Madzik77 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Allegro Spajkiego: http://www.allegro.pl/item258548200_tragiczny_stan_psiaka_pomocy_spajki_gasnie_.html 156 wejsc i .......................cisza.................. Quote
kasia14 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 no wiec tak... piesek się podoba ale chcą żeby żeyb sie do siebie nawzajem przyzwyczaili i narazie beda pieska odwiedzać ( podobno codziennie) i wydaje mi się, że Go wezmą. Wiem tylko tyle bo nie mam z nimi kontaktu- jedynie z ich wnuczkiem moim kolega także to on zajął się namawianiem :) Quote
Madzik77 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Jesli maja jakies obawy to moz emy bedziemy mogly pomoc? Quote
Madzik77 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 moze na poczatek spacerki i smakolyki... pozniej czesanie i glaskanie... on duzo w zyciu przeszedl nie wie ze czlowiek moze byc dobry... Quote
kasia14 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 nie mam pojęcia... Z tego co słyszę to oni chcą Go wziąć, tylko się boją chyba, że piesek ich nie polubi :shake: dlatego najpierw chcą Spajkiego poznac... No ale może lepiej ze tak powoli niż potem zeby mieli z nim kłopoty ;) A pieska wezmą przynajmniej tak pisze kolega - mam taką nadzieję. Może uda mi sie w któryś dzień z nimi zabrać do schroniska i odwiedzić naszą psinkę. Kolega pisze ze jak beda jechać Go zabrać na stałe to on na pewno pojedzie i wtedy ja tez ale moze uda sie wczesniej:cool3: Quote
kasia14 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 dokładnie... metoda małych kroczków jest w wyapdku sapjkiego najlepsza... nie wszystko odrazu ;p Quote
modliszka84 Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 Spajki jest nieufny do obcych, boi się. Do niego trzeba podchodzić spokojnie, powoli i cierpliwie. Dać się poznać, powąchać, nie głaskać od razu nachalnie. Powoli zaznajamiać z dotykiem i głaskaniem. Najpierw pod brodą, nie od góry! Nie wykonywać gwałtownych ruchów, nie dotykać z zaskoczenia... A kilka takich spotkań i już się Spajki przyzwyczai ;) Quote
modliszka84 Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 aha, przekaż może tym państwu, że ja np jutro będę w schronisku to możemy go wyciągnąć na spacer jeśli chcą. godzina mi jest obojętna Quote
modliszka84 Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 miałam jeszcze przed chwilą telefon w sprawie Spajkiego. Pani chce jutro przyjść do schroniska i zobaczyć Go. Dzwoniła do mnie też wczoraj, ale nic nie pisałam bo powiedziała że musi się zastanowić - a taki tekst to "standard". Umówiłam sie z nia jutro na 12. Zobaczymy... Bo tak w sumie to nie wiem co mam teraz robić... Quote
kasia14 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 przekazałam i mają jutro przyjść tylko nie wiem o której zapomniałam zapytać ... Quote
kasia14 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 aha... no to ja tez nie wiem ale dobrze ze jest jakies zainteresowanie, chyba bedziesz musiała wybrać chociaż to może być trudne. A oni jutro też do schroniska przyjdą ;) przecież w schronisku jest tyle innych psiaków, że jeżeli nawet stwierdzisz ze tamta pani da mu lepszy z jakiś powodów domek ( a komuś i tak musisz odmówić jeśli by sie zdecydowali oboje) to jest tyle innych piesków - może nawet lepiej nastawionych do człowieka niż spajki, łatwiejszych do wychowania... ;) damy radę ale narazie nic nie bede im mówić, niech jutro przyjdą Quote
modliszka84 Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 dobra tylko może niech przyjdą tak o 13 żeby nie w tej samej porze bo się bałagan zrobi :) aha, Kasiu - mam Cie pochwalic od pani ze schroniska za piekne ulotki ;) Quote
kasia14 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Dziekuje:) staram się jak mogę... a w domu to już mnie "maniaczką" nazywają bo co ktoś mnie widzi jak komputer wolny to ja na dogo jestem :cool3: Od zawsze kochałam psy i tak się ciesze ze znalazłam to forum Quote
kasia14 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 a jak byś kiedyś potrzebowałą pomocy w schronisku albo "coś" to ja nadal jestem bardzo chętna ;) Quote
modliszka84 Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 kasia14 napisał(a):Dziekuje:) staram się jak mogę... a w domu to już mnie "maniaczką" nazywają bo co ktoś mnie widzi jak komputer wolny to ja na dogo jestem :cool3: Od zawsze kochałam psy i tak się ciesze ze znalazłam to forum no to uważaj... bo to uzależnia :evil_lol: Quote
desdemona Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 dobrze, ze psiakiem ktos sie interesuje. tyle biedak przeszedl. moze w koncu usmiechnie sie do niego szczescie. Quote
Madzik77 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 od przybytku głowa nie boli a Spajki to mysle ze jednak do budy powinien isc. Quote
Madzik77 Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Pewniejuz po jednym spotkanku... zaraz moz eodbedzie si edrugie......... a moze jzu drugiego nie trzeba............... Quote
modliszka84 Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 Spajki pojechał do domu. Odwiozłam go razem w nowym pańciostwem. Myśle, że będzie mu dobrze. Będzie miał ogródek swój, będzie mógł spać gdzie będzie chciał. Będzie chodził też na spacery. Państwo wydawali mi się ok, nie zrazili się tym, że Spajki potrzebuje cierpliwości i czasu żeby się oswoić. Kasiu - a może tym ludziom od Ciebie pokazać jakiegoś innego podobnego psiaka, tylko że mniej problematycznego? Quote
Madzik77 Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 buziaki dla nowych opiekunow! a imie zostaje?? Quote
kasia14 Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 dobrze przekażę ;) a byli w schronisku dzisiaj? ogladali jakieś inne psinki? Quote
kasia14 Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 no i oczywiście gratulację dla Spajkiego!!! Quote
Recommended Posts