Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Eustachego wzięła kobieta około 30. Miała już kiedyś amstaffa, od znajomego dowiedziała się, że jest w schronisku amstaff do adopcji i przyjechała po Eustachego. Podobno była nim zachwycona.

Posted

[quote name='Paulinka18']Eustachego wzięła kobieta około 30. Miała już kiedyś amstaffa, od znajomego dowiedziała się, że jest w schronisku amstaff do adopcji i przyjechała po Eustachego. Podobno była nim zachwycona.[/quote]

mam nadzieje ze bedzie sie mu dobrze zylo z nowa pancia :multi: :multi: :multi: :multi: ... czas zmienic tytul cioteczki :p

• 2 weeks later...
Posted

Stało się coś strasznego.

Koleżanka, która była dzisiaj w schronisku od rana, napisała mi, że Eustachy wrócił :placz: :placz:

Kobieta, która go zabrała po 2 tygodniach oddała go bo... bo nie jest taki jak sobie wyobrażała.

Nie znam więcej informacji. Nie wiadomo o co konkretnie tej kobiecie chodziło, bo pies jest naprawde bardzo fajny. Nie jest agresywny, dogaduje się też z innymi psami. Ehh... brak mi słów... cały dzień już mam popsuty. :mad:

Zaraz napiszę do modów o przeniesienie wątku do adopcji :shake:

Posted

Poprostu brak słów, dać psu nadzieję tylko po to, żeby zaraz mu ją odebrać.

Z resztą nie rozumiem tego "nie jest taki jak sobie wyobrażałam".
Czyli co? Nie leżał całymi dniami na kanapie albo na trawniczku przed domem? Czy może wręcz odwrotnie, miał iść na walki a był zbyt pokojowy?

Tego pewnie się nie dowiemy, a najważniejsze teraz jest i tak znalezienie mu nowego domu.

Posted

Poprostu mnie zatkalo jak zobaczylam ze Eustachy wrocil za kratki :crazyeye: nie rozumiem jak mozna wziasc psa a potem patrzac w jego oczy poprostu oddac go spowrotem :shake: ja mojego Bolka w zyciu bym nie oddala ... a jak dawalam go do opiekunki to poprostu serce mi sie krajalo jak widzialam jak za mna patrzy :placz:

Posted

Rozmawiałam dzisiaj z pracowniczka schroniska, kiedy zapytano tą kobietę o jakiś konkretny powód jego oddania powiedziała, że postawił się na nią.
Trudno w to uwierzyć, bo to takie łagodne psisko a jedyne co raz mu się zdarzyło pokazać ząbki to jak pracownik nie chcąc aby uciekł z kojca gdy wkladal mu żarcie odepchnął go mocniej nogą. Nigdy więcej agresji nie wykazał więc ja nie wiem.

Posted

Bolek tez na poczatku na mnie warczal, jak chcialam go zgonic z lozka to widzialam jego wielka rozdziawiona morde ... a teraz wystarczy jeden gest reka i Boleslaw z oporami (kanapowiec jeden :shiny: ) zlazi z lozka :p
Ludzie nie zdaja sobie chyba sprawy ze taki psiak wziety ze schroniska potrzebuje czasu na aklimatyzacje w nowym otoczeniu i ze czesto zachowuje sie przy tym nieufnie :shake:

Posted

[quote name='desdemona']bo ludzie sa wyjatkowo bezmyslni i do tego bardzo wygodni. tacy to nawet nie powinni zakladac rodzin i w przyszlosci wychowywac swoich czy tez cudzych dzieci...[/quote]

Tacy ludzie w ogole nie powinni istniec...