Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak z grupy drugiej to może też dla odmiany wersję długowłosą już? :D  

Ania a nawet jeśli nie planujesz psiaka z 2 grupy, to jeśli miałabyś kiedyś mieć to na co byś się zdecydowała? :D (tak z ciekawości pytam :) )

Posted

Leonbergery mi się mega podobają (ale tylko te z mega ciemną maską i futrem), nowofundlandy uwielbiam za ten niedźwiedzi wyraz pyska i gdyby tylko nie były tak bardzo ofutrzone i się nie sliniły to bym mogła takiego miec, choć wiadomo niuf bez futra i nie śliniacy to nie niuf :P Cane corso tez są super, no i niektóre dogo canario :) Mastify angielskie też mi sie podobają, berneńczyki też :P Ogólnie większość drugiej grupy mi się mega podoba, bo lubię potężne psy ;)

W ogóle jest bardzo dużo ras, które z wyglądu mi się podobają, uwielbiam np TTB , jak już idziemy tak grupami, to z pierwszej raczej tylko aussie mnie urzeka, z trzeciej tak jak pisałam ttb, z 5 kocham Akity, w szczególności amerykańskie, hmm później gończy polski  też mega! z 7 setery szkockie i angielskie :P z 8 wiadomo :D a z 9 buldożki i bostony. a 10 nie lubie, ewentualnie niektóre pipeciki są fajne :)

Posted

Ja na kanara nigdy w życiu, wydaje mi się, że przerósł by mnie, jest dużo twardszy psychicznie niż nf. Leony też mi się podobają tylko z czarną maską i ciemniejszym futrem :) Berneńczyki też uwielbiam, poznałam kilka i stwierdzam, że są przeurocze :D CC oj tak uwielbiam, ale tylko dobrze kopiowany :) Dogi niem. moja druga miłość, ale nie zdecydowałabym się nigdy ze względu na zdrowie :(

Z wyglądu też mi się podoba baaardzo dużo ras, ale w domu z rasowych z własnej woli bym się zdecydowała tylko na niufa (to norma i każdy o tym wie :D ), owczarka szkockiego, buldożka pierdzioszka i mopsika :D

Posted

Mi się mopsy strasznie nie podobają :P  Dogi niee to nie moja bajka zdecydowanie, przejadły mi sie przez ciotke, która ma ich 5 :P  ale na żadnego molosa bym się nie zdecydowała, bo mogłoby mnie to przerosnąć, jestem zbyt miękka :) 

Posted

On da rade , ale jak to powiedzial " to że ten pies bedzie mnie słuchał to nie będzie znaczyło że posłucha też Ciebie " Sebek wie że ja nie mam serca ryknąć na psa jak robi coś złego i boi sie że i tego popsuje .... musze byc twarda ;)

Posted

A to u mnie jest podobnie, Kamila psy słuchają po jednym słowie w domu :P tzn Leon to słucha wszędzie, ale np na spacerze, Brando wraca do mnie prawie zawsze na zawołanie, a Kamil to musi się natrudzić i do mnie pretensje ma czemu Brando do mnie wraca, a do niego nie zawsze :P A jak mu tłumaczyłam jak Brando był mały, żeby go nagradzał za przyjście, to mówił po co, wazne, że Ty to robisz :D 

Posted

Ja tak jestem zakochana w niufach, że nikt mnie do nich nie zrazi :p Ostatnio moja ciotka próbowała, bezskutecznie, nawet tony futra i śliny mnie nie przerażają, bardziej mnie denerwuje Nuki sierść, którą muszę wydłubywać ze wszystkiego :p

Posted

No własnie mi też Sebek tłumaczy że nie mogę ciągle tylko ciamkać do psa i że nie za darmo mam mu dawać smaczki , ale wiecie jak to jest :P

Co do sierści to masz absolutną racje vege , Qwendi siersci w domu nie znajdziesz a Nerona jest wszędzie :/ 

Posted

No własnie mi też Sebek tłumaczy że nie mogę ciągle tylko ciamkać do psa i że nie za darmo mam mu dawać smaczki , ale wiecie jak to jest :P

Co do sierści to masz absolutną racje vege , Qwendi siersci w domu nie znajdziesz a Nerona jest wszędzie :/ 

Taką sierść jak ma Qwendi, nf czy berneńczyk to się z przyjemnością czesze i chociaż widzisz, że coś wyczesałaś, a z Nuki w okresie linienia strasznie leci, a wyczesać się da tylko minimalną ilość, a mam różne grzebienie, gumowe szczotki i furminator :/ 

Guest TyŚka
Posted

Nie :p Nie rozumiem jak można psu dawać za darmo żarcie :D

Guest TyŚka
Posted

no jak .. " bo on tak paaczyy" :D

To u mnie oznacza to wylot z kuchni :p
Wiem, jestem okrutna :(