Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jesteśmy w domu , długo bo byli my w odwiedzinach u rodziny :)
Marian poszedł jak to Marian , Franio ma w opisie bardzo młodzieżowy i ocenę b.dobrą.

Idę zaraz spać , foty jak moja karta dojedzie do domu i pewna miła pani je obrobi i wstawi :D

Posted

Franciszek od urodzenia jest doskonały i fantastyczny , jedyny i niepowtarzalny , genialny ... więc musi być czasem kubeł zimnej wody .... ja nic na to nie poradzę , że on ma 38 cm wzrostu i niecałe 17 kilo wagi ... nie będę go trzymać związanego i tuczyć jak gęś ... by sprawiał wrażenie "większego" otłuszczonego .....

On się nie wystawia dla ocen , on się wystawia dla idei ... :diabloti:
On już dostał swoją ocenę , od sędziego który lubi TAKI typ :) ale jeszcze do takich sędziów pojeździmy .....
On jest zbyt śliczny by trzymać go w domu haahaha

Wejherka , a może mi bialego ślicznotkę zaczniesz pokazywać HĘ ?
Nazir z Marianem , to pójdą przez ring jak narowiste gorącokrwiste ......

PS pozdrawiam Wszystkim nieujawniających się wielbicieli , mojego młodzieżowego Franciszka :D

Posted

[quote name='Vectra']

Wejherka , a może mi bialego ślicznotkę zaczniesz pokazywać HĘ ?
Nazir z Marianem , to pójdą przez ring jak narowiste gorącokrwiste ......

[/quote]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: a no pójdą ;)

zacznę pokazywać a jakże tylko niech moj Nazarski skończy 6 miechów :evil_lol:
debiucik w Bydgoszczy, 6 m-cy i 2 dni ;):lol:

Posted

[COLOR=Navy][B]Mamuniu, czemu ty tak nie lubisz tak pani sędziny [/B][/COLOR][B]Natalja Nekrošiené (LT) [/B][COLOR=Navy][B]?? :diabloti::diabloti::diabloti:

to bardzo miła, sympatyczna pani, bardzo dobrze wspominam swoją współpracę z nią na ringu ;) ona najlepiej się zna chyba na chartach tylko więc się nie przejmuj :eviltong:[/B][/COLOR]

Posted

Bo mi do Frania powiedziała "ty gadzie" :evil_lol: i nie była uprzejma ... mimo że był 1/3
ale spoko dziś mama Ajdy , zdobyła res Caciba , więc jej wybaczam .....

No , Marian , to już się żegna z klasą szczeniat ... w Jarosławiu zadebiutuje w młodzieży ... będzie miała 9 miesięcy i 3 dni ;]

a dla Franciszka powinna być osobna klasa :diabloti: Franciszkowa ..... w szczeniakach był za maleńki , w młodzieży zbyt szczenięcy , pośrednią przeleciał w miarę bez ubawu .. a w otwartej za młodzieżowy .... ale opisy mam bardzo ładne ... sędzina bardzo miła kobieta - to na jej plus .. ja cenie ludzi którzy lubią to co robią ;)

Opisy

Franio
B.dobrej wielkości i proporcji , średni kościec , typowy temperament , głowa o ładnej rzeźbie , ładnym stopie i mocnej kufie.Prawidłowa szyja i linia górna , mocny grzbiet.Trochę płasko ożebrowana klatka piersiowa , obręcz barkowa niezbyt szeroka , prawidłowe kończyny , swobodny ruch , wesoło noszony ogonek , pies sprawia wrażenie młodzieżowe wrażenie
----------------------------
i pani sędzia się mnie spytała , czemu go wystawiam w klasie otwartej , bo on jeszcze powinien w pośredniej hihihi ... trzeba przepisy zmienić

opis Marian

Suczka o bardzo dobrych proporcjach , pełna temperamentu , o doskonałym typie , świetnie się zapowiada , pełna szczenięcego uroku , bardzo sympatyczna
-----------------------------------------------
Marian , to urodzony na ringu :D

teraz dla kontrastu , uroczego , kochającego pieski sędziego z Głogowa

Franio

typowy o poprawnej głowie , w ruchu grzbiet wygina się karpiowato , poprawny w statyce

---------------------------------
mojego komentarza do opisu , który powiedziałam głośno - nie napiszę ...

Marian

typowa w dobrym stylu , poprawna w ruchu oraz w statyce

Posted

Kocham takie opisy np. "idealna w szczegolach odpowiednich dla rasy", "typowa/w stylu rasy". Co to wogole jest?! To jest opis? Za to placi sie kilkadziesiat zlotych... Ja nie powinnam takich rzeczy komentowac. Teraz na wystawie jak uslysze "dobra w szcegolach", to powiem sedziemu, ze ma je wymienic bo mnie szlag trafi....

