Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Elżbieta481
Posted

Może imię odstrasza potencjalnych opiekunów?U nas na osiedlu jest pies rasy staford o imieniu Killer.Na jego widok wszyscy wola przejśc na drugą stronę.
Może zmienić imię?
Elżbieta

Posted

waldi481 napisał(a):
Może imię odstrasza potencjalnych opiekunów?U nas na osiedlu jest pies rasy staford o imieniu Killer.Na jego widok wszyscy wola przejśc na drugą stronę.
Może zmienić imię?
Elżbieta

możemy spróbować

Guest Elżbieta481
Posted

Zastanówcie się ludziki.On jest śliczny i to imię może przestraszyć.Każdy usłyszy ,,kiler,,i mysli,,o nie to ja nie będę ryzykował,,..
Tak myślę.
Elżbieta

Posted

No tak, imię można zmienić, ale charakteru nie...
Kilera oglądało kilku potencjalnych chętnych. On niestety nie zachowuje się zachęcająco. Ma paszczę pełną zębów od ucha do ucha i chętnie z nich korzysta. On musi trafić na kogoś odpowiedzialnego i znającego psy. Kiler gdy zaakceptuje człowieka jest uroczym psem, inteligentnym i zabawnym.
Posłuszny na spacerze, pięknie bawi się swoim arsenałem zabawek i przynosi je na zawołanie.
Ja mogę nazwać go dowolnie, ale ktoś ktoś kto przyjdzie go obejrzeć i tak zostanie potraktowany zębami...

Guest Elżbieta481
Posted

koci-świat:
Kiler...
nie jest to imię zachęcające kogokolwiek do adopcji.Mieć psa o imieniu morderca?Imię powinno zachęcić,a nie odstraszać
A charakter zawsze można przedstawić w rozmowie.
Ale oczywiście to jest tylko moja opinia.
Elżbieta

• 4 weeks later...
Posted

Charakter Kilerka nie zachęca do adopcji :roll:

Chociaż, jak byłam pierwszy raz w Kocim Świecie - wygłaskałam bydlątko, wymiziałam wystawiony do góry brzuchol.
A później zdębiałam, jak Kasia powiedziała, żeby nie dotykać, bo agresywny :crazyeye:

Ale fakt - to nie jest pies dla każdego, potencjalnym chętnym należy uświadamiać jego uroczy charakterek. Lepiej zniechęcić, niż pies ma wrócić z adopcji z powodu pogryzienia człowieka. O ile ktoś odda go do KŚ, a nie "coś" z takim psem zrobi.

PS. Mnie o imię akurat dowcipnie się kojarzy w porównaniu z posturą psa ;)

Posted

Bazyliah napisał(a):

PS. Mnie o imię akurat dowcipnie się kojarzy w porównaniu z posturą psa ;)

Mnie też. W moim bloku mieszka mopsik francuski o takim samym imieniu. Nie ma chyba nikogo kto by się nie uśmiechnął na zestawienie imienia z wyglądem psiaka. A w przypadku Kilerka to może i dobrze że takie imię ma - informuje, że wygląd to zmyłka