Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Haha tak xd tyle też wiem, ale w praktyce w stresie to może być różnie z tramwajami xd
Pamiętam jak sie bałam wsiąść do wiekszego auta :P ja zawsze mialam małe typu peugeot 206 teraz clio jeżdżę, a kamil zawsze jakies combi to to długie jak cholera ale po kilku jazdach sie nauczylam i juz mi bez różnicy czy wsiadam w moje małe clio czy teraz jego scenika :P tyle, że on musi mieć większy samochód bo po 1 małych nie lubi a po drugie i najwazniejsze psy tez muszą mieć wygodnie :D

Co do pogrubionego jak mój tata kiedyś zmieniał samochód (mieliśmy opla w sedanie) to napalił się na większy, mama mu ciągle mówiła, że po co taki duży samochód (chciał vw sharana i potem go kupił), na co odparł "Nuce musi przecież być wygodnie jak jedziemy gdzieś dalej" :D Teraz ma forda galaxy i Nuce się w nim bardzo podoba :D

Posted

Hej Marta :)

Vege bo to jest bardzo ważna kwestia by psy mialy wygodnie, a nie cisnely sie w czasie jazdy :) my mamy wygodnie to dlaczego one mają nie mieć :D

Posted

U mnie mają cały tył dla siebie zazwyczaj :) Raz jechały kombikiem u znajomej, ale był pisk, kręcenie się, że one chcą do auta na siedzenia, więc i tak na tył poszły, i w 3 osoby i 2 psy z tyłu jechaliśmy :D Chyba po prostu nie są przyzwyczajone :)

Posted

vege* galaxy to to samo co sharan ;)

Nawet części mają takie same :)

Ja potrzebuję duży samochód :D

Po pierwsze, czuję się dużo bezpieczniej w dużym aucie, niż w jakiejś małej puszce jak np. ford ka (:P)

Po drugie, jeżdżąc do Polski z dzieckiem, całym jego ekwipunkiem i z psem, to inne auto niż duże nie wchodzi w grę :P

Następne auto, to (pewnie) będzie jakiś bus :)

Posted

A ja właśnie dużych nienawidzę- do miasta strasznie nieporęczne :) U mnie sprawdza się tylko coś małego, co się wszędzie mieści, gdzie nie szukam 2h miejsca do parkowania. Ubolewam tylko że ma taki mały silniczek, więc kolejny samochód za xxx lat jak zacznę jakoś zarabiać musi być małe, ale z silnikiem większej mocy ;)

A no i kwestie finansowe- nie oszukujmy się, duże pali duuuużo więcej ;)

Posted

Ja do miasta też wole małe auto :) z tego samego względu co Marta, że wszędzie nim zaparkuje :P Kiedyś za pare lat chciałabym też jakieś nieduże w automacie :D 

Posted

Marta, ja tą krową parkuję wszędzie i nigdy nie mam z tym problemów :)

Co do teorii, że duże auto dużo pali, to się z tym nie zgodzę :P

Już kiedyś o tym pisałyśmy ;)

Miałam kilka aut, z różnymi silnikami i różnych gabarytów. I duże wcale nie równa się droższe.

Jak się ma pojęcie jak jeździć, to koszty są takie same ;)

Posted

Wiesz pod moją szkołą nie zaparkowałabyś :D W dużych miastach z dużym autem są problemy, już taka linea bardzo dużą nie jest a tam gdzie fordem staję tak ona nie ma szans ;) Zgadzam się, że na dalsze drogi tylko duży samochód. Ale jako typowo miejski- niekoniecznie ;)
A co do palenia- mam porównanie do seicento, linei, ka i vw w kombi- seicento było starsze, paliło ok 8l, linea nie lepiej- koło 8. Ford pali mi 6l (a ją jeżdżę bardzo nie ekonomicznie! Piłuję go 80km/h na czwórce), więc podejrzewam że ktoś umiący dobrze jeździć zejdzie trochę. Vw niestety najgorzej, bo 10l ;) Fakt że auta w różnym wieku, to też ma znaczenie :)

Posted

Ja nienawidzę kąpać, ale ktośtam ostatnio pisał że lubi (Aga?) :D Chyba że w jeziorze :D

Off: Clio akurat mi się podoba, takie akuratnie na moje warunki miastowe :) Najlepiej to chyba mieć w domu małą popierdółkę na miasto i krowę na większe wypady :)

Posted

Dzisiaj już go nie będę kąpać, bo mi się nie chce, wykąpie jutro :P 

U nas tak własnie jest. Clio jest moje i nim jeżdżę do pracy, na zakupy, ewentualnie do Kalisza, ale scenic Kamila jest w dalsze wyjazdy, ale też z tego względu, że jest na gaz, więc mało pali :D 

Posted

Hej Marta :)

Vege bo to jest bardzo ważna kwestia by psy mialy wygodnie, a nie cisnely sie w czasie jazdy :) my mamy wygodnie to dlaczego one mają nie mieć :D

Wiem, jak ja będę sobie brać kiedyś jakiś samochód to pewnie jakiegoś combi, żeby pies miał wygodnie :D

vege* galaxy to to samo co sharan ;)

Nawet części mają takie same :)

Tak wiem o tym ;) Tata strasznie lubił swojego sharana, ale najeździł się nim już i postanowił zmienić na coś podobnego :)

Posted

Oj tak. Wczoraj spać nie mogłam tak mi było gorąco i duszno. z drugiej strony fajnie, że jest gorąco w koncu lato, ale popadać tez troche by mogło :p