Pysia Posted May 9, 2015 Posted May 9, 2015 Historia Czakusia jest taka, jakich tu wiele. Czyli pies nie wyróżnia sie niczym pośród innych bid. Jedynie tylko tym, że jest młodziutki i całe życie przed nim. Dostałam informacje ze w Suchedniowie jest pies w typie niufa. Błyskawiczne działanie wielu osób dało efekt- pies został wyciagniety i umieszczony w bezpłatnym domu tymczasowym. I można byłoby sobie pogratulować, gdyby pies nie okazał się psem trudnym. Co to znaczy trudny? Otóż Czaki od poczatku wykazywał odruchy psa katowanego i żyjacego na łańcuchu. Lęk przed dotykiem, bronienie zasobów, swojego człowieka u którego znalazł wsparcie itd. Dom tymczasowy zaczał pracę nad Czakim od razu. Pies mlody majacy około 2 lat to nadal miękka glona. A Czaki okazał się uczniem nad wyraz pojętnym! Tylko że pojawił sie problem w postaci sąsiadów :( No i Czaki musi jak najszybciej zmienic miejsce. Niestety z racji jego zachowń aby szybko stał sie psem adopcyjnym ( i aby w ogóle to mogło nastapić...) postanowiliśmy umieścić go w hotelu gdzie mają doswiadczenie i wspaniałe efekty w prostwaniu takich psów. Ale... Ale jest takie, że naprawde dobry taki hotel gdzie pies nie tylko jest ale i jest z nim pracowane naprawdę kosztuje w przypadku tak wielkiego psa duzo :( Potrzebujemy 55 osób ze stałą deklaracją comiesieczną po 10 zł. 10 zł to nawet nie paczka papierosów a moze Czakiemu uratować życie. Tak- uratować życie bo on domu w takim stanie nie znajdzie , tam gdzie jest zostać nie może więc zostaje nam albo dożywotnio płacic za byle hotel gdzie pies będzie wyłącznie w kojcu ( no bo nikt do niego nie wejdzie...) albo damy mu szanse na ogarnięcie u specjalistów i w ten sposób znajdziemy dobry dom. Zdjecia i wydarzenie Czakusia: https://www.facebook.com/events/439105646250987/ Ja juz nie mam pomysłu co zrobić :( Bazarek Czakusia: https://www.facebook.com/events/639195579558022/ Quote
malawaszka Posted May 9, 2015 Posted May 9, 2015 a on nie był w Suchedniowie aby? tam, gdzie wg właścicieli tego przybytku większość psów jest w typie charta bo tym swietnie się maskuje ich zagłodzenie :/ raczej nie w Radysach Quote
Pysia Posted May 9, 2015 Author Posted May 9, 2015 O jezu... Pomyliły mi sie psy! Tak - w Suchedniowie. Zaraz poprawiam ;) Quote
Pysia Posted May 9, 2015 Author Posted May 9, 2015 Dziękujemy :) Ja juz wszystkiego się chwytam.... Tyle ludzi niby kochajacych niufy ale kliknąc stałe polecenie 10 zł juz nie bardzo.... Ja zaczynam dzielic ludzi na tych którzy kochaja psy i na tych, którzy je wyłącznie maja ( z jakiego powodu nie wnikam) Quote
Pysia Posted May 10, 2015 Author Posted May 10, 2015 Potrzebne nam jeszczxe 47,5 osoby po 10 zł deklaracja co miesiac aby móc pomóc Czakiemu. Tylko sznupki tu są? Quote
malawaszka Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 Dziękujemy :) Ja juz wszystkiego się chwytam.... Tyle ludzi niby kochajacych niufy ale kliknąc stałe polecenie 10 zł juz nie bardzo.... Ja zaczynam dzielic ludzi na tych którzy kochaja psy i na tych, którzy je wyłącznie maja ( z jakiego powodu nie wnikam) a to dopiero teraz? ja już od dawna mam podział na tych, którzy kochają psy i tych, którzy kochają wyłącznie swoje(go) ... Quote
AnkaG Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 Pysiu zaglądam - ja mogę od następnego miesiąca zadeklarować 10 zł. Quote
Pysia Posted May 10, 2015 Author Posted May 10, 2015 a to dopiero teraz? ja już od dawna mam podział na tych, którzy kochają psy i tych, którzy kochają wyłącznie swoje(go) ... No dopiero teraz bo ja jakaś naiwna jestem szczególnie . I pewnie jak Czaki znajdzie dom to znowu zapomnę ;) Mimo wszystko ciągle mam wiarę w ludzi. Aniu - zapisuję na wydarzeniu Czakusia. Konto sznaucerowe tylko dopisek ważny CZAKI ;) Quote
AnkaG Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 Ja jestem wyrodek i nie jestem na FB :P Dawaj znać tutaj albo na PW Quote
Pysia Posted May 10, 2015 Author Posted May 10, 2015 Bardzo prosimy opomoc! Czaki jest żywą istotą. Jest wart pomocy bo efekty pracy z nim już są! On da radę! Stałe deklaracje: Danuta Waleczek- Wiatrak - 10 zł. miesięcznie ( 20 zł wpłacone) Monika Lawrynowicz - 50 zł miesiecznie ( 100 zł wpłacone) Włodzimierz Zukrowski - 10 zł. miesiecznie ( 58,26 zł wpłacone) Robert Habela - 20 zł / miesiecznie przez 6 miesięcy Bożena Trzaskowska - 50zł miesiecznie przez 6 miesiecy Juliusz Faliński - 10 zł. miesiecznie Anna Fukś - 10 zł miesięcznie Monika Galińska-Orzechowska - 10 zł. miesiecznie Magdalena Sztuka-Wiśniewska - 10 zł. miesięcznie Renata Dreliszak - 10 zł. miesięcznie przez 5 miesięcy Agnieszka Dybciak - 15 zł miesięcznie przez 6 miesięcy Agnieszka Ruszkiewicz-Kocik - 20 zł miesięcznie Barbara Biernat- Karp - 10 zł. miesiecznie Valeria Poplawski - 10 zł. miesięcznie Anna Góral - 10 zł. miesiecznie Dziękujemy <3 Nadal brakuje nam 44,5 osoby wpłat po 10 zł. Quote
ania0112 Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 Jestem z wami:) dziwny macie podział A co z tymi którzy nie kochają żadnego zwierza? Albo tymi co mają swojego i też go nie kochają? Quote
ania0112 Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 Aha wpisz mnie na stałą 10zl. Wieczorem wplace Quote
Pysia Posted May 10, 2015 Author Posted May 10, 2015 Kolejna Ania która KOCHAM ! Jezu jak Ty się nazywasz? Aaaaaaaaaaaaaaa katar mi mózg wypiera! Quote
danyww Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Podniosę do góry wątek ..może ktoś jeszcze zajrzy :( Quote
Pysia Posted May 12, 2015 Author Posted May 12, 2015 Wiem :) Są wpłaty od obu Ań i od Danusi :) Ogarnę to jutro bo ciągle mnie dusi i cos z myśleniem kiepsko ;) Hotelik Czakiego już się klaruje. Nadal brakuje 400 zł deklaracji, ale z bazarku uzbierało się sporo. Będziemy sie bazarkować dalej i wymyślać co ino tylko! Aby Czaki mógł znaleść nowy, odpowiedni dom po pracy z nim ze specjalistami! Nie można skreślać psa bo trudny. Żadnego! 1 Quote
AnkaG Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 Pysiu a tamta sunia co była operowana łapka to znalazła dom? Quote
Pysia Posted May 13, 2015 Author Posted May 13, 2015 Tak Aniu. Dredzia ma domek już od długiego czasu :) Jest rehabilitowana calutki czas i coraz lepiej chodzi :) Znalazła najlepszy dom na świecie. Jej ludzie maja możliwości i pieniądze . Lepiej nie mogła trafić! Teraz Czakuś. Oby znalazł odpowiedni dom też. Może dzisiaj sie wyklaruje kiedy jedzie do hoteliku. Mam nadzieję ze nie narozrabia. To kochany psiak, ale ktoś bardzo go skrzywdził :( Mimo to przez 3 tygodnie zrobił ogromne postępy u Moniki! W pierwszy dzień na widok smyczy natychmiast padał, warczał i sie kulił. Teraz sie cieszy bo idzie na spacer. Bronił miski jak wściekły. Teraz spokojnie czeka aż dostanie papu. Nie pozwalał się dotknąć a teraz nadstawia doopsko do miziania :) Chodzi nawet na spacery z psami Moniki i też jest coraz lepiej :) Do tego nauczył się pięknie skupiać na człowieku :) To pies z potencjałem. Bardzo szybko się uczy. Musi tylko otworzyć sie dla większego grona ludzi. W chwili obecnej uzależnił się od swojej opiekunki za bardzo. Chroni ją i broni bo jest dla niego jedynym oparcie. Szczeka na wszystko co jest w zasiegu jego wzroku. Dlatego aby znalazł dom musi przejść pracę. Ma sie nie uzależnić, ale otworzyć. W Chacie Leona tak pracują z psami. Mają doświadczenie spore w tym. Pewnie ze możnaby Czakiego umieścić w pierwszym lepszym hotelu. Ale jaki to ma sens? Byłby tam może i do konca życia. Nam zależy, aby znalazł swój dom. A aby tak się stało musi się ogarnąć. I ktoś doświadczony musi mu w tym pomóc. A to niestety kosztuje :( Gdy będziemy wiedzieć na czym stoimy zaczniemy ogłaszać chłopaka. Nie na kanape bo on lepiej się czuje na dworze. Zapraszamy na bazarek: https://www.facebook.com/events/639195579558022/ Quote
