bumerang Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 właśnie wrociliśmy od weta; temp. w normie, osłuchowo serduszko w porządku dostał 3 zastrzyki i miał pobraną krew na wszystkie enzymy trzustkowo-wątrobowe i nerki - jutro będą wyniki ! dostał 2 tabletki jedna na rano wraz z suchym jedzonkiem + mięsko z piersi / mała ilość i mamy czekać czy coś zrobi do 12-tej i jakie to bedzie - jeżeli nic nie zrobi luzno to mamy w poniedziałek USG, przy obmacywaniu fizykalnym - brzuszek nie wzdęty mięki nic z narządow nie powiekszone, wet, powiedział że napewno to opanujemy i podejrzewa że jednak jakiś robale mogły zostać i to powoduje te biegunki ! no to czekamy do jutra ! mamy ogromną nadzieję że wszystko się wyjaśni pozytywnie! Lekarz potraktował nas ulgowo wiedząc o przejściach Kompasa i za wszystko zapłaciliśmy 80 zł, jest poprostu wspaniałym lekarzem sprawdzonym gdyż ja też leczę u niego mojego pieska - ufam mu że nam pomoże! zbyt mocno kochamy kompasa! Dziś biedny jeszcze nic nie jadł - głodowkę ma aż do jutra rana! Trzymajcie proszę kciuki za jego zdrowko - plissssssss:loveu::loveu: Quote
Ulka18 Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Czekamy zatem na wyniki :kciuki: oby to byly robale, ktore przeciez da sie jakos wykurzyc :mad: Quote
ewatr Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Kompas trzymaj sie chłopie nie daj sie robalom ;) Zaciskamy kciuki za jego zdrowie :thumbs: dobrze ze ma chłopak taka wspaniała opiekę :loveu: Quote
bumerang Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 w sobotę było bez rozwolnienia i wszystko normalnie! zobaczymy dziś ! w poniedziałek ma USG i zobaczymy wyniki z krwi! Mam nadzieję że to jakieś robale ktore się nie wytępiły i go męczą! Dzięki za trzymanie kciukow! Jesteście dobre duszki - dodajecie mi otuchy:loveu: Quote
Ulka18 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Trzymamy caly czas kciuki za Czeko vel Kompaska. Taki cudny pies, dobrze byloby, zeby juz go nie meczyly te wstretne biegunki. Bumerang, napisz prosimy jak tylko bedziesz cos wiedziec :modla: Quote
bumerang Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 wieczorkiem robił znowu luzno:shake::shake::shake: Quote
Ulka18 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Moze jakis tasiemiec go meczy...czasami trudno jest takiego wstreciucha wypedzic. Quote
bumerang Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 dzis rano spotkalismy sie w lesie na spacerku - k...a byla gęściejsza:oops: może tabletki zadziałały:crazyeye: jest wesolutki , zaczepiał Cezarka i zapraszał do zabawy, mamy dzis wizytę nastepną u weta - zobaczymy wyniki - jak bedą dobre tzn. że USG bedzie niepotrzebne i zaczniemy walczyć z tym obcym:mad: co go męczy wewnątrz! Quote
bumerang Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 zapomniałam dodać że tak sobie analizujemy wszystkie aspekty objawow, Kompas waży 25 kg i na to ile je to napewno powinien mieć trochę tłuszczyku albo troche więcej wagi :cool3: a on ma futerko a pod nim nie ma za wiele ! może to coś gnębi go od dawna i mimo zwykłych odrobaczeń nie dało się wyplenić:mad::mad: Quote
ewatr Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 wszysko mozliwe ze ma duzo bogatsze życie wewnętrzne :eviltong: jak sie do tej pory wydawało ;) to troche taki smiech przez łzy- grunt zeby sie to paskudztwo udało namierzyc i wyplemić :mad: z psiaka ! Quote
bumerang Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 uf - jesteśmy juz z powrotem! wszystkie parametry - trzustki - w normie nerki - w normie, inne wartości krwi - w normie ale wątrobowe zamiast do 75 ma 112, dostał leki - codziennie 1 tabl. na wątrobę jeść ma suche z mięskiem kurczaka - got. w środę odrobaczenie - dostał dzis także 3 zastrzyki!:placz: jest wesoły,radosny i ma apetyt:lol: mamy obsrwować czy k..pi są związane i powtorka badań w grudniu! wszystko wskazuje na to że coś z robali uszkodziło mu wątrobę ale p. dr powiedział że będzie dobrze ! musimy Kompasa z tego wyciągnąc i pozbyć się chorobska:mad::mad: cieszę się :multi::multi: że wszystko jest na dobrej drodze i że inne wyniki ma w normie:loveu: Quote
