Jump to content
Dogomania

Starachowice! Pilnie! poszukiwany dom dla szczeniaków!- juz w nowym domku!

Recommended Posts

• Replies 384
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jakies 2 - 3 tyg.temu sasiad zwrócil uwage, że suczka goni po osiedlu i chyba zaczeła gody. Tata zafundowal jej wizyte u weta i tabletke, która ma ja chronic pzred godami do marca. Szczerze mówiac nie wiem jaka skutecznosc jest takiej tabletki u psów?

Posted

[quote name='maryd']Jakies 2 - 3 tyg.temu sasiad zwrócil uwage, że suczka goni po osiedlu i chyba zaczeła gody. Tata zafundowal jej wizyte u weta i tabletke, która ma ja chronic pzred godami do marca. Szczerze mówiac nie wiem jaka skutecznosc jest takiej tabletki u psów?[/quote]
Nie wiem co to za tabletka.... nie moge się wypowiedzieć Ale tak czy siak najbezpieczniej jest wysterylizować suczynkę

Posted

Jest taka tabletka? Chętnie zakupię kilka na wieś Dziurów gdzie widziałam 2 biedne suczyny. Ktoś dokarmia ale nie udomowi.
A jak zajdzie w ciąże to nawet potrafią zabić "bo się cieka"...:-(

Posted

[quote name='klusek04']Jest taka tabletka? Chętnie zakupię kilka na wieś Dziurów gdzie widziałam 2 biedne suczyny. Ktoś dokarmia ale nie udomowi.
A jak zajdzie w ciąże to nawet potrafią zabić "bo się cieka"...:-([/quote]

Dr A.B. sprzedał, chyba to hormon, oczywiście tata nie zna nazwy, ale dr będzie wiedział.

Posted

Ja nie:) ale moja suka jak była pół roku na ulicy to dostawała i lepsze to niż nic , a na recepte jest niedrogie ale może ja faktycznie nie wiem wszystkiego o tym leku, to o co chodzi?

Posted

A co z ta Proverą jest nie tak? Dlaczego nie mozna jej dawac?
Lata temu ( a z 15 lat temu), jak wogóle nie było hormonow dla kobiet, to Łatka (suczka taty) dostawała chlormadinon(to chyba jakis hormon przy przekwicie kobiet) i tez skutkowało.

Posted

[quote name='mrs.ka']Ja nie:) ale moja suka jak była pół roku na ulicy to dostawała i lepsze to niż nic , a na recepte jest niedrogie ale może ja faktycznie nie wiem wszystkiego o tym leku, to o co chodzi?[/quote]
Hehe Ja też u siebie nie Ale u suk jak najbardziej Skuteczność była nazwijmy to .... różna A poza tym podana już w trakcie cieczki (zazwyczaj nie wiadomo w której dobie) może wcale nie być skuteczna

A poza tym ja się bajam podawania w ogóle hormonów zazwyczaj prowadzi to do ropomacicza ....

Posted

no tak bo w czasie cieczki trzeba podać poczwórną dawke jednorazowo ,a w profilaktyce jedna na tydzień,wiadomo hormony są szkodliwe tym bardziej ,że to dawkowanie to taki na oko bo lek dla kobiet a nie psów,tak jak pisałam moja suka dostawała pół roku i jak ją vet. ciął przy sterylce to mi pokazał że już tworzą się narośla na macicy,także na pewno jest to środek tylko doraźny,ale lepsze to niż kolejna 6 ka bezdomnych szczeniaków, ale np.suka bernardynka u mojego byłego męża ponieważ jest na podwórku ze swoim bratem (tzn.rodzeństwo bernardynów nie mojego eksia jest na podwórku)od 11 lat dostaje zastrzyki hormonalne i nic się nie dzieje,nie ma regóły tak jak u ludzi

Posted

Ale zastrzyk trudno dać obcej, bezdomnej suce na wsi. Zazwyczaj jest zestresowana i tak przerażona ludźmi (wieśniaki najczęściej przeganiają i różne gorsze rzeczy) że nie pozawala się do siebie zbliżyć na odległość strzykawki.

Posted

JUz niedługo pojadę do Starachowic na Wszystkich Swietych, to zrobie im fotki. :lol:
Mam nadzieje, ze dam rade pojechac,ze moje małe będa dobrze się czuły, bo od poniedziałku ja i obie dziewczyny mamy po antybiotyku i siedzimy w domu.Jednym słowem szpital, sama ledwo oddycham, a te dwie małe marudy musze obsłuzyc. Jak to mama.
Myslalam, aby zakonczyc ten biezacy wątek szczeniaków, a załozyc suczce i synkowi nowy watek.
Wracając do psiej antykoncepcji. Z tego co zrozumałam tate, to doktor dał suczce tabletkę , która ma dzialac na pól roku. Jutro zapytam dokładnie tate, czy to nie zastrzyk był przypadkiem.Tata czasem myli szczegóły:shake:

Posted

[quote name='maryd']Ja tez mam taka nadzieje! :lol:
Następny pzryjazd dopiero na Boze Narodzenie! A potem...nie wiem Wielkanoc?[/quote]
Miejmy nadzieję, ze uda nam się spotkać teraz !