sylwija Posted April 11, 2015 Posted April 11, 2015 Śliczny, w typie rasy, dlatego zapewne łatwo znajdował właścicieli, równie łatwo ich tracił jest psem, który ma potrzeby, nie maskotką niespełna 2-roczny, a rąk, przez które przeszedł, nie sposób policzyć.. edit: Felem ma ok. 2 lat, waży 8 kg. Przebywa u mnie na DT - okolice Warki wydarzenie na FB - https://www.facebook.com/events/458375704328874/ co wiemy o Felku? znaleziony w Gminie Kozienice, trafił do przytuliska, skąd został adoptowany, a po kilku miesiącach wylądował na Paluchu ja miałam go tylko przewieźć z Warszawy do Kozienic, ale jak zobaczyłam biedę śmierdzącą, brudną, zdenerwowaną, nie miałam sumienia odstawiać go znów do przytuliska. (i dobrze, bo z powodu dużego przepełnienia, miały miejsca zagryzienia..) okazało się, że w ciągu pół roku zmieniał właściciela co najmniej 3 razy, nie wiemy, co było wcześniej.. miał opinię agresywnego do psów, dzieci, ludzi.. ucieczkowicza.. mogę zgodzić się tylko co do ostatniego - on po prostu nie słucha, nie przyjdzie na wołanie, przekupstwo niekoniecznie się sprawdza, ale już obietnica miziania - owszem ;) ma niesamowicie dużo energii - wręcz o ADHD można mówić jest inteligentny, ale uparty jest wielką przylepą, ale niszczycielem ogólnie przesłodki, wymagający pracy (szkolenia), konsekwencji, no i bardzo dużo ruchu rozliczenia w poście 4, dziękuję Livka za pomoc :) Quote
sylwija Posted April 11, 2015 Author Posted April 11, 2015 nie znam nikogo od Foxów pierwszy raz mam taki 'egzemplarz na pokładzie' podobno bardzo problematyczny, zobaczymy.. wiem, że wiele domów już zwiedził i co najmniej jedno przytulisko i jedno schronisko :( a u nas na razie słodziak, całkowicie nas podbił ;) Quote
Livka Posted April 11, 2015 Posted April 11, 2015 ROZLICZENIA : Wpłaty lipiec/2015 100 zł - Elisabeta (wpłata 15.07.2015r.) 50 zł - MALWA (wpłata 16.07.2015r.) 71 zł - yolanovi (wpłata 23.07.2015r.) ze skarbonki Elenki 100 zł - Elisabeta (wpłata 30.07.2015r.) 321 zł Wpłaty sierpień/2015 301,70 zł - bazarek b-b (wpłata 19.08.2015r.) 301,70 zł WYDATKI: 150 zł - karma I rata - przelew na konto Sylwiji 17.07.2015r. 70 zł - bravecto - środek przeciw kleszczom - przelew na konto Sylwiji 03.08.2015r 49 zł - karma II rata- przelew na konto Sylwiji 03.08.2015r 52 zł - karma Josera Festival 15 kg I rata - przelew na konto Sylwiji 03.08.2015r 67 zł - karma II rata - przelew na konto Sylwiji 19.08.2015r 119 zł - karma Josera Festival 15 kg - przelew na konto Sylwiji 19.08.2015r 40 zł - fryzjer- przelew na konto Sylwiji 19.08.2015r 547 zł Stan konta na 19.08.2015r. : 75,70 zł Przelew na konto Numira - 75,70 zł 11.05.2016r. Stan konta na 11.05.2016r. : 0,00 zł Pięknie dziękujemy darczyńcom !!! :) Quote
sylwija Posted April 12, 2015 Author Posted April 12, 2015 problemy, jakie Felix sprawiał: Uciekał, po odnalezieniu przechodził w kolejne ręce albo całkiem nie był szukany. Ostatnio wylądował w schronisku, w którym spędził miesiąc, nie szukano go, nie zgłoszono nawet zaginięcia. Po chipie namierzona poprzednią właścicielkę, która już go nie chce, a nie dała info do przytuliska, że komuś go przekazała. .ona też powiedziała, że ucieczki, że agresja do dzieci,psów. . my tak naprawdę mieliśmy go tylko przewieźć ze schroniska do przytuliska, ale jak już go poznaliśmy, to nie mogliśmy się na to zdobyć taki był biedny, chudziutki i śmierdzący, i zestresowany.. obserwujemy go na razie - ale do kotów jest przyjazny, od psów przyjazny, do nas oczywiście przylepa. ale nie słucha się, to znaczy - nie wraca na wołanie, ale uczymy go, żeby przychodził na mizianko ;) bo przysmaki się nie sprawdziły jest wesoły no i potrzebuje się wybiegać Quote
sylwija Posted April 13, 2015 Author Posted April 13, 2015 Felix został dzisiaj ostrzyżony - pięknie dziękujemy dr Justynie z Przychodnia Weterynaryjna "4Łapy" w Kozienicach za gratisową usługę dla naszego maluszka ze spacerku po Kozienicach; i szeleczki mu kupiliśmy :) Quote
sylwija Posted April 14, 2015 Author Posted April 14, 2015 mnie te kropeczki zaskoczyły, ale uroczy jest :) Felix na pewno potrzebuje bardzo dużo ruchu, jest energiczny i na pewno, jak jest niewybiegany, robi się niesforny. czyli poszczekuje, skacze, drapie drzwi, nawet wyć potrafi- może być męczący czyli - trzeba Felixa zmęczyć, żeby on nie męczył Emotikon wink u nas o to akurat nietrudno, bo energia, której nie rozładuje na spacerze, zostaje potem z psami na działce spożytkowana Quote
sylwija Posted April 22, 2015 Author Posted April 22, 2015 ładniutki jest i słodziutki, ale.. jak jest niewybiegany: - zjada ksiązki - niszczy drzwi - zjada drapaki dla kotów - zjada przedłużacz - szczeka, miauczy, wyje.. jak jest wybiegany - zjada swoje jedzonko, wypija wodę i układa się na swoim posłaniu i wypoczywa.. trzeba uważać przy dawaniu przysmaków, nawet, gdy sam nie jest zainteresowany, a inny pies bierze i zajada, to potrafi się rzucić i odebrać generalnie - jest bardzo 'nakręcony', potrzebuje dużo ruchu, ale też dużo kontaktu z człowiekiem nie przychodzi raczej na wołanie (smakołyki nie sprawdzają się), ale jeśli ukucnę i rozłożę ramiona i go zawołam, to leci się miziać ;) w zabawie raczej niedelikatny, a wręcz dość brutalny, może dlatego, że z Runą i Aronem może sobie na to pozwolić - szarpanie sierści, inne psy nie są zachwycone ale bieganie to już super zabawa z każdym psem, byleby był odpowiednio szybki ;) Quote
Guest TyŚka Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 MIałam taką cholerę na DT ;) Wyciszacie go? Quote
sylwija Posted April 23, 2015 Author Posted April 23, 2015 sam się wycisza, jak się zmęczy ;) i jak się na ręce weźmie, to zaraz o wszystkim zapomina, tylko się wtula Quote
NikaEla Posted April 25, 2015 Posted April 25, 2015 Bazarek: http://www.dogomania.com/forum/topic/146690-fajne-ciuszki-dla-tymczas%C3%B3w-sylwiji-do-5maja/?p=16191662 Quote
sylwija Posted April 29, 2015 Author Posted April 29, 2015 nie wiem, czy zgadniecie, co robi Felek ? ;) Quote
sylwija Posted May 7, 2015 Author Posted May 7, 2015 to były ćwiczenia rozciągające.. widać, ze nikt do Felka nie zagląda :( w końcu zakupiona karma dla Felixa oczywiście 1 worek :) i dodatkowy koszt w jego wypadku, to było 70 zl na Bravecto - pchły i kleszcze, ale to było bez rachunku kupowane, bo normalna cena to ponad 100.. Quote
NikaEla Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 to były ćwiczenia rozciągające.. widać, ze nikt do Felka nie zagląda :( ja zaglądam Quote
rita60 Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 Witam,Sylwija napisz proszę w tytule na początku Felix w typie foksa i dane do kontaktu,postaram się go poogłaszać po forach terierkowych,fejsie. Quote
Balbinka Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 Witam,proszę o podanie danych do kontaktu w sprawie Felixa-pozdrawiam Quote
sylwija Posted May 9, 2015 Author Posted May 9, 2015 Witam,Sylwija napisz proszę w tytule na początku Felix w typie foksa i dane do kontaktu,postaram się go poogłaszać po forach terierkowych,fejsie. dziękuję, już zmieniam :) Witam,proszę o podanie danych do kontaktu w sprawie Felixa-pozdrawiam Sylwia 514045805 Quote
sylwija Posted May 9, 2015 Author Posted May 9, 2015 Feluś trochę 'złachany' zmęczony, upaprany, nawet się skąpał i nie powiem - zadowolony choć, muszę przyznać, że niezmordowany jest niebywale aktywny i sympatycznym łobuzem ;) Quote
sylwija Posted May 9, 2015 Author Posted May 9, 2015 nasz news dnia: po prostu szok - Felix zanurkował przy brzegu