KamaG Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Tak pisała Majaa na ogólnym wątku Starachowic: 4.09.2007Dzisiaj do tego wszystkiego przywieźliśmy z Rajmundem jeszcze szczeniorka - uroczego dwumiesięcznego pieska z "interwencji" :placz: Tam zostały jeszcze 3 suki - myślę, ze każda do wyciągnięcia Ale póki mają co jeść (karmę zawiozłam w sobotę), dzisiaj zostały odrobaczone, a my mamy taką sytuację, jaką mamy, to wziąść ich nie mogliśmy :-( Z tego miejsca zresztą zostały wykupione już klacz i krowa - zostały oprócz psów, jeszcze dwie kozy i dwa koty (tych ostatnich nie widzieliśmy) Szczeniak z matką (rudą, średnią suczką) ma dostęp do obory poprzez wielką pryzmę gnoju, a trzecia suka siedzi zawalona dechami na jakiejś dziwnej konstrukcji .... :-( Nie wiem nic ponad to ale na bieżąco będę uzupełniać. Leonek ma jakieś 2,5-3 m-ce i wygląda tak: a to był jego dom i koleżanka mamy: kontakt: 660 440 525 lub [email protected] Quote
Majaa Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Ja mogę dodać tylko jeszcze, że szczeniaczek jest przesympatyczną istotką bardzo potrzebującą kontaktu z człowiekiem . Ma więcej niż 2 miesiące jednak - ok 2,5 - 3. Był okrutnie zarobaczony, jak zresztą przypuszczaliśmy. Pozostałe tam trzy suki (w tym matkę Leona) odrobaczyliśy Moze choć to pomoże w poprawie ich wyglądu :-( Quote
saga_86 Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Dodam go do szczeniaczkowego kieleckiego allegro;) Quote
aagaaciaa Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Do góry śliczny! A co z nim się dziej teraz? Został tam czy w jakimś domku tymczasowym jest? Quote
saga_86 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Leonek dodany na świeokrzyskie schornisko:lol: Quote
Majaa Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 saga_86 napisał(a):Leonek dodany na świeokrzyskie schornisko:lol: I dzięki temu ogłoszeniu Leon już jest w nowym domku pod Ostrowcem Św. !!!! Quote
xxxx52 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 jak to dobrze ,ze beda z tej ruiny wyciagane zwierzeta! Quote
saga_86 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Majaa nawet nie wiesz jak sie cieszę,że mogłam pomóc:multi: :lol: Quote
Majaa Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 saga_86 napisał(a):Majaa nawet nie wiesz jak sie cieszę,że mogłam pomóc:multi: :lol: Saga_86 Przecież wiecznie pomagasz za co jestem Ci dozgonnie wdzięczna ! Quote
Majaa Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 xxxx52 napisał(a):jak to dobrze ,ze beda z tej ruiny wyciagane zwierzeta! Są i będą Ale takich miejsc jest w każdej świętokrzyskiej wsi (zwłaszcza w okolicach Kielc) po kilka na każdej wsi ! Haaaalooo tu ziemia! wiemy tylko o nikłym % Taka jest prawda :placz: Quote
xxxx52 Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Mam nadzieje ,ze malutkimi kroczkami ,tez sie poprawi los zwierzat w kieleckim.Moze i te mamy psie dadza .do kastracji. Quote
Majaa Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 xxxx52 napisał(a):Mam nadzieje ,ze malutkimi kroczkami ,tez sie poprawi los zwierzat w kieleckim.Moze i te mamy psie dadza .do kastracji. Na razie ich stan napewno nie pozwala na przeprowadzanei zabiegu Trzeba je do ładu doprowadzic Quote
Majaa Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 xxxx52 napisał(a):Ta informacje ,jest tez kojaca! :lol: Przy okazji najbliższego wyjazdu w tamte okolice odrobaczymy ponownie psiaki - dzisiaj od weta wzięłam 2 op. Pratelu, bo jeszcze kilka psiaków czeka na odrobaczenie Quote
Majaa Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 maryd napisał(a):To koszmar!!!! Niestety nie - to smutna i przerażająca rzeczywistość zwierząt na świętokrzyskiej wsi (i nie tylko wsi):placz: Quote
Recommended Posts