Jump to content
Dogomania

" Sztuka latania " :( 3 miesieczna oneczka JUZ W SWOIM DOMU !!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='fizia']Na owczarek.pl dostałam wiadomośc od hodowcy owczarków.

"a czy malutka nie powinna być odrobaczona ? Bo ten powiększony brzuszek też mnie zastanawia, no i jak piszesz biegunka. W naszej hodowli raz się tak przytrafiło, chociaż szczeniaki regularnie odrobaczane i dodatkowe odrobaczenie w 100% pomogło. Znajoma miała szczeniaka, który miał fatalne rozwolnienie i okazało się, ze to kokcydia. Po podaniu odpowiedniego specyfiku wszystko wróciło do normy.
A jak długo sunia ma te druty w łapkach ? Pytam, bo mamy też w domu beagielkę, która po zerwaniu się ze smyczy wpadła pod samochód i miała wieloodłamowe złamanie kości barkowej, która została zespolona gwoździami. Te gwoździe miała w łapie prawie 3 miesiące. Poczatkowo balismy się, ze łapka bedzie bezwładna, ale teraz aż miło patrzeć jak mała biega."[/quote]

Malutka jest pod stałą opieką bardzo dobrego lekarza weterynarii i wszelkie konieczne specyfiki w tym srodki na odrobaczenie , odpchlenie zostały podane od razu po pojawieniu sie Tipuni w schronisku .
Co do drutów i gwozdzi to nie chciałabym kogoś wprowadzic w błąd bo ja sie na tym nie znam :shake: i pisze tu tyle ile sie dowiem a to jednak nie zawsze sa pełne informacje bo z drugiej lub trzeciej ręki :oops:

Jak uda mi sie dokładniej cos dowiedziec to dam znac ale wybaczcie jezeli nie bedzie to predko bo ja nie jestem codziennie w schronisku a nawet jak jestem to spotkanie wetki czyli osoby najbardziej kompetentnej w tym temacie jest rzadko mozliwe bo ona jest rano a ja moge byc wieczorem po pracy ...........

• Replies 640
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ewuniu, czy malutka ma już wirtualnego opiekuna? Bo jeżeli nie to ja się chętnie nią wirtualnie zaopiekuję;).
Mam już dwoje podopiecznych u Was : Diodaczka i przedtem Kajtula a teraz nie wiem kogo:niewiem:, to chętnie od następnego miesiąca ją przygarnę pod swoje skrzydła, do czasu aż malutka znajdzie domek:lol:

Posted

:-( Jaka ona jest kochana...rzeczywiście na filmach widać, że ona wcale nie wie co się stało, jest całkiem pogodna i...chciałaby biegać.:-(Biedne maleństwo, kto ci to zrobił!!!:angryy::placz:
Wystawię bazarek dla Tipi.

Posted

Cudowny psiak :p tylko złapać i wycałowac, to przykre, że musi tak cierpieć:placz:
Trzymam kciuki by wyzdrowiała i znalazła kogos kto ją pokocha, bo jest przecudowna.
Bardzo proszę by ją odemnie ucałowano :errrr::Dog_run:

Posted

[quote name='anula1959']Ewuniu, czy malutka ma już wirtualnego opiekuna? Bo jeżeli nie to ja się chętnie nią wirtualnie zaopiekuję;).
Mam już dwoje podopiecznych u Was : Diodaczka i przedtem Kajtula a teraz nie wiem kogo:niewiem:, to chętnie od następnego miesiąca ją przygarnę pod swoje skrzydła, do czasu aż malutka znajdzie domek:lol:[/quote]

Cioteczko Maluszek ma juz oferty opieki wirtualnej ;) ....

Aniu masz PW :lol:

Posted

[quote name='Anusia22']Bardzo proszę by ją odemnie ucałowano :errrr::Dog_run:[/quote]

na 100 % zostanie wycałowana :lol: jak sie ja ma na rekach to trudno tego nie zrobic i to nie jest tylko moje zdanie :eviltong:.......

Posted

:placz:Nie mam słów. :placz:Nie wiem nawet co napisac. :-(:-(:-(Kochana Tipi. Tak jak się bezbronne zwierzę spotyka z człowiekiem. Tak trudno wyleczyc, postawic na cztery łapy.:-(:-(:-(:-( Kto dał człowiekowi prawo by niszczyc. Świat jest źle skonstruowany.
Jestem z Wami i z Tipi.

Posted

Tipi hopsaj...

Wspaniale że tak wiele osób zaoferowało się jej pomóc :loveu:

Ewuś myślę że aukcja cegiełkowa wiele by dała, bo gdy juz ktoś cegiełke pod wpływem chwili kupi to nie ma odwrotu, a tak to jeszcze wiele może sie zdarzyć :eviltong:, pomyślcie o tym ;)

fidelek2 wystawiała wiele takich aukcji, zawsze przynosiło to wiele dobrego :)

Posted

[quote name='monia3a']Co u Ciebie TIPI, lepiej się dziś czujesz ??[/quote]

Chciało by sie pisać dobre wieści ........ale niestety nie jest rewelacyjnie :shake: Tipi miała wczoraj sciągniety gips i wyciągniete te szyny czy gwożdzie z łapek , teraz musi cały czas leżeć i dlatego jest zamknięta w klatce a to jej sie ogromnie nie podoba :shake: ale nie to jest niepokojące bo to minie ......

Martwi nas to ,że prawdopodobnie bedzie jednak bezwład jednej łapki .......ten tzw,człowiek musiał uszkodzic trwale ta konczyne .:-(

Na ten moment musimy czekać aż sie stawy wygoją potrwa to tydzien lub dwa , malutkiej nie wolno chodzic na tych łapkach , tą bezwładną masujemy zgodnie z poleceniem weta .

Zdjęcia beda teraz rzadziej bo tylko z klatki lub na rękach u człowieka .

Potem zapadnie decyzja co dalej .

Trzymajcie kciuki za maluszka ona tak bardzo chce chodzic
rwie sie do tego z całych sił .

Posted

znalazłam jeszcze jeden [COLOR=darkorchid][B]filmik[/B] [COLOR=black]z[/COLOR][/COLOR] Tipunia ale to jeszcze z przed kilku dni jak miała gips i probował sie zabawiac z innym szczeniaczkiem na wersalce ..zobaczcie jak to pogodna sunia :lol:

[URL="http://pl.youtube.com/watch?v=hcTTI0zCl9Y"][B][COLOR=darkorchid]http://pl.youtube.com/watch?v=hcTTI0zCl9Y[/COLOR][/B][/URL]