Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od 15.08.2015r. jestem szczęśliwą posiadaczką westa. Piesek ma 2 msc i od początku próbuje go nauczyć czystości w domu. Po jedzeniu i spaniu stawiam go w wyznaczonym miejscu na ogrodzie i czekam,aż załatwi swoją potrzebę. Czasami wychodzę tak z nim po 2/3 razy, ponieważ za pierwszym nic nie robi. Na początku w domu rozłożyłam gazety, ale gdy widzę, że próbuje coś zrobić np. na dywanie i zanoszę go na tą "kuwetę", przestaje i zaczyna obgryzać rogi magazynu. Zrezygnowałam więc z tego i zawszę wynoszę go do ogrodu. Czy dobrze robię? Nauczy się w ten sposób załatwiać na dworze ?

PRZEPRASZAM, MOJ BŁĄD ! WCZESNIEJ NAPISAŁAM, ZE PSIAKA MAM OD LIPCA :C CHUCK JEST ZE MNĄ OD 15 SIERPNIA :D

Posted

Dobry sposób. Do tego nagradzaj o za każdym razem kiedy załatwi się na dworze  - głaskanie, radosne słowo, mały smakołyk. I najlepiej pochodzić kilka/naście minut po podwórku, trochę pobiegać, wtedy "poleci" szybciej ;)

Posted

Masz go od 15 lipca i pies teraz ma 2 miesiące? Czyli wzięłaś go w wieku 4 tygodni?! :O Powiedz, że się pomyliłaś i chodziło Ci o sierpień.

Nauczy się, dużo cierpliwości i sowicie nagradzaj każde załatwienie się w dobrym miejscu. Tylko pamiętaj, że to może zająć sporo czasu, a wpadki mogą się psiakowi zdarzać ;)

Posted

Masz go od 15 lipca i pies teraz ma 2 miesiące? Czyli wzięłaś go w wieku 4 tygodni?! :O Powiedz, że się pomyliłaś i chodziło Ci o sierpień.

Teraz ma 2 msc :D urodził się 18.06.2015 :D

Posted

W pierwszym poście napisałaś 07 - lipiec, zapytałam, czy nie pomyliło Ci się z sierpniem, a Ty napisałaś, że pies urodził się w czerwcu xD Nie dogadałyśmy się zupełnie, zrobiło się zamieszanie ;)

Powodzenia w wychowywaniu szczyla i dużo radości :D

Mogę zapytać skąd jesteś? Bo też mam maleńkiego weściora.

Posted

W pierwszym poście napisałaś 07 - lipiec, zapytałam, czy nie pomyliło Ci się z sierpniem, a Ty napisałaś, że pies urodził się w czerwcu xD Nie dogadałyśmy się zupełnie, zrobiło się zamieszanie ;)

Mogę zapytać skąd jesteś? Bo też mam maleńkiego weściora.

Tak, moja wina:D nie zauważyłam błędu :D A mieszkam w Krakowie :D