Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

[quote name='AgaiTheta']Ola ił to taki kot, który w nocy co dwie godziny się tak drze - iłłłł iłłłł iiiiłłłłł..... śni się to potem po nocach ;)
Marlena raz wzięła na noc takie przemoknięte maluchy i rano przyszła do pracy z mega bladą twarzą i powtarzała tylko iłłł iłłł iłłł

No i tak zostało, iły to iły :)[/QUOTE]

hahahhhahahahah hahahahhaha. biedna Marlena hahahahhahaha ahahahhaha.

to tak jak z Baśką było staruszką. siedzialam przy biurku i cały czas tylko hau hau, hau hau bo od tego jej hau hau, hau hau można było dostac jobla. Az została biurową i jej przeszło.

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kamila Proc']to prawda, sercem trza. ale zycie czasem weryfikuje[/QUOTE]

1000% prawdy niestety...

Patysiu jak pewnie zaraz się zorientujesz nie będzie mnie dzisiaj. będę za to w poneidziałek.

Posted

Dziś w schronisku były oprócz mnie 4 wolontariuszki chciałyśmy wziąć coś na spacer ale nie było jak. Odkopałam w biurze jedną smycz a i tak w takim stanie, że tylko szczeniaka można było na niej prowadzić. Z obrożami jeszcze gorzej, ze szczeniakami byłyśmy na pętlach. Na szczęście dwie wolontariuszki miały swoje smycze i kilka psów z bud wzięły. TRAGEDIA

Posted

Były pani Agnieszko, ale już na dzień psa, musiałam przynieść swoje smycze bo nie było na czym ich prowadzić... Smycze pogryzione, porwane, przy budach :( Nie ma... Niestety...

Posted

A ja mam news, który na pewno Gosie ucieszy.. ZYGI chodzi na spacery !!!!!! Dziś z Sarą udało się nam go przekonać! :D
Powolutku, niedaleko... Super :) spokojny nie ciągnący pies :)

Posted

Pani Agnieszko - ale i na Boskiego Johnego spadło słonko - Dorota się w nim zakochała- nazywa ... Pafnuckiem x) A wszyscy wiemy, że psy rozkochane przez Ropaczkę szybko znajduja domy :D I to fajne domy! Zaraz Wam pokaze jak sie przytulaja!

Posted

Tak, Pafnucek jest świetny! Co nie znaczy, że Nikusia i Działki nie kocham :) W poniedziałek bede w schronisku na dłużej to może zrobie mu jakieś aktualne zdjęcia, bo te z portelu są sprzed roku tak?

Posted

będę lgnąc :)

a teraz idę umierać, chciałam iść na spacerek gdzieś sobie starym miastem ( a dla mnie elbląg po 3 latach to nadal miasto pełne tajemnic), warszawską, zobaczyć krowy tzn. Tośka bardzo chciała;)....Jakieś pole, wał...kanał...no to idziemy tym wałem wzdłuz rzeki Elbląg, idziemy idziemy, przedzieramy się przez szuwary jakieś, trawy do szyi..., nosimy zmęczone psy na przemian na rękach.... Po 2, a może 3 godzinach wylądowalismy zaskoczeni nad (według tabliczki) rezerwatem przyrody czyli jeziorem Dróżno (o tym słyszałam:)), widzimy kormorany na obumarłych drzewach, cisza taka niesamowita, woda, suche drzewa i te kormorany.. gdzieś tam w jakimś lesie, gdzieś w Tropach(WTF?)jakiś stary poniemiecki dom w srodku lasu ( czy może mi pani powiedzieć, gdzie jestem?:evil_lol:)Skierowali nas do...Raczek.(pierwszy raz slyszę)..mijamy według tabliczki najniższy punkt w Polsce (wow!) Dowlekliśmy się przed 2 godzinami po 5 godzinach "spaceru bez trzymanki" do domu....teraz zgodnie w trójkę zdychamy...

chętnie poszłabym raz jeszcze. więc jeśli są chętni- zapraszam:)

Posted

W poniedziałek nie zawracajcie głowy Marlenie, Patyś Ty jej pomożesz, we wtorek mamy inspekcję wet i zróbcie statystki i zeszyt sterylek.
Chcę też pogadać o wszystkich psach i kotach na kwarantannie.

Posted

Hattona - po klaczy takiej jednej fajnej :)
Super psinka, młoda wesolutka i taka na prawdę śliczna :) Urocza... Biało bezowa, falowana śliczna sierść... Mmmmr
Ale zero telefonów... O kotki za to dzownią bardzo często!
ZAraz wrzuce je na trojmiejskie portale

Posted

Tak sobie myślę, że ludziom już pewnie spowszedniały te nasze ogłoszenia i zastanawiam się, czy byłby sens ogłaszać psy z ogłoszeniami w takim stylu jak poniżej. Mnie osobiście takie teksty nie ruszają, ale czy sądzicie, że może kogoś by ruszyły, zaciekawiły?

Dla Bohuna:

„BOLI MNIE ZĄB! Gdybym mieszkał ze swoją panią /panem na pewno by zauważył, że mordka opuchła mi nieco z lewej strony i od kilku dni chodzę osowiały... Ale tu, choć mam kilku opiekunów, szanse na to, że ktoś zauważy, iż niedługo wypadnie mi kolejny ząb są nikłe. Jest tu przecież 250 innych psów, i każdego z nich coś boli. Beryla boli łapa, Klepsa bolą stawy, Małą bolą rany po pogryzieniu przez inne suki, Johnnego szczypią oczy, Bandytę boli brak możliwości wybiegania się, Lulu boli ludzkie okrucieństwo, Diablicę ludzka nieodpowiedzialność, Warsa ludzka głupota...Niczym szczególnym nie wyróżniam się spośród tego tłumu...
Łamie mnie w kościach, pewnie idzie sroga zima a ja już nie jestem taki młody. Od tylu miesięcy nikt mnie stąd nie zabrał, czy to znaczy, że nie ma już dla mnie nadziei i tę i następne zimy spędzę w schronisku?”

Dla Nicko:

„DLACZEGO TAMTA PANI NIE POZWOLIŁA MI UTONĄĆ W KANALE ELBLĄSKIM, do którego wrzucił mnie mój pierwszy właściciel? Już ponad półtora roku siedzę zamknięty w schronisku i żadna z setek odwiedzających je osób nie zauważyła mnie wśród 250 innych psów. No, oprócz pani, która jeszcze jako szczeniaka przykuła mnie na metrowym łańcuchu do budy i oprócz pana, który nie miał czasu, by wyprowadzać mnie codziennie na spacer. On wolał wypuszczać mnie na dwór samopas nie zważając na to, że jestem jeszcze młody, w dodatku jestem psem, i nie bardzo potrafię bezpiecznie poruszać się w ruchu ulicznym. Siedzę tu już blisko dwa lata, tęsknie spoglądam na świat za kratami i ciągle zadaję sobie pytanie, czy naprawdę nie ma na świecie kogoś, kto miałby dla mnie czas, cierpliwość i serce....?”