*Magda* Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 Godzinę temu, Ania :) napisał: No widzisz Magda :) W Niemczech to ludzie chyba też inne podejście mają. Z tego co mama mi mówiła to wszyscy którzy tam niedaleko niej mieszkają wychodzą z psami na długie spacery , nie ma walesajacych się psow. Szkoła psy itd :) Całkowita prawda ;) Ludzie mają świra z tymi szkołami dla psów :D Moi sąsiedzi zdziwieni byli, jak Tora była szczylem i powiedziałam, że do żadnej szkoły chodzić nie będziemy :D Zdarzają się pojedyncze przypadki, że ludzie idą z psem na przysłowiowe siq i wraca do domu, ale to jest mały procent. Prawie wszyscy psiarze, których znam choćby z widzenia, chodzą z psami kilka km dziennie, bez względu na wielkość psa ;) A co da wałęsających psów, to nie dziwię się, że nie ma wolno biegających, bo jak hycel złapie takiego psa, to odbiór ze schroniska, kosztowałby właściciela kilka setek euro. A że psy są oznakowane, to nie trudno znaleźć właściciela ;) Quote
Ania :) Posted February 1, 2016 Author Posted February 1, 2016 Godzinę temu, magdabroy napisał: Całkowita prawda ;) Ludzie mają świra z tymi szkołami dla psów :D Moi sąsiedzi zdziwieni byli, jak Tora była szczylem i powiedziałam, że do żadnej szkoły chodzić nie będziemy :D Zdarzają się pojedyncze przypadki, że ludzie idą z psem na przysłowiowe siq i wraca do domu, ale to jest mały procent. Prawie wszyscy psiarze, których znam choćby z widzenia, chodzą z psami kilka km dziennie, bez względu na wielkość psa ;) A co da wałęsających psów, to nie dziwię się, że nie ma wolno biegających, bo jak hycel złapie takiego psa, to odbiór ze schroniska, kosztowałby właściciela kilka setek euro. A że psy są oznakowane, to nie trudno znaleźć właściciela ;) Ciekawe czy u nas tak kiedyś będzie... Mama mówi że zabierze Leona (bo jakby nie patrzec jest jej) i tam będzie miał duuzo psich kumpli i wodę blisko , Las , Pola :P Quote
mar....ka Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 3 godziny temu, Angi napisał: 3 godziny temu, Angi napisał: Chyba przemywanie :P nie, fałdki na pyszczku często, gęsto przysypuje się pudrem dla dzieci (przemywa też, potem zazwyczaj ludzie pudrują), pielęgnacja nad angielskim nie jest taka prosta. Przy swoim Shadole muszę po każdym posiłku wycierać, a przy anglikach to już w ogole dużo roboty. Często zapalenie skóry występuje Quote
Ania :) Posted February 8, 2016 Author Posted February 8, 2016 Zgubiłam swoją galerię :P U nas po staremu ... ten tydzień mam lajcikowy , do pracy idę tylko jutro i w piątek :P z dzisiejszego spaceru mam kilka fotek. I obliczylam ile km robimy na takim naszym codziennym spacerze i wyszło około 8km. Trochę się zdziwiłam bo myślałam że dużo mniej :P a jak robimy dłuższy spacer to pewnie około 13-14 wychodzi bo dzisiaj byłam na krótszej trasie :) teraz wiem skąd u Branda te mięśnie xdd bo to ja tyle przejdę a jak brando robi wielkie koła biegajac to pewnie jeszcze więcej km ma w łapach.. W sobotę mamy imprezę... 70 urodziny babci Kamila ... a tak mi się nie chce iść :/ z chęcią bym w domu została. Quote
*Magda* Posted February 9, 2016 Posted February 9, 2016 8km, nie pamiętam kiedy tyle zrobiłam z psem:P Dla mnie ostatnio 2-3km to maks :D Quote
Ania :) Posted February 10, 2016 Author Posted February 10, 2016 Ja myślałam że my maksymalnie 5km robimy na tym krotszym spacerze a tu się okazało inaczej :P Quote
Paulina94 Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 O 8.02.2016o22:11, Ania :) napisał: W sobotę mamy imprezę... 70 urodziny babci Kamila ... a tak mi się nie chce iść :/ z chęcią bym w domu została. Mi kilka razy udało się ominąć takie imprezy rodzinne, bo akurat pracowałam w te weekendy :D Quote
Ania :) Posted February 10, 2016 Author Posted February 10, 2016 5 minut temu, Paulina94 napisał: Mi kilka razy udało się ominąć takie imprezy rodzinne, bo akurat pracowałam w te weekendy :D Ja akurat mam ten weekend wolny :P Quote
Paulina94 Posted February 13, 2016 Posted February 13, 2016 Jak tam po imprezce u babci Kamila :P ? Quote
Ania :) Posted February 14, 2016 Author Posted February 14, 2016 Impreza skończyła się przed 3. Wytanczylam się za wszystkie czasy :P Tak bardzo nie chciało mi się iść a było bardzo fajnie :) Kaca nie ma :P za to duuzo jedzenia mamy xd przynajmniej przez najbliższe dni nie muszę gotować :D fajna pogoda jest więc dzisiaj pójdziemy na dluuugi spacer :) Quote
*Magda* Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 Ja dziś nie musiałam robić śniadania, bo mąż mi zrobił walentynkowe śniadanko, a na obiad pojechaliśmy do chińczyka, więc też miałam gotowanie z głowy :) Quote
Ania :) Posted February 14, 2016 Author Posted February 14, 2016 Mój Walenty odsypial imprezę do 12:30 więc śniadanie musiałam sama zjeść :P Quote
jolkablaszczyk Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 mojego walentego nie ma od kilku dni, może dziś wroci..... dzwonil tylko wczoraj z walentynkowymi zyczeniami .. ehh... życie :) Quote
Ania :) Posted February 15, 2016 Author Posted February 15, 2016 No czasem tak jest. My raczej nie obchodzimy walentynek.Na pierwsze to jakieś drobne prezenty sobie podarowalismy a tak to raczej traktujemy ten dzień jak codzień ;) prezenty możemy dawać sobie zawsze tak samo iść na kolację czy do kina :) Quote
jolkablaszczyk Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 dzieńdoberek, widzę, że nie tylko ja wcześnie wstaję :) Quote
*Magda* Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Nie wiem jak Wy, ale ja praktycznie codziennie wstaję 6-6:15 :/ Ale dziś moje dziecko, pozwoliło mi pospać AŻ do 6:45 :) Quote
jolkablaszczyk Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Oj ja tez już od 6 nie spie i jestem na nogach, ale dopiero o 7 weszlam na dogo :) Quote
Ania :) Posted February 16, 2016 Author Posted February 16, 2016 Hej dziewuszki :D Ja pół godz temu wstałam :P i zaraz jadę do ortodonty :) Quote
jolkablaszczyk Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 oj.. to jakos nie zazdroszcze tej wizyty... tak czy siak milego dnia :) Quote
Ania :) Posted February 16, 2016 Author Posted February 16, 2016 Ja lubię chodzić do ortodonty :) i jeszcze jakieś parę miesięcy i będę górny aparat ściągać. Smutno mi będzie :) Quote
Recommended Posts