Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Alicja'][B]Kurde córcia gdzieś zgubiłam przepis na majonezową babe [/B][/QUOTE]

1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka
cukru
4 jaja
1/3 szklanki majonezu
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Posted

[quote name='Vectra']1/2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka
cukru
4 jaja
1/3 szklanki majonezu
2 łyżeczki proszku do pieczenia[/QUOTE]

Brzmi interesująco ...
To się je na sucho ? Czy z jakąś wkładką ???

Posted

1 szklanka
cukru
4 jaja
1/3 szklanki majonezu

Hmmmmm brzmi interesująco ...
To się je na sucho ? Czy z jakąś wkładką ???

Posted

[quote name='Hanna R.']Hmmmmm brzmi interesująco ...
To się je na sucho ? Czy z jakąś wkładką ???[/QUOTE]

posypuje się puderkiem , do wnętrza można kakauko , bakalie ;)

Posted

[quote name='Hanna R.']Hmmmmm brzmi interesująco ...
To się je na sucho ? Czy z jakąś wkładką ???[/QUOTE]

posypuje się puderkiem , do wnętrza można kakauko , bakalie ;)

Posted

Babciu , to jest bardzo smaczne ciacho , to majonezowe..... można dokładać wsio ... ja robiłam z bakaliami , to z cytrynką , to ze skórką pomarańczową , z kakao , z cynamonem i japcami ...

a u nas pada śnieg :multi: :evilbat:

no i mam 15 myszy w domu mniej :diabloti:

Posted

Babciu , to jest bardzo smaczne ciacho , to majonezowe..... można dokładać wsio ... ja robiłam z bakaliami , to z cytrynką , to ze skórką pomarańczową , z kakao , z cynamonem i japcami ...

a u nas pada śnieg :multi: :evilbat:

no i mam 15 myszy w domu mniej :diabloti:

Posted

1 szklanka
cukru
4 jaja
1/3 szklanki majonezu

to ma być przepis??? a co z tym robić? jak? kiedy? w jakiej kolejności? zresztą.... i tak nie zrobię :lol:

[quote name='Vectra']
no i mam 15 myszy w domu mniej :diabloti:[/QUOTE]

:shock: co się dzieje... jak nie korniki to myszy :shock: ale Twoje myszy mnie nie fascynują tak jak korniki debe

Posted

[quote name='malawaszka']to ma być przepis??? a co z tym robić? jak? kiedy? w jakiej kolejności? zresztą.... i tak nie zrobię :lol:

[COLOR=Red][B]zawsze możesz do mnie zadzwonić ;)[/B][/COLOR]

:shock: co się dzieje... jak nie korniki to myszy :shock: ale Twoje myszy mnie nie fascynują tak jak korniki debe[/QUOTE]

:roflt:

[B][COLOR=Red]
Vectra ....Egon wyłapał :hmmmm:[/COLOR][/B]

Posted

Egon upolował tylko jedną myszę , 3 upolował odkurzaczem TZ , ja też odkurzaczem ze 3 złapałam - mówię Wam , fajna zabawa :evil_lol: mysie wesołe miasteczko :cooldevi: a reszte to uczta z ciastek , drinków i granulek uczyniła ...

dziś robiłam przegląd szaf ... ehhhhhh , trzy worki ubrań w śmietnik ... wsio posrane , pogryzione i posikane .. przez te małe wredne szkodniki :mad: pochlastać się idzie z nimi ......

Posted

[quote name='anetta']Skąd ich u was tyle? :o[/QUOTE]

[quote name='Doginka']No właśnie skąd w domu się biorą myszy?:crazyeye: I to aż taka ilość:crazyeye:[/QUOTE]
przecież ja na wsi mieszkam , tu są pola , uprawy ... zimą chowają się w domach szkodniki ... a tak kiela marca , zaczynają się mnożyć ..

bo u nich to tak wygląda :
ciąża trwa 21 -23 dni. W każdym miocie jest od 4 do 9 młodych, które otwierają oczy po 11 dniach.Trochę obrosną w sierść i już mogą się mnożyć ... jedna samiczka od wiosny do jesieni , może mieć od 5-9 miotów ...
więc sobie policzcie SKĄD jest tyle myszy w moim domu ... dodam że cała zimę nie były upierdliwe więc ich nie zwalczałam ...

Posted

[quote name='Vectra']przecież ja na wsi mieszkam , tu są pola , uprawy ... zimą chowają się w domach szkodniki ... a tak kiela marca , zaczynają się mnożyć ..

bo u nich to tak wygląda :
ciąża trwa 21 -23 dni. W każdym miocie jest od 4 do 9 młodych, które otwierają oczy po 11 dniach.Trochę obrosną w sierść i już mogą się mnożyć ... jedna samiczka od wiosny do jesieni , może mieć od 5-9 miotów ...
więc sobie policzcie SKĄD jest tyle myszy w moim domu ... dodam że cała zimę nie były upierdliwe więc ich nie zwalczałam ...[/QUOTE]
Matko Kozłowska:shock::crazyeye: Ale obcykane masz nowinki myszowe:crazyeye:

Posted

[quote name='Doginka']Matko Kozłowska:shock::crazyeye: Ale obcykane masz nowinki myszowe:crazyeye:[/QUOTE]
żeby skutecznie zwalczyć przeciwnika , trzeba go poznać :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']Egon upolował tylko jedną myszę , 3 upolował odkurzaczem TZ , ja też odkurzaczem ze 3 złapałam - mówię Wam , fajna zabawa :evil_lol: mysie wesołe miasteczko :cooldevi: a reszte to uczta z ciastek , drinków i granulek uczyniła ...[/QUOTE]

fajne te wesołe miasteczko :diabloti: ....ja ewentualnie mogę liczyć tylko na karaluchy :evil_lol: ale nie będę mieć :diabloti:

Posted

[quote name='Tekla64']Witam
moge prosic o pomoc w mojej galerii? zdublowane posty

na myszy polecam koty! dobre koty!!![/QUOTE]
jak w każdej jednej galerii :)

kotom mówimy stanowcze NIE , trutka jest skuteczniejsza , nie miauczy i nie wymaga kuwety :diabloti:

[quote name='Cola']fajne te wesołe miasteczko :diabloti: ....ja ewentualnie mogę liczyć tylko na karaluchy :evil_lol: ale nie będę mieć :diabloti:[/QUOTE]
mogę ci wysłać trochę myszek :cooldevi:

[quote name='Asiaczek']Cieszysz się, że Dogo zaczęło pracować...?

Pzdr.[/QUOTE]
ja wiem czy się cieszę :hmmmm: ja i tak mało kiedy tu zaglądam ;)

Rekin już nie jest rekinem .. wszystkie rekinie zęby wylatały .... teraz to jest Kurcak mały :evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']
kotom mówimy stanowcze NIE , trutka jest skuteczniejsza , nie miauczy i nie wymaga kuwety :diabloti:
[/QUOTE]

ooo szkoda bo własnie miałam pytać cyz nie chcesz kotecka - mam czwartego... :shock:

Posted

[quote name='malawaszka']ooo szkoda bo własnie miałam pytać cyz nie chcesz kotecka - mam czwartego... :shock:[/QUOTE]
miło że o mnie pomyślałaś , ale muszę odmówić :diabloti:
[quote name='Doginka']Oooo, masz kurcaka - będzie rosół?:crazyeye::roflt:
Witaj po perzymusowym dogoodwyku:lol:[/QUOTE]
no na święta , rosół ze scerbatego kurcaka , palce lizać :cooldevi: