rotek_ Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 :-o wow sporo może teraz znajdą nowy dom:multi: Quote
_ogonek_ Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 odpowiedź brzmi muszą. Oczywiście stać mnie na więcej i jutro Karina i Sarna zajmą kolejne stronki netowe :razz: Quote
_ogonek_ Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Przyszło potwierdzenie od e-zwerzaka. Ogłoszenie wisi ;) Quote
Radek Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 Fantastycznie, że sunie mają tyle ogłoszeń :multi: Quote
_ogonek_ Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 To się wie :cool1: :eviltong: No a teraz w górę maleńkie :multi: hopsa Quote
_ogonek_ Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Hopki w górę maleńkie!!! :multi: Biedactwa tyle się muszą naczekać na tego jedynego i wyjątkowego właściciela :shake: Quote
_ogonek_ Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 W górę!!! Może jesteście maleńkie, ale jakie kochane :loveu: Quote
Radek Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 Karina i Sarna są ponownie na Allegro: [url=http://www.allegro.pl/show_item.php?item=547941062]Śliczne sunie kochające dzieci (547941062) - Aukcje internetowe Allegro[/url] Quote
_ogonek_ Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Super :multi: Na dobry wieczór maleńkie, podniosę Was :loveu: Quote
Radek Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 Jak znajdziecie chwilkę to napiszcie czy jest jakiś ogłoszeniowy odzew :) Quote
_ogonek_ Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Jeśli chodzi o mnie to nikt się nie odezwał, a w niektórych ogłoszeniach widniał mój e mail, bo był w profilu... [FONT=Georgia][SIZE=6][COLOR=Purple][I] Utworzone zostało konto suczek na naszej-klasie, zapraszamy!!![/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [url=http://nasza-klasa.pl/profile/23116621/gallery/1]Logowanie do nasza-klasa.pl[/url] Może to będzie szansa aby ktoś je wypatrzył. Quote
rotek_ Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 nie jestem zalogowana na naszej klasie zawsze to szansa na dom dla suczek Quote
_ogonek_ Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 No ale szukamy domu dalej ;). Jeszcze raz zapraszam na naszą-klasę na profil dwóch czarnulek!!! Quote
_ogonek_ Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 W górę, dlaczego nikt się tutaj nie interesuje maleńkimi czarnulkami?? :placz: :placz: :placz: Quote
Radek Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 Ada, dam namiar na czarnulki na NK koleżance. Może ona je gdzieś zareklamuje? Quote
_ogonek_ Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 [quote name='Radek']Ada, dam namiar na czarnulki na NK koleżance. Może ona je gdzieś zareklamuje?[/quote] Jak dla mnie to oczywiście :loveu: NO podnoszę!!! Ludzie dajcie szansę żeby trzy lata w schronisku siedzieć :placz: :placz: :placz: Quote
Radek Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 Nie wiem z czego to wynika ale ostatnio na Allegro nawet wejść na aukcję czarnulki mają bardzo mało. To połowa trwania aukcji, a zajrzało tylko 250 osób :shake: Quote
justynavege Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 ostatnio mi dogo masakrycznie zamula Radku a może by jakiś b chwytliwy tytuł dać na allegro? kochani wysilmy mózgownice :lol: Quote
Radek Posted February 11, 2009 Author Posted February 11, 2009 Zmiana tytułu mogłaby się przydać. Tylko kto go wymyśli? Ja jestem zupełny antytalent :evil_lol: Quote
_ogonek_ Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 To ja podniosę. A chwytliwy tekst to macie już. Ten z alegratki to on: Poligon był ich domem. Sarna i Karina błagają o łut szczęścia. [QUOTE]Poligon kojarzy się z miejscem ćwiczeń wojskowych, militarną atmosferą, musztrą, zimnym połyskiem stali, ludzkim potem, zmęczeniem, adrenaliną. Ostatnimi rzeczami, z jakimi mógłby się kojarzyć, jest domowe ciepło i poczucie bezpieczeństwa. Poligon był jednak domem dla dwóch małych suczek, które splotły więzy krwi i niezwykłe, zbudowane wspólną niedolą uczucia miłości, przyjaźni i wzajemnego oddania. Jaki prześmiewczy los zawiódł 5 letnią sunię Sarnę w tak niebezpieczny obszar, nie wiemy. To stworzenie musiało mieć silnego anioła stróża, który pomógł mu tam przetrwać. Karina, córka Sarny, stała się dzieckiem poligonu, które przyszło na świat w stercie śmieci i odpadów. Równe 2 lata, obie kruszynki otulała kołdra nocy, budziła beznadzieja brzasku, by zapoczątkować kolejny dzień niepewności, głodu i strachu. Tak zostały znalezione i w trosce o ich bezpieczeństwo odwiezione do Ośrodka Adopcyjnego dla Zwierząt Porzuconych i Niechcianych w Uciechowie. Karina i Sarna w krótkim czasie stały się ulubienicami opiekunów. Okazały się przymilnymi, rozkosznymi istotkami, które szybko przełamały nieufność wobec człowieka. Pozwoliły jednocześnie czytać z siebie jak z otwartej księgi "głębokiej, nie tylko psiej, mądrości". Pokazały ludziom, czym jest przysłowiowe poświęcenie na śmierć i życie. Poligonowa codzienność umocniła w suniach ich niebywałe uczucia. Chcąc to jak najwierniej określić, należy użyć przenośni -sformułowania, że Karina i Sarna sobą oddychają. Jakakolwiek próba, choćby tylko czasowego, rozdzielenia suczek, natychmiast owocuje rozdzierającym serca skowytem, płaczem przerażenia, wreszcie apatią, odmową przyjmowania pokarmu, jakby śmierć miała być mniej straszna niż rozłąka. Wielu z nas winno się od nich uczyć, co naprawdę znaczy kochać najdrobniejszą cząstką duszy i ciała. Błagamy o dar serca, o litość dla tych ciężko doświadczonych psich istnień. Błagamy o wspólny dom dla nich. Taki właśnie, po głębokim namyśle władz ośrodka adopcyjnego, jest szukany. Nie można "fundować" Karinie i Sarnie tragedii rozstania, to równoznaczne by było z wydanie na nie wyroku. Obie sunie są wysterylizowane, zdrowe i w pełni gotowe do zamknięcia za sobą drzwi przeszłości. Idealnymi warunkami dla nich byłby dom z ogrodem (ogródkiem), a w nim cierpliwy, delikatny i wrażliwy człowiek. Czy taki się znajdzie? Tak niewiele potrzeba by pyszczki Kariny i Sarny rozświetlił uśmiech, a w oczach zaiskrzył wyraz szczęścia, taki prawdziwy... na zawsze...[/QUOTE] Quote
_ogonek_ Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Wiecie, może wejść na naszej klasie na kilka for dyskusyjnych i tak jakby przypomnieć się??? Quote
_ogonek_ Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 Dlaczego u suczek cisza taka?? :-(:-( Quote
_ogonek_ Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 Byłam dzisiaj u Karinki i Sarenki :loveu: Są przepiękne i wspaniałe - nic tylko brać! Quote
Radek Posted February 15, 2009 Author Posted February 15, 2009 Ostatnio zalogowanie się na Dogo to rzecz prawie niemożliwa :shake: Też tak macie? Quote
Recommended Posts