoś się boi:angryy:
Tylko raz jedyny mojej mamie udało się, ze SM przyjechała na czas i dali facetowi mandat, ale to nic nie pomogło jak widać, a wręcz facet ma radochę, że wreszcie jego pies pogryzł Gordona, pomimo tego, że mój był na smyczy:angryy: