bumerang Posted August 4, 2007 Author Posted August 4, 2007 Ulka - jeśli chcesz coś wpłacić to na gg wędkoholik poda ci namiary! będzie na początek dla DT na super karmę :lol: Chciałam powiedzieć - że ja ze swojej strony zrobę wszystko wraz z koleżanką by piesek był szczęśliwy :loveu::loveu: Quote
Ulka18 Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 Jasna sprawa, ze wplace, obiecalam, wplace na 100%. Prosze o namiary na konto na pw lub maila : [email protected]. Niech sie psinka dobrze chowa w domku tymczasowym :kciuki: On jest tak wystraszony w tym schronisku, ze czesci zdjec nie dalam na strone, bo niestety sie nie nadawaly :shake: Biedne psisko bylo przerazone :roll: Piszcie jak najczesciej co sie dzieje na kazdym etapie drogi, jak Czeko zniosl podroz i w ogole o wszystkim. Quote
ewatr Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 Ulka18 napisał(a):Cholera, ze tez ja nie trafilam wczesniej na ten watek :mad: Ewatr, zabije Cie normalnie jak przyjade w tym tygodniu do Rzeszowa :eviltong: Caly czas prowadze korespondencje z panem Boguslawem nt. tego seterko-flata, ale nie wiedzialam, ze brakuje kaski na transport. ULka 18 mnie nie tak łatwo zabić :diabloti: ;) a tak serio to sobie taki ładny podpis zrobiłam z tym watkiem ,że myslałam ,że wszyscy zainteresowani zauważą :eviltong: Quote
bumerang Posted August 4, 2007 Author Posted August 4, 2007 Jesteście niemożliwe:lol: Co mam teraz zrobić ? zamknąć ten wątek? Quote
irma Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 jeżeli jeszcze są potrzebne wpłaty to prosze o namiary na pw Quote
bumerang Posted August 5, 2007 Author Posted August 5, 2007 Dzięki - mamy kasę obiecaną - jeżeli te osoby co deklarowały wpłacą na konto to mamy całość - dopiero będę wiedziała we wtorek! dzięki za odzew! wszystko czyli kto i ile wpłacił napiszę po sprawdzeniu konta! Quote
Ulka18 Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 Bumerang, watku nie zamykaj ;) Ja wplace dzisiaj wieczorem kase, ale przelew zostanie zrealizowany dopiero jutro rano jak sie wrota banku otworza :lol: Bedzie na karme na Czekusia. Trzymam kciuki za podroz Czeko :kciuki: Quote
bumerang Posted August 5, 2007 Author Posted August 5, 2007 Dzięki Ulka! Niech ma chłopak karmę z gornej połki:multi: :multi: Quote
ewatr Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Trzymam kciuki za udana akcję wybrania Czeko :thumbs: / rano poszły przelewy na schronisko i na paliwo ;) / Quote
Ulka18 Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Rozmawialam z p.Boleslawem, ktory wiezie Czeko. Niestety 5 razy byl nieziemski paw, samochod caly zapaskudzony. Oczywiscie mimo moich prosb pies prawdopodobnie dostal jedzenie rano. P.Boleslaw mowil, ze smrod od psa jest niemilosierny. W tej chwili maja tylko kilka km od domu. Wieczorem p. Boleslaw napisze, jak tylko wykapie Czeko oraz doprowadzi siebie i auto do porzadku. Quote
bumerang Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 Sprawdziłam konto; dziś wpłyneły od; z faciego forum; Monika Pawlak - 25 Ewa Romanczuk-Bednarek - 30 Ewa Tarska - Rybka- 30 Ludwika Własińska - 100 razem = 185 zł. Wielkie dzięki :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Ulka18 Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 Moj przelew na 40 zl poszedl dzisiaj rano, wczoraj nie zdazylam wplacic :oops: A jak sie czuje Czeko? Jak minela mu pierwsza noc poza schroniskiem? Quote
ewatr Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 [quote name='Ulka18'] A jak sie czuje Czeko? Jak minela mu pierwsza noc poza schroniskiem? Tu jest relacja Wędkoholika :lol: chyba sie nie obrazi jak przekleje ;) ? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76428&page=4 c Dzisiaj, 06:01 #40 Wędkoholik vbmenu_register("postmenu_6475836", true); Pod wieczór nie było forum. No więc teraz dalelszy ciąg opowieści z życia Czeko. O ile jazdy samochodem nie toleruje i mieliśmy 5 razy sprzątanie w drodze, a samochód poszedł na myjkę od wewnątrz, o tyle kąpiel lubi i przyjemność mu sprawia polewanie wodą. Woda spłynęła czarna, czarna i jeszcze raz czarna. Bałem się, że nagle nam wybieleje, ale jakoś został czekoladowy jak był. Sierści ma na sobie ogrom, aż ciężko było go wysuszyć. No i przebój - obżarciuch z niego straszny. Ciągle głodny i widać to po nim. Klucha z niego, aż siodłuje kręgosłupem. Chyba były właściciel mu kompletnie nie odmawiał. Ja byłem bezlitosny i po odmierzeniu porcji było chwatit. Misiek jednak sam znalazł drogę do torby z granulatem i ... Trzeba przed nim dobrze chować. Na spacerze był grzeczny i musiał gubić swoje kilogramy. Diuk na łąkę dał mu popalić. Jaki Czeko był szczęśliwy, jak Diukowi wypiąłem smycz i popędził w siną dal. Wreszcie można było sobie poczłapać. Łąka służy nie do biegania a do polegiwania, więc grubasa wziąłem w obroty i musiał truchtać. Lubi tarzać się w trawie, ale to były krótkie przerywniki w przymusowym bieganiu. Był bardzo nieszczęsliwy, gdy Diuk znów wrócił na smycz i zapięci, razem wędrowali w kierunku domu. Widać było że sapie i dyszy jak lokomotywa Tuwima. Wreszcie w domu mógł się uwalić i odpoczywać. Sapał do późnego wieczora. Noc przebiegła spokojnie. Kompletny brak zainteresowania kotami. Chodzą mu niemal po nosie i ma to gdzieś. No zaraz się szykuję na spacer. Dziś pospaliśmy smacznie, to trochę z opóźnieniem. Czako znów będzie musiał przebierać nóżkami, a on za tym nie przepada. Tylko by leżał leżał i łeżał. No to na razie tyle. :lol: A byłbym zapomniał - jest już aukcja na allegro. http://www.allegro.pl/item223388159_...flatem _.html Już wróciliśmy. Dore rześkie powietrze chyba najbardziej mnie służy. Ale spadł mi kamień z serca. Nic nie mówiłem, ale martwiło mnie, że Czeko od wyjścia ze schronu w ogóle nie siusiał. Gdyby jeszcze z rana kurek się nie otworzył, to miałem zamiar iść do weta. No ale wreszcie. Woda z chłodnicy leciała z 5 minut. Teraz jestem spokojniejszy, ale widać jak on strasznie wszystko przeżywa. Wyspacerował się i teraz leży i odpoczywa. Na spacerach jest bardzo posłuszny. Chyba był uczony manier, bo chodzi na smyczy tylko przy lewej nodze i jak wyprzedzi to od razu bierze nawrót i znów idzie przy nodze. Zawsze obchodzi dookoła człowieka z tyłu, by się znaleźć po własciwej stronie. Bardzo lubi się przytulać. Kto go weźmie będzie miał dużą pociechę z niego i nie napracuje się wiele by go do siebie ułożyć. Jest cichy spokojny i obojętny na typowe dźwięki domowych odgłosów. Quote
Ulka18 Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 Ale wspaniale wiesci o Czeko. I jak dobrze sie czyta, ze psina juz powolutku wychodzi na prosta :multi: :multi: :multi: Quote
bumerang Posted August 7, 2007 Author Posted August 7, 2007 Jest już w DT!!!! poznał nowy teren i swoj nowy domek - szkoda że nie stały:shake: zjadł michę i teraz smacznie śpi:loveu: :loveu: Jutro napiszę jak mineła noc!!! Quote
ewatr Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 moze by trzeba zmienic nazwe watku - że Czeko juz szuka stałego domu :p Quote
bumerang Posted August 8, 2007 Author Posted August 8, 2007 Czako był już rano na spacerku ! ale ani siusiu ani kupki :shake: myślę że to stres po ostatnich przeżyciach! w W-wie też dopiero zrobił u Wędkoholika pozniej! ogonkiem już merda na domownikow,apetyt mu dopisuje! uwielbia panow! panie też lubi! to bardzo spokojny nie szczekający piesek! ładnie chodzi na smyczy przy lewej nodze, nie ciągnie! Musi minąć trochę czasu by się rozluznił i poznał dom ! To taka przytulanka ze ślicznymi oczkami - tylko kochać :loveu: Quote
bumerang Posted August 8, 2007 Author Posted August 8, 2007 Jak ochłonie i nabierze pewności siebie chcemy podjechać z nim do weta! by zbadał go dokładnie! bo nie mamy ks. zdrowia tylko zaswiadczenie o szczepieniu w schronie! a chcielibyśmy wiedzieć czy jest zdrowym pieskiem! Quote
Wędkoholik Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 No to jeszcze zdjęcia z Warszawy. http://www.setery-adopcje.net/adopcja.html#czeko Quote
Wędkoholik Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Zmieniłem tytuł w aukcji na allegro, więc i link się zmienił. http://www.allegro.pl/item223388159_przerazony_czeko_mix_labradora_z_flatem_.html Treść zostawiam na razie, bo psami które są w TD mniej się interesują. :lol: Drobne niedopowiedzenie, ale przecież aukcja ukazała się zanim wylądował w Poznaniu.:diabloti: :lol: Quote
bumerang Posted August 8, 2007 Author Posted August 8, 2007 Dzięki za wszystko - jesteś najwspanialszym przyjacielem czworonogow! Czako nigdy nie zapomni o Tobie! wie kto zabrał go pierwszy do domu, kto dał mu jeść i zabierał na cudowne spacerki z miską wody! One czują kto ma wielkie serce:loveu: :loveu: Quote
bumerang Posted August 8, 2007 Author Posted August 8, 2007 Czako był już na dłuzszym spacerku i zrobił dłuuuuuuuuuugie siku :lol: z czego my się bardzo cieszymy:lol: Zapoznał się nawet z miom czarnym i z sunią posokowcem oraz małym akitą - ale akita nie bardzo mu się spodobał:eviltong: lekceważył go:lol: Quote
LALUNA Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Przypominam o regulaminie dogo. 5 zdjec na jeden post. Prosze o szanowanie czasu Moderatorów i stosowanie sie do tej zmiany w regulaminie. Dziękuje Quote
Ulka18 Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Piekne zdjecia :p Czeko pieknie sie blyszczy, pewnie Wedkoholik ze 2 butelki szamponu zużyl jak nie wiecej :razz: zeby go doprowadzic do takiej czystosci. Aukcja allegro wspaniala, zebym ja umiala takie cudenka na allegro wstawiac :oops: Mysle tak po cichu, czy by nie zmienic miniaturki Czekusia, ale to chyba celowe, bo tytul jasno mowi : 'przerazony'. Wiec taka musi byc. Quote
Recommended Posts