Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Vitka']Lamia na pierwszy rzut oka wyglądała jak młodziak, ale zajrzałam w zęby i ma tak z 3 lata. Początkowo przestraszona, na smyczy chodzi średnio, zatrzymuje się (przynajmniej na początku), czasem interesuje się patykiem, ale bardziej obserwuje swoje koleżanki. Myślę, że jak się oswoi z sytuacją to będzie supr pieskiem :)

Pestka jest zrównoważona, spokojna, zero szaleństwa. Chodziła przy nodze, nie interesowały ją patyki i zabawy. Unikała kontaktu z aparatem, tzn że jest uległa, nie patrzy w oczy. Nie wiem ile ma lat.[/QUOTE]

Pestka zaś wbrew pozorom jest młoda - jakieś 2 - 3 lata.

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Co za akcja blondyny zrobiły podkop, dostały sie do dużej kociarni wyrzarły świerzo nałożoną kocią puszkę i zrobiły niezłą rozpierduchę justyna pomyślała na początku że to nowe koty :diabloti:

Posted

jezusie maryjo..nie sposób sie nie smiac hihihihi...a koty? ucierpiał którys? matka blondyn to wszak terierka a dzieci takie trochę jamnikowate...jejku jak koty?

wszyscy się martwilismy, ze gdyby inny cięzki pies skoczył na szybę dostałby się do kociarni wraz z szybą, ale nei takie małe gowienka. nikt nie przewidział, że się podkopią. jezusiczku:-o

Posted

Dzisiaj ok. godz. 16 zauważylismy w kociarni duży ruch. To znowu buszowały blondyny. Uciechom, podskokom nie było końca. Ja bym je tam zostawiła.Ciepełko, kanapy, wcale im się nie dziwię.

Posted

mamy suke golden retriver (urodzoną prawdopodobnie w 2000r) z tatuażem- właściciel się jeszcze nie zgłosił. ale obdzwoniłyśmy kilka ZK- i okazało sie, ze suka to taki rodzaj puchara przechodniego- od hodowcy do hodowcy- jeden z nich nie wie, komu ją sprzedał, nie podpisuje umów z nabywcami psa, nie wie nic...Ale jedna z hodowczyń podobno ma dane osoby, której sprzedała sukę w 2004 roku (sama zakupiła ją od innego hodowcy w 2003 roku)...Ciekawe czy dorosłą suke, ktora rodziła już kilka razy kupil ostatecznie miłośnik rasy, a może hodowca....i co robiła na ulicach Elbląga...

zdjęcia ma Gosia

poza tym przyszły cudne szczeniaki. mają okolo 2-3 miesięcy- ważą po 10 kg.

Posted

[quote name='Vitka']Biedna suczka... :(
A szczeniaki będą ogroooooomne! :O[/QUOTE]

suczka bardzo biedna -nie ma to jak wpaść w ręce prawdziwych miłośników goldenów:cool1: Niestety nie zarejestrowana u nas w Elblągu.

szczeniory po prostu boooskie. jedna sunia wychudzona- nie widać na zdjęciach, bo pręgowana i duzo skóry- ale i tak wazy jakieś 10 kg...a naprawdę skóra i kości.

Posted

O matko to co to za mutanty będą :D
Są w typie jakiejś rasy?

Goldenka to po prostu jakaś masakra... trzeba ją podrzucić dziewczyną od goldenów...

Posted

my oczywiście róznie typowalismy- odwiedzający schronisko typowali na hihihihi: mieszankę amstaffa i owczarka kaukaskiego hihihihih, a my typowałysmy na a) mastiff angielski z terrierem (jedna sunia ma wyraznie szorstką siersc na grzbiecie i brodę) a druga na filę zmieszaną z czymś- to ta druga jest b. wychudzona i waży 10 na pewno.

w sprawie suki czekam na slad od ostatniej zarejestrowanej hodowczyni.

Posted

Basia krzyczkowe byly tatuowane. nie wszystkie. ale niektóre tak. może bobika tatuaż to krzyczkowy. mój filip nie ma, ale on był króciutko tylko i "jeszcze nie zdążył go obejrzeć p. weterynarz" ( przez 3 miesiace;))

Posted

[quote name='Charly']Basia krzyczkowe byly tatuowane. nie wszystkie. ale niektóre tak. może bobika tatuaż to krzyczkowy. mój filip nie ma, ale on był króciutko tylko i "jeszcze nie zdążył go obejrzeć p. weterynarz" ( przez 3 miesiace;))[/QUOTE]

Skąd to wiesz ? Nie załamuj mnie , miałam nadzieje , że nasz Bobik to jakaś mało znana rasa np. gończy owczarek śródziemnomorski .

Posted

hehehehheheh- tez tak myslałam, a potem krysiam na wątku krzyczkowym powiedziała, ze krzyczkowe do jakiegoś czasu były tatuowane. I przypomniałam sobie, że faktycznie dziewczyny, które tam pomagały wspominały o tatuażach.
Bisiek tez miał czipa np..

Posted

Gosia dzisiaj mimo tego,że wyglądała ślicznie( makijaż ) , była chyba poddenerwowana. Być może dopadło ją zmecznie, bo bo od wczoraj urwanie głowy ! a mnie Dymka tak przeciągneła po betonie, że czuje wszystkie kości w siedzeniu.

Posted

wlasnie slyszalam, ze oprócz podkopów blondyn kilka psiaków poszło spacerować, panowie od budowy wypuścili 16 itd itp...no a poza tym od kilku tygodni faktycznie czeski film...gdzie nie wejdziesz, jakie drzwi nie otworzysz wyskakuje pies...toaleta, przebieralnia, kuchnia, pokój socjalny, przedpokój...a wszystko to łazi, jęczy, chce żrec non stop, kłóci się, piszczy, sra i szczy bezpardonowo gdzie popadnie hahahahahhah:evil_lol:

Posted

Ola powiedziała, że moje zdjęcia wychodzą marnie, więc się obraziłam i żadnych nie zamieszczę :angryy:!! (Bo rzeczywiście marne wyszły...:placz: Dajcie mi jeszcze chwilę...)