Vectra Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 [quote name='Doginka']Cioteczka płota to i u mnie teraz pod dostatkiem, ale za szpadelek to dziękuję, bo mój TZ jeszcze takiego oprzyrządowania nie nabył:roflt: Do dziś "podgrzybki" zbieram ręką w ochronnej rękawicy:roflt: Trzymam jutro kciukasy za Penna:thumbs: DOBRANOC:hand:[/QUOTE] dzień dobry :diabloti: [quote name='Alicja']o 11 :kciuki:za Penka[/QUOTE] :buzi: [quote name='Maga100']ale jak to, to nie będziemy siedzieć razem w czwórkę na kanapie, trzymac się za ręce, popijać białe wino przy blasku świec? :-([/QUOTE] tak tak i będziemy sobie makaronik z usteczek do ust podawać , trzepotać rzęsami i wzdychać :diabloti: jakie białe wino ? alkohol chcesz pić , rozpustnico ? co najwyżej łyczek szampana bez procentowego ... co nasze teściowe by powiedziały ? że z kim ich biedni synowi się związali :evil_lol: swoją drogą , to ten wredny babsztyl , pozbawił mnie już samochodu .... bo nie ważne , że ona tym nie jeździ , ale jej potrzebny ... oj nie pójdzie mamusia do nieba .... niestety Quote
malawaszka Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 i ja zaciskam :kciuki: daj znać jak będzie po Quote
Vectra Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 operacja odwołana , Pennek zareagował alergicznie na znieczulenie .... reanimowali go 30 minut Quote
Alicja Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 [quote name='Vectra']operacja odwołana , Pennek zareagował alergicznie na znieczulenie .... reanimowali go 30 minut[/QUOTE] o qrdwa ........... Quote
Vectra Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Pennek żyje , na szczęście odleciał przed rozcięciem :) operacja będzie za tydzień , tylko będzie zmiana leków i metody znieczulania ;) ale zawał mieliśmy , na szczęście , jak pisałam - mam cudowną klinikę z wetami którzy kochają swoją pracę :) Quote
Alicja Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 [quote name='Vectra']Pennek żyje , na szczęście odleciał przed rozcięciem :) operacja będzie za tydzień , tylko będzie zmiana leków i metody znieczulania ;) ale zawał mieliśmy , na szczęście , jak pisałam - mam cudowną klinikę z wetami którzy kochają swoją pracę :)[/QUOTE] [COLOR=Navy][B]czy to już koniec tych nieoczekiwanych wypadków :roll: bo ja już mam schizy pomału [/B][/COLOR] Quote
Justa Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 [quote name='Vectra']operacja odwołana , Pennek zareagował alergicznie na znieczulenie .... reanimowali go 30 minut[/QUOTE] Całe szczęście że się udało.. Od miesiąca mam praktyki w klinice i niejedną reanimację widziałam, niestety mało która się udaje. Głównie dlatego, że dla zwierząt nie ma jako takich defibrylatorów, to znacznie utrudnia, bo od masażu serce zwykle nie chce ruszyć. A apropo alergii na znieczulenie - tego samego boję się u mojej Galinki.. :( Trzymam kciuki, żeby wszystko się powiodło kolejnym razem ! Quote
Doginka Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 O qrczaki, mam nadzieję, że kolejne znieczulenie nie będzie takie straszne w skutkach:crazyeye::nerwy: Quote
Asiaczek Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='Vectra']operacja odwołana , Pennek zareagował alergicznie na znieczulenie .... reanimowali go 30 minut[/QUOTE] Kurka..... Do następnego znieczulenia weci będa musieli się lepiej przygotowac... Pzdr. Quote
Vectra Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 Pennio będzie znieczulony jak do porodu :) czyli około oponowo , od pasa w dół ... plus delikatny jasio , by się nie wiercił ;) bezpieczniejszej metody nie ma :) Parametry Pennitka , które pokazały badania - są doskonałe jak u młodzieńca , no pechowo że nastąpiła reakcja alergiczna. Na dzień dzisiejszy , Penn ma się świetnie - boli go jedynie trochę noga , ale jak to bublowaty , nie narzeka W następnym tygodniu , będzie zabieg ... znaczy dość skomplikowana operacja , Pennito będzie miał , odtwarzane kolano Quote
Asiaczek Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Mocno będziemy zaciskać kciukaski za Pennitka:) pzdr. Quote
Vectra Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 [quote name='Asiaczek']Mocno będziemy zaciskać kciukaski za Pennitka:) pzdr.[/QUOTE] no będziemy mocno prosić , z racji , że jak coś .... , to będziemy mieć więcej zwłok :( ale trzeba być dobrej myśli , nie mam podstaw by nie ufać wetom którzy będą Penna operować. Mój Kano , w czasie kastracji też biegł w stronę światła .. reanimacja trwała bardzo długo i było dużo komplikacji po .. był połowę młodszy wtedy niż Penn obecnie .. w kwietniu 2011 , stuknie Pennowi 10 lat . Tu było dużo mniej groźnie ... niemniej zawał mieliśmy ... niestety w czasie znieczulania , usypiania - wszystko może się zdarzyć 1 Quote
SBT Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='Justa']biedny Franiu ma pewnie słodką krew :placz::eviltong:[/QUOTE] ...nie biedny Franiu, tylko pręży jak jakiś kilerus, a komar też kilerus, więc równy z równym się spotkali i don Franczesko wyszedł z tego starcia z obrażeniami! :P Quote
Vectra Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 [quote name='SBT']...nie biedny Franiu, tylko pręży jak jakiś kilerus, a komar też kilerus, więc równy z równym się spotkali i don Franczesko wyszedł z tego starcia z obrażeniami! :P[/QUOTE] Franciszek wyprasza sobie , jakoby on kilerem był , kilerów było dwóch :evilbat: , a panicz występuje jako jednostka pojedyncza i niepowtarzalna :diabloti: Quote
SBT Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='Vectra']Franciszek wyprasza sobie , jakoby on kilerem był , kilerów było dwóch :evilbat: , a panicz występuje jako jednostka pojedyncza i niepowtarzalna :diabloti:[/QUOTE] ...bo Panicz to dużo na KŁELE jeździ do KŁEŚCŁA po ŁEDE i wygląda jak ten komar!!!! :P :P :P Quote
Asiaczek Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Matkooooo, co tam jest napisane:crazyeye:... Pzdr. Quote
SBT Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='Asiaczek']Matkooooo, co tam jest napisane:crazyeye:... Pzdr.[/QUOTE] ...kasiebści!!! :) Quote
Asiaczek Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Ja juz wiem, że to po kaszubsku, bo wcześniej juz takie wyrazy czytałam w tej Galerii, ale tak na polski może by kto przełożył, co? pzdr. Quote
Vectra Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 [quote name='SBT']...bo Panicz to dużo na KŁELE jeździ do KŁEŚCŁA po ŁEDE i wygląda jak ten komar!!!! :P :P :P[/QUOTE] czyli jaki wniosek z tego ? musisz brać z panicza przykład :diabloti: Quote
Recommended Posts