Patisa Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 I pytanie nr dwa - o jakość włosa na pudlach. Słyszałam teorie, że w USA na jednego championa przypada 10 innych pudli... tj. że psom się "klei" włos. Zawsze wolałam się łudzić że to super geny i mistrzowski grooming amerykanów sprawia, że ich pudle faktycznie wyglądają jak 10 europejskich w jednym. Ale czy możliwe żeby na najbardziej prestiżowych wystawach ( westminster, cruft's ) sędziowie przymykali oczy na klejone psy? Bo aż mnie coś w sercu zaciska.... :( Czy to możliwe, żeby taki pies naprawdę był kwestia tylko genów i mistrzowskiego groomingu? Quote
Patisa Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 I jeszcze jedno - w anglojęzycznym standardzie rasy są wymienione maści : czarna, biała, brązowa, szara i apricot. Z kolei w standardzie polskojęzycznym jest: czarny biały, srebrny brązowy, apricot oraz czerwona. Mówiąc szczerze ciężko jest mi odróżnić który to czerwony, który apricot. Jaki to kolor apricot czy czerwień? I te dwa ostatnie - dobrze wnioskuję, czy to brąz i bardzo ciemny brąz? Quote
Patisa Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Bo tu kolory są podpisane : red, black, brown. CO oznacza "red" w tym wypadku. Wyrośnie na morele? A to brąz, czerwień czy może morela? :D Quote
Aśka Belkowska Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 Miałam reda. Trudno pomylić z apricot. Rudzielec jak się patrzy. :) Quote
Recommended Posts