Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak pisała Majaa na ogólnym wątku Starachowic:

4.09.2007

Dzisiaj do tego wszystkiego przywieźliśmy z Rajmundem jeszcze szczeniorka - uroczego dwumiesięcznego pieska z "interwencji" :placz: Tam zostały jeszcze 3 suki - myślę, ze każda do wyciągnięcia Ale póki mają co jeść (karmę zawiozłam w sobotę), dzisiaj zostały odrobaczone, a my mamy taką sytuację, jaką mamy, to wziąść ich nie mogliśmy :-( Z tego miejsca zresztą zostały wykupione już klacz i krowa - zostały oprócz psów, jeszcze dwie kozy i dwa koty (tych ostatnich nie widzieliśmy)

Szczeniak z matką (rudą, średnią suczką) ma dostęp do obory poprzez wielką pryzmę gnoju, a trzecia suka siedzi zawalona dechami na jakiejś dziwnej konstrukcji .... :-(

Nie wiem nic ponad to ale na bieżąco będę uzupełniać.

Leonek ma jakieś 2,5-3 m-ce i wygląda tak:

a to był jego dom i koleżanka mamy:

kontakt: 660 440 525 lub [email protected]

Posted

Ja mogę dodać tylko jeszcze, że szczeniaczek jest przesympatyczną istotką bardzo potrzebującą kontaktu z człowiekiem .
Ma więcej niż 2 miesiące jednak - ok 2,5 - 3.
Był okrutnie zarobaczony, jak zresztą przypuszczaliśmy. Pozostałe tam trzy suki (w tym matkę Leona) odrobaczyliśy Moze choć to pomoże w poprawie ich wyglądu :-(

• 2 weeks later...
Posted

saga_86 napisał(a):
Majaa nawet nie wiesz jak sie cieszę,że mogłam pomóc:multi: :lol:

Saga_86 Przecież wiecznie pomagasz za co jestem Ci dozgonnie wdzięczna !

Posted

xxxx52 napisał(a):
jak to dobrze ,ze beda z tej ruiny wyciagane zwierzeta!

Są i będą Ale takich miejsc jest w każdej świętokrzyskiej wsi (zwłaszcza w okolicach Kielc) po kilka na każdej wsi !
Haaaalooo tu ziemia! wiemy tylko o nikłym %
Taka jest prawda :placz:

Posted

xxxx52 napisał(a):
Mam nadzieje ,ze malutkimi kroczkami ,tez sie poprawi los zwierzat w kieleckim.Moze i te mamy psie dadza .do kastracji.

Na razie ich stan napewno nie pozwala na przeprowadzanei zabiegu Trzeba je do ładu doprowadzic

Posted

xxxx52 napisał(a):
Ta informacje ,jest tez kojaca!

:lol: Przy okazji najbliższego wyjazdu w tamte okolice odrobaczymy ponownie psiaki - dzisiaj od weta wzięłam 2 op. Pratelu, bo jeszcze kilka psiaków czeka na odrobaczenie