Pysia Posted May 13, 2015 Author Posted May 13, 2015 Tu są wpłaty dla Czakiego od momentu jego zabrania. To są wpłaty dla Czakiego do tej pory od poczatku jego zabrania. Monika Lawrynowicz - 150 zł Robert Habela i Iwona Strzyżewska-Habela - 100 zł. Anna Nalazek - 100 zł.Marta Alicja Borkiewicz-Jaroszewska - 50 zł. Renata Dreliszak - 25 zł. Grzegorz Serafinowicz - 100 zł. Magdalena Sztuka-Wiśniewska - 30 zł Anna Szkodziak- 30 zł. Paweł Leontiew - 100 zł. Piotr Dolewski - 100 zł. Magdalena Sztuka-Wiśniewska - 30 zł. Renata Dreliszak- 25 zł. Bożena Trzaskowska - 100 zł. Monika Ławrynowicz - 100 zł Danuta Waleczek-Wiatrak - 20 zł. ( maj) Włodzimierz Zukrowski - 58,56 zł ( maj) -kwota otrzymana przez BGZ S.A. EUR 15,00 ,kwota zlecenia EUR 15,00 Kurs 1EUR=3.904PLN - 58,56 zł Zając Elzbieta - 23 zł ( bazarek) Hanna Szymańska - 24,50 zł ( bazarek) Renata Dreliszak - 100 zł ( bazarek) Monika Wach - 16 zł ( bazarek) Edyta Falińska - 85 zł ( bazarek) Edyta Falińska - 60 zł Karol Faliński - 70 zł Piotr Dolewski- 70 zł. ( bazarek) Krystyna Lizak - 30 zł ( comiesięczna deklaracja) Krystyna Lizak- 310 zł ( bazarek) Agnieszka Katarzyna Ruszkiewicz-Kocik - 20 zł ( deklaracja) Anna Chytrowska - 20 zł ( deklaracja) Anna Fukś- 10 zł. ( deklaraja) Barbara Biernat Karp - 20 zł ( 2 miesiące deklaracji) Valeria Poplawski- 37 zł ( bazarek) Valeria Poplawski- 10 zł ( deklaracja) Anna Góral - 10 zł ( deklaracja) Małorzata Szadkowska - 20 zł ( bazarek) Oza Górska - 130 zł ( bazarek) Na chwile obecną wpłaty: 2184,06 zł 2184,06 zł. wpłaty - 400 zł. kastracja + badania + leczenie - 60 zł. badanie " gównianego pakietu " rozszerzone - 13,46 zł. - Escoven żel do smarowania pozostałości po jajcach - 20,66 zł. - Dalacin antybiotyk - 18 zł - kołnierz ochronny aby rana po kastracji sie goiła - 151,80 zł. - Royal Giant karma -------------- 1520,14 zł. zostało. W tej chwili Czaki ma na 2 miesiące pobytu w Chacie Leona. I na szczepienia. Praca nad nim będzie trwała minimum 3 miesiące. Minimum.... Dlatego wychodzimy z siebie aby Czaki był zabezpieczony i już nigdzie nie musiał być przenoszony. Jak już to do stałego domu!!! Quote
ania0112 Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 a chata leona to co z opolskiego? Onii współpracowali z opolką fundacją fioletowy pies nie? Gościu jest trenerem i prowadzi nauki dla psów, mieli fajną akcję z fundacją bo jak ktoś adoptował psa np. z fundacji czy ze schronu to miał za darmo lekcje :) Quote
Pysia Posted May 14, 2015 Author Posted May 14, 2015 Tak. To ta Chata Leona. Jako że mają sukcesy w pracy z takimi psami jak Czaki to on idzie do nich. Jest drogo jak diabli ale przynajmniej wiem, że tam nie tylko będzie obrobiony i nakarmiony ( swoją drogą karmią BARFem i to w cenie jest) to jeszcze naprostowany w miarę możliwości. Tu nie chodzi o to aby był rok, dwa, trzy w hotelu lub do końca życia, tylko o to aby szybko znalazł dom. A w takim stanie jak jest nie znajdzie :( Quote
Pysia Posted May 16, 2015 Author Posted May 16, 2015 Jutro Czaki jedzie do Chaty Leona. I najwyższy czas bo dał się dość mocno w kość sąsiadom :( Piękna pogoda, oni na placu na grilu a on...calutki czas się drze :( Quote
Recommended Posts