Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Będzie pusto :P górny mi absolutnie nie przeszkadza , gorzej z dolnym :) 

A co do psich spraw... Brando straaaaaasznie linieje. Mogłabym go czesac całymi dniami. Nie wspomne o kanapie czy podłodze (odkurze a po pół godz jest znowu tragedia) :P już zapomnialam jak to jest mieć tak liniejacego psa :P 

Posted
54 minut temu, marta1624 napisał:

A masz stały aparat czy ten zdejmowany? Bo jak stały to będziesz za nim tęskić, oj tak... Zdejmowalny to masakra :p

Stały :) i kocham go haha :D 

Posted

hej, lubię jak psy po ludzku siadają, Shadow to bije rekordy, bo dupskiem na kolana wsiada :)  A propo linienia, znajoma która ma brata Shadowa, kupiła furminator i jest zachwycona. Mnie trochę cena przeraża, jednak gdyby był naprawdę super, to bym tę kasę wydała. Macie może jakieś doświadczenia z tym oto przyrządem hehe

http://media.mediazs.com/bilder/oryginalny/furminator/do/dugiej/sierci/m/4/400/49020_PLA_FURminator_Langhaar_M_253823_112464furminator_langhaar_M_012013__4.jpg

Posted

Brando też dupe wszędzie wcisnie :P

Co do furminatora to się już długo zastanawiam nad nim,  tylko słyszałam że ucina sierść a tego bym nie chciała... Nie mam od kogo pożyczyć i sprawdzić a tak w ciemno szkoda mi wydać tyle kasy. 

Posted
10 minut temu, marta1624 napisał:

Ja po stałym miałam ten zdejmowalny, na początku miałam go nosić 24h/dobę. Wytrzymałam tydzień :p

Ja nie wiem co będzie później bo to jeszcze dobre kilka miesięcy :) Ale już mi smutno na sama myśl :)

Posted
31 minut temu, Ania :) napisał:

Ja nie wiem co będzie później bo to jeszcze dobre kilka miesięcy :) Ale już mi smutno na sama myśl :)

będziesz miała ładne zęby jak moja siora Anka :P

Posted

Ja nie mam furminatora, ale 2-3 lata temu kupiłam zgrzebło i muszę Wam powiedzieć, że to wyczesuje dużo lepiej niż te wszystkie psie szczotki ;) Więc polecam :)

Coś w ten deseń:

200_200_productGfx_6e193a5ff5b15bf425925

Posted
22 minut temu, magdabroy napisał:

A takie gumowe szczotki nie są najlepsze przy takiej krótkiej sierści?

no właśnie ta Madzia mówiła, że ten furminator najlepszy, wiec szukam potwierdzenia opinii

45 minut temu, marta1624 napisał:

U mnie grzebień, zgrzebło i furminator dla Onka :) Jamnik- tylko furminator. Spaniel- tylko grzebyk i zgrzebło :)

no i jamnik po furminatorze???

Posted

Ja...  dla Hiro furminator. Dla Maszy to zgrzebła i szczotki. jak jestem w domu to zgrzebłem, żeby to futro ogarnąć i mi wszystko nie fruwało. jak na dworze to zgrzebłem to grubsze a potem grzebieniem z zebami obrotowymi.... odwala dobrą robotę.... furminatora używam do łap, pyska i górnej czesci płatków uszu. Ogon czeszę tylko zgrzebłem żeby nie wyrywać włosów tylko je rozczesać, bo ona ma je na ogonie wyjatkowo dlugie i wszystkie inne sprzety wyrywają splątany włos, tylko zgrzebło ten włos rozczesuje.. lata praktyki sprawily, że dość sprawnie nam idzie wiosenne linienie.

Posted
27 minut temu, majoka napisał:

no właśnie ta Madzia mówiła, że ten furminator najlepszy, wiec szukam potwierdzenia opinii

no i jamnik po furminatorze???

U jamnika tylko furminator zbiera co trzeba :) Nic innego nie działa.

• Upvote 1