Ulka18 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Te enzymy watrobowe na pewno da sie wyrownac. Jakie tabletki dostaje Kompas? Hepatil/Heparyne czy cos podobnego? jeść ma suche z mięskiem kurczaka - got. To dobre rozwiazanie, moje suczki tak jedza, sucha karma i piers kurczaka gotowana, drobno krojona, karma zalana tym chudym rosolkiem. Quote
bumerang Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 nazwę napiszę jak pojdę do Kompasa bo nie pamietam:oops: ale napewno nie te co wymieniłas - leki dał nm p. wet. te co wymieniłas to znam bo je brałam ale najlepszy jet esentiale forte! Quote
bumerang Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 Dziś Kompas robi już normalne kupki:multi::multi: leki ktore dał wet; to Zentonil. Jutro odrobaczamy Kompasa, będę też z nim wychodzić i obserwować:crazyeye::crazyeye: Quote
Ulka18 Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Czy to mielecki Czeko :crazyeye: Nie do uwierzenia :-o To naprawde on??? Quote
bumerang Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 Tak to nasz juz na zawsze Kompas:loveu: Uwielbia sie bawić i spotykać z pieskami ktore zna a jego sierść - sami widzicie, Quote
Ulka18 Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Po prostu trudno uwierzyc, ze to jest ten sam pies :cool3: Jakos tak wyrosl, zmeznial, wydoroslal :p pieknie sie blyszczy :loveu: Co mu dajecie jesc, ze jest taki blyszczacy? Quote
ewatr Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Ale wypiekniał chłopak u Was :lol: i jaki radosny :multi: Quote
bumerang Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 Kompas je Acane - premium + miesko z kurczaka jest kochany i bardzo zakochany w swojej panci Hani oraz panci ze zdjecia! Pana też uwielbia a Cezar jest jego kumplem od początku:loveu: Quote
Hany Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Hej, dawno mnie tu nie było, ale wszystko potwierdzam:fadein: Kompas jest zdrowy i radosny i ma piękną błyszczącą sierść. (Duża w tym zasługa Bumaranga;) Ma też swoje "nadzwyczajne zwyczaje". Gdy dostawał tabletki na wątrobę, mama dawała mu je zawsze rano w kawałku kiełbaski/paróweczki. Teraz już tabletek, sensu stricto, nie przyjmuje, ale co rano zgłasza się po "opakowanie"- i oczywiście, dostaje. To jedna rzecz, a druga: lubi wynosić różne przedmioty z mojego pokoju, gdy zostaje sam. Nic nie niszczy, nie gryzie (już), ale wynosi. Wynosi albo mój sweter, albo maskotkę, albo szkatułkę z koralikami (niemal nic przy tym nie wysypując!) i kładzie na korytarzu albo w drugim pokoju;) Nie żeby nie miał zabawek! Ma gruby sznur do gryzienia i jeszcze gumową zabaweczkę, a na dworze gryzie kije. Nie zostaje sam na długo (najwyżej dwa razy w tygodniu na max 8h), ale jak zostaje, to wynosi. A poza tym, poluje! O tak, polować to on uwielbia:p Na wiewiórki, gołębie, a ostatnio także na dziki! Jak narazie nic nam nie przyniósł, ale z samego faktu podjęcia akcji polowania jest zawsze bardzo dumny i dumę swą manifestuje podniesioną głową, merdającym ogonem i miną jak by się uśmiechał od ucha do ucha. No, cudny jest po prostu ten pies:loveu: Quote
Hany Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Oj, przepraszam! Mała poprawka: jednak już coś nam przyniósł-myszkę! Myszka (biedactwo) kwiczała mu w zębach, ale Kompas się tym specjalnie nie przejmował. Był zdziwiony, gdy kazano mu ją zostawić;) Quote
Ulka18 Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 To jedna rzecz, a druga: lubi wynosić różne przedmioty z mojego pokoju, gdy zostaje sam. Nic nie niszczy, nie gryzie (już), ale wynosi. Wynosi albo mój sweter, albo maskotkę, albo szkatułkę z koralikami (niemal nic przy tym nie wysypując!) i kładzie na korytarzu albo w drugim pokoju Hany, widac z tego zachowania Czeko, ze on Cie bardzo kocha. I teskni za Toba, wiec musi miec cos Twojego, gdy jest sam. Kochane psisko :loveu: Quote
Recommended Posts