maryd Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 Niestety ciągle brak zainteresowania psiakami. Domku szuka jeden maluch i jego mama....a czas leci... Quote
Majaa Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Maryd Przysięgam, zę o psiakach pamiętam, ale adopcje stoją :placz: Natomiast może pomyślmy o sterylce suki !!!!!!! Zaraz będzie cieczka znów!!!! Quote
maryd Posted October 20, 2007 Author Posted October 20, 2007 Jakies 2 - 3 tyg.temu sasiad zwrócil uwage, że suczka goni po osiedlu i chyba zaczeła gody. Tata zafundowal jej wizyte u weta i tabletke, która ma ja chronic pzred godami do marca. Szczerze mówiac nie wiem jaka skutecznosc jest takiej tabletki u psów? Quote
halbina Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Oj, trzeba zadbać, żeby znów maluchów nie było! Quote
Majaa Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 [quote name='maryd']Jakies 2 - 3 tyg.temu sasiad zwrócil uwage, że suczka goni po osiedlu i chyba zaczeła gody. Tata zafundowal jej wizyte u weta i tabletke, która ma ja chronic pzred godami do marca. Szczerze mówiac nie wiem jaka skutecznosc jest takiej tabletki u psów?[/quote] Nie wiem co to za tabletka.... nie moge się wypowiedzieć Ale tak czy siak najbezpieczniej jest wysterylizować suczynkę Quote
klusek04 Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 Jest taka tabletka? Chętnie zakupię kilka na wieś Dziurów gdzie widziałam 2 biedne suczyny. Ktoś dokarmia ale nie udomowi. A jak zajdzie w ciąże to nawet potrafią zabić "bo się cieka"...:-( Quote
maryd Posted October 21, 2007 Author Posted October 21, 2007 [quote name='klusek04']Jest taka tabletka? Chętnie zakupię kilka na wieś Dziurów gdzie widziałam 2 biedne suczyny. Ktoś dokarmia ale nie udomowi. A jak zajdzie w ciąże to nawet potrafią zabić "bo się cieka"...:-([/quote] Dr A.B. sprzedał, chyba to hormon, oczywiście tata nie zna nazwy, ale dr będzie wiedział. Quote
mrs.ka Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 klusek,na wieś dla suk to ja ci powiem co trzeba dawać ,tylko muszę załatwić recepte od ludzkiego lekarza bo jest na 50% Quote
Majaa Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 Maryd zapytam Mrs.ka chyba nie mówisz o ProVerze to już wszyscy przerabialiśmy :cool3: Quote
mrs.ka Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Ja nie:) ale moja suka jak była pół roku na ulicy to dostawała i lepsze to niż nic , a na recepte jest niedrogie ale może ja faktycznie nie wiem wszystkiego o tym leku, to o co chodzi? Quote
maryd Posted October 22, 2007 Author Posted October 22, 2007 A co z ta Proverą jest nie tak? Dlaczego nie mozna jej dawac? Lata temu ( a z 15 lat temu), jak wogóle nie było hormonow dla kobiet, to Łatka (suczka taty) dostawała chlormadinon(to chyba jakis hormon przy przekwicie kobiet) i tez skutkowało. Quote
Majaa Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 [quote name='mrs.ka']Ja nie:) ale moja suka jak była pół roku na ulicy to dostawała i lepsze to niż nic , a na recepte jest niedrogie ale może ja faktycznie nie wiem wszystkiego o tym leku, to o co chodzi?[/quote] Hehe Ja też u siebie nie Ale u suk jak najbardziej Skuteczność była nazwijmy to .... różna A poza tym podana już w trakcie cieczki (zazwyczaj nie wiadomo w której dobie) może wcale nie być skuteczna A poza tym ja się bajam podawania w ogóle hormonów zazwyczaj prowadzi to do ropomacicza .... Quote
mrs.ka Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 no tak bo w czasie cieczki trzeba podać poczwórną dawke jednorazowo ,a w profilaktyce jedna na tydzień,wiadomo hormony są szkodliwe tym bardziej ,że to dawkowanie to taki na oko bo lek dla kobiet a nie psów,tak jak pisałam moja suka dostawała pół roku i jak ją vet. ciął przy sterylce to mi pokazał że już tworzą się narośla na macicy,także na pewno jest to środek tylko doraźny,ale lepsze to niż kolejna 6 ka bezdomnych szczeniaków, ale np.suka bernardynka u mojego byłego męża ponieważ jest na podwórku ze swoim bratem (tzn.rodzeństwo bernardynów nie mojego eksia jest na podwórku)od 11 lat dostaje zastrzyki hormonalne i nic się nie dzieje,nie ma regóły tak jak u ludzi Quote
klusek04 Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 ale niestety provere trzeba podawać bardzo regularnie co 7-10 dni. A aj myślałąm że masz jakiś Srodek co na pół roku wystarcza. Quote
mrs.ka Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 no nie takiego to chyba jeszcze nie ma,niestety Quote
Majaa Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 [quote name='mrs.ka']no nie takiego to chyba jeszcze nie ma,niestety[/quote] No jest jeszcze zastrzyl :cool3: Quote
klusek04 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Ale zastrzyk trudno dać obcej, bezdomnej suce na wsi. Zazwyczaj jest zestresowana i tak przerażona ludźmi (wieśniaki najczęściej przeganiają i różne gorsze rzeczy) że nie pozawala się do siebie zbliżyć na odległość strzykawki. Quote
klusek04 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Przydałoby się jakieś nowe zdjęcie chłopaczka i suni. [IMG]http://img96.imageshack.us/img96/961/ewq057au0.jpg[/IMG] Quote
maryd Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 JUz niedługo pojadę do Starachowic na Wszystkich Swietych, to zrobie im fotki. :lol: Mam nadzieje, ze dam rade pojechac,ze moje małe będa dobrze się czuły, bo od poniedziałku ja i obie dziewczyny mamy po antybiotyku i siedzimy w domu.Jednym słowem szpital, sama ledwo oddycham, a te dwie małe marudy musze obsłuzyc. Jak to mama. Myslalam, aby zakonczyc ten biezacy wątek szczeniaków, a załozyc suczce i synkowi nowy watek. Wracając do psiej antykoncepcji. Z tego co zrozumałam tate, to doktor dał suczce tabletkę , która ma dzialac na pól roku. Jutro zapytam dokładnie tate, czy to nie zastrzyk był przypadkiem.Tata czasem myli szczegóły:shake: Quote
mrs.ka Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 koniecznie zapytaj,a najlepiej o nazwe leku Quote
klusek04 Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Znów jest nadzieja na antykoncepcję dorywczą na wsi> Quote
Majaa Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 Maryd Mam nadzieję, że uda nam się wszystkim jakoś spotkać przy okazji Twojego pobytu w Starachowicach ! Quote
maryd Posted October 26, 2007 Author Posted October 26, 2007 Ja tez mam taka nadzieje! :lol: Następny pzryjazd dopiero na Boze Narodzenie! A potem...nie wiem Wielkanoc? Quote
Majaa Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 [quote name='maryd']Ja tez mam taka nadzieje! :lol: Następny pzryjazd dopiero na Boze Narodzenie! A potem...nie wiem Wielkanoc?[/quote] Miejmy nadzieję, ze uda nam się spotkać teraz ! Quote
Recommended Posts