Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Staruszek został znaleziony wśród skał nad jezorem. Leżał skulony i wystraszony, w ogóle nie chodził.. Zawiadomiono schronisko i pracownicy przyjechali po niego. Piesek ma depresję, jest potwornie wystraszony i chory. Początkowo w ogóle nie chodził. Teraz chodzi ale łapki uginają się, chwieje się cały i trzęsie. Z noska leci katar. Jest bardzo chudy. Wygląda jak kupka nieszczęścia. Jednak pojawiła się nadzieja na lepsze życie. Psiak jedzie jutro do domu tymczasowego u AgiG za co bardzo dziękujemy! Aga pomaga już kolejnemu staruszkowi z naszego schroniska. Piesek będzie wymagał diagnostyki , badań i na pewno leczenia. Prosimy o wsparcie finansowe dla staruszka. Prosimy również o pomoc w szukaniu dla niego domku!

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MAM NADZIEJĘ, ŻE BĘDZIE DOBRZE!!! Ważne że je!!! w srodę rano Małgosia mu zrobi wszelkie badania na podstawie krwi. Małe biedactwo. już mu wstawiam w wątek krakowski.

Posted

bardzo bym chciała mu pomóc jak najlepiej. całe szczęście, że kochana Małgosia sie zgodziła...:loveu:

Posted

staruszek już w gabinecie. Dostał szelki po swoim braciszku Kajtusiu. Dałam mu na imię ksawery. trzymajcie za niego kciuki jest bardzo słabiutki, chwieje się na nóżkach. biedne staruszątko. :-( Jutro rano badania krwi i przegląd taki ogolny.

Posted

AgaG ma tyle ciepła dla takich starszych istotek że aż było miło patrzeć :) Ksawery jest bardzo bardzo słaby ale musi się udać!!!!! Podróż zniosł bardzo dobrze. Spał sobie w kontenerku na kocyku. Trzymam kciuki za badanie i dziękuję Aga za miłe przyjęcie!!!

Posted

wyniki krwi będą jeszcze dziś. Małgosia mi pozyczyła malutki kaganiec i muszę mu na wzór kupić, bo jutro rano jedziemy na ekg i rtg do doktora Śłowińskiego z Ksawerym i Żabcią. . przyjedzie specjalnie dla nas o 9. 30 przed pracą. Ksawcio tylko ze strachu troszkę łapie , ale do mnie się tuli. lapki mu sie bardzo rozjeżdzają, widzi słabiutko, juz duża zacma, a nie słyszy nic. :-( :-( na razie nie zjadł ani ani troszkę Tragiczny jest stan zębów. katastrofa, większości nie ma, na innych gigant kamień. Gorączki nie ma.

Posted

Acha zapomniałam dodać, że dałam mu drugie imię STRUŚ... NO CZYLI W KSIĄŻECZCE, KTÓRą MU DZIŚ ZAŁOZĘ BĘDZIE sTRUŚ kSAWERY WPISANE:cool3: :cool3: ;)

Posted

Struś Ksawery rozpoczyna nowe życie ! Trzymamy kciuki za zdrówko !
Może nie chciał zjeść ze stresu, tyle wrażeń naraz. A może miał za duże kawałeczki? ja mu widelcem rozgniatałam wszystko żeby sie lepiej jadło z tymi biednymi ząbeczkami. Trzymaj się Ksawciu, musi być dobrze.
Na mnie dwa dni warczał a jak zobaczył Age to za kilka minut już się do niej tulił. Teraz na pewno będzie szczęśliwy :)
A tu zdjęcie zaraz po przyjeździe, w ślicznych szeleczkach :

Posted

Struś Ksawery ma juz wyniki. nerki nie najgorzej i morfologia też przyzwoita, natomiast wątrba kiepska, ale Gosia mówi, że reszta wyników nie wskazuje na raka raczej na starość. ma Aspat 188 przy normie 1-37 a Alat 59, przy normie 30-50. już dostał lek na to. W jego przypadku rzeczywiście tylko jedzonko papka. Zjadł troszkę rekonwalecenta puszkowego. gosia zamówi puszki hepatika i rekonwalececnta. Śpi glównie. opatulony kocem bo marznie biedak. serce ma kiepskie osłuchowo- arytmia. Jutro musimy zrobić ekg. Ale mam nadzieję, że będzie lepiej. Boi się brania na ręce, więc mu kupiłam kagańczyk, jak go na trawkę zanoszę, ale ufa mi coraz bardziej i jest kochany:loveu:

Posted

Brawo Ksawery! :loveu: Przy Tobie Aga, Ksawciu szybciuko poczuje sie bezpiecznie. A jak podobają się spacerki? Nie załatwia się w lecznicy? trzymam kciuki za jutrzejsze badania!