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]:multi::multi:no napisz ...nie daj sie prosić .... :mdleje:[/B][/COLOR][/FONT][/quote]

ja wiem... powiedziała sędziemu PRAWDĘ W OCZY :lol:

Posted

oj tam ... coś o okuliście i okularach .... i o chamstwie
pan był mega nieuprzejmy , puścił kilka takich komentów wystawcą , że teoretycznie należało złożyć skargę ...
jednemu panu powiedział , że człapie , pani która zapytała co powie o jej psie , ryknął , że już napisał co myśli .. i nie będzie mówił ...

i zabił mnie pytaniami , czy pies gryzie ... każdego się pytał czy pies gryzie ..
więc ja zapytałam , czy pies wystawowy ma gryźć ?

a ja jeszcze wystawiałam tłustą parówę :mad: mamę moich grzecznych prosiaczków ...
była 3/3 .. bo za gruba i coś tam ze zgryzem nie pasiło ? bo lekko cęgowy
w opisie z tego co pamiętam ma :
mimo że zbyt [B]PUSZYSTA[/B] :evil_lol: doskonała w ruchu

Posted

[quote name='Vectra']oj tam ... coś o okuliście i okularach .... i o chamstwie
pan był mega nieuprzejmy , puścił kilka takich komentów wystawcą , że teoretycznie należało złożyć skargę ...
jednemu panu powiedział , że człapie , pani która zapytała co powie o jej psie , ryknął , że już napisał co myśli .. i nie będzie mówił ...

i zabił mnie pytaniami , czy pies gryzie ... każdego się pytał czy pies gryzie ..
więc ja zapytałam , czy pies wystawowy ma gryźć ?

a ja jeszcze wystawiałam tłustą parówę :mad: mamę moich grzecznych prosiaczków ...
była 3/3 .. bo za gruba i coś tam ze zgryzem nie pasiło ? bo lekko cęgowy
w opisie z tego co pamiętam ma :
mimo że zbyt [B]PUSZYSTA[/B] :evil_lol: doskonała w ruchu[/QUOTE]
spojrzałam aż na sedziego... skad ja wiedziałam że to mój ulubiony :loveu::loveu: nakrzyczał na mnie, że za wolno biegam, grami miał karpiowaty grzbiet, zapytał czy gryzie... wybitnie lubi terriery :cool1: no i uniwersalny opis, że typowy czy cośtam... od tego pana z daleka :cool1:

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:roll: a ja mam takie marzenie aby taki pan sędzia pokazał jak sie wystawia psiaki :p...jak się truchta po ringu ....

i tak masz lepiej ...ciebie nikt nie skrytykował ze pies ma nie ciachnięte uchi :placz::placz::placz:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]:roll: a ja mam takie marzenie aby taki pan sędzia pokazał jak sie wystawia psiaki :p...jak się truchta po ringu ....

i tak masz lepiej ...ciebie nikt nie skrytykował ze pies ma nie ciachnięte uchi :placz::placz::placz:[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]
pan lubi psiaki-ozdóbki- wtedy jest miły, przyjemny i wstawia ładne opisy...

ale mógłby skrytykować za ogon- tylko się pewnie na rasie za mało zna ;) ocenianie trwało 3min:cool1:

Posted

ale przecież ja mam śliczne opisy :D ten młodzieżowy wygląd u Frania to komplement :)
no i teraz nie pozostaje mi nic innego jak odpowiadać na dyskusję typu - oooo jaki z niego śliczny szczeniaczek , a jak ładnie zbudowany oojjeejj ojojojoj , jak dorośnie będzie z niego kawał psa :diabloti: już nie będę mówić , że on jest dorosły :evil_lol:

a Mania , no cóż .. a dniu kiedy postanowiłam że ją wezmę .. mówiłam , że to staffik idealny na PL ringi ... typowy
no może Franio mniejszej ilości sędziów się podoba ... ale za to jest chyba jedynym rozpoznawalnym staffikiem w naszym kraju :evil_lol:
Bo jak łaże w Franiem , to zawsze są owacje - o Franio o Franio , o ten piesek z piłęczką :multi:
a dla kontrastu , szłam z mamą moich piesków , Mania jest właśnie do niej bardzo podobna ;) tylko Sibka jest puszytsa ... i ktoś tam pyta mnie - czemu Mania jest taka gruba :evil_lol: mówię , że to nie Mania - a kto ? no mama Mani aaa i muszę dodać i mama Frania - aaaa Mama Frania

Posted

Sorry, ale muszę: [B][COLOR=red]Zostałam babcią 5-u krecików:multi::multi::multi:
Gordon ma 3 dziewczynki i 2-uch chłopaczków[/COLOR][/B]:multi::multi::multi:
:cunao::cunao::cunao::cunao::cunao::cunao:

Posted

[quote name='Doginka']Sorry, ale muszę: [B][COLOR=red]Zostałam babcią 5-u krecików:multi::multi::multi:
Gordon ma 3 dziewczynki i 2-uch chłopaczków[/COLOR][/B]:multi::multi::multi:
:cunao::cunao::cunao::cunao::cunao::cunao:[/quote]
wow gratuluje :loveu::loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi:

Posted

młodzieniaszek i szaleniec :)

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images45.fotosik.pl/59/33dbcedff6ecf7eb.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images50.fotosik.pl/59/a42d162cc86d1046.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images45.fotosik.pl/59/fe2ebee2151638c3.jpg[/IMG][/URL]

foty dzięki uprzejmości Iwony :)