pidzej Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Żyrardów, ok. Warszawy Namiary na mnie 505 216 181 Koleżanka niedaleko swojej działki, w Żyrardowie, znalazła psa. Duży, wychudzony - owczarkowaty. Podobno ładny. Kuleje na tylną łapę. Zabierze go do Warszawy, ale nie wiem jak z przetrzymaniem, ma kota, psa i ''nieugodowych'' pod tym względem rodziców. Szukamy tymczasu (czyli liczymy na cud). Edit: Pies jest u 'koleżanki koleżanki'. Jest bardzo spokojny i grzeczny, mieszka z dwoma kotami- spoko. Odpchlony i odrobaczony, co do łapy trzeba zrobić badania. Miejsce niby ma, ale jest prawie cały dzień sam- jeździ do niego właśnie koleżanka, wyprowadzić, ale tak to cały czas w domu. A tu zdjęcia: Quote
pidzej Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 edytowałam pierwszy post. później ogłoszę. Pamiętajcie prosze o nim. Quote
pidzej Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 wątpie, by to była zguba, to wiejskie tereny, pewnie po prostu bezdomny... Quote
bellatriks Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 pidzej napisał(a):wątpie, by to była zguba, to wiejskie tereny, pewnie po prostu bezdomny... Jak wiejskie tereny, to pewnie niczyj. Albo kiedyś był czyjś, ale zaczął przeszkadzać - to go przegonili:shake: Do mojego dziadka (także wiejskie tereny) też się niedawno przybłąkał taki typowy wiejski kundelek - mały, z uszkami jak nietoperz:evil_lol: i, niestety bez ogonka:-( Bo psu się na wsi ogon ucina, żeby nie gonił:shake::shake::shake: No, ale został u dziadka. Może i ta bida też w końcu znajdzie swojego człowieka? A ma już jakieś imię? Quote
BasiaD Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Ależ straszna bida! WSkakuj niuniu na 1 domku szukać! Quote
pidzej Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 Tak, nadano mu robocze imię Tobi. Nie wiadomo ile ma lat.. wypytam się więcej przy okazji kontaktu z koleżanką, a może sama cos napisze. Quote
Lemoniada Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Własnie takie duże onkowate kundle kocham najbardziej. Same spójrzcie - jaki on podobny do mojego Mocusia!:placz: Mocuś ma tylko nieco jaśniejsze umaszczenie... Przepiękny pies... i w dodatku z Żyrardowa, a więc prawie-sąsiad.Co tu zrobić? Będę kombinować, Tobiaszku trzymaj się! Quote
pidzej Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 I takie najpoczciwsze... kotków nie rusza, siedzi spokojnie, nie narzeka. Quote
bellatriks Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Tobi - bardzo ładne imię! Może ono pomoże mu znaleźć domek? :cool3::loveu: Quote
pidzej Posted August 12, 2007 Author Posted August 12, 2007 Podniosę.... ogłoszeń jeszcze nie ma, ale jutro juz na pewno zrobię.. a tymczasem może ktos się zakocha? Quote
Kora Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 pidzej napisał(a):Podniosę.... ogłoszeń jeszcze nie ma, ale jutro juz na pewno zrobię.. a tymczasem może ktos się zakocha? Moze sie zakochac, ale w pierwszej kolejnosci daj namiary na kolezanke bo moze byc szukany:roll: . Quote
Lemoniada Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Taki wychudzony biedulek... dobrze, że jest lato:( Coś nowego wiadomo o Tobiaszku? Quote
Ulaa Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Czy byl u weta? Takiego chudzielca powinien obejrzeć Quote
pidzej Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 już edytowałam 1 post, namiary na mnie, u weta był. Quote
Lemoniada Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Temat ucichł, a jak się ma Tobi? Czy znalazł domek? Quote
bellatriks Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 Co u Tobiego? Nie ma chętnych na takiego ślicznego psiaka? Quote
pidzej Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 Przepraszam, nie miałam wieści od koleżanki teraz mogę napisać dobrą wiadomość, Tobi zostaje na stałe u koleżanki :) trochę to skomplikowane, bo koleżanka dużo pracuje, ale kolega z klatki obok go wyprowadza, biegają po parku niedaleko, koleżanka koleżanki też ;) Tobi zakochał się w kotach ze wzajemnością. Przytył, nic mu nie dolega, przestał kuleć. Nawet uszy mu stanęły :cool3: Słowem, miał chłopak szczęście:) Quote
bellatriks Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 To super!:multi::multi::multi: A mamy jakieś szanse na fotki z nowego domku? :cool3: Quote
gallegro Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Przypadkiem trafiłem na wątek... Cieszę się. że kolejna psina ma swój dom. Mój pierwszy collak miał na imię Tobi... Quote
Recommended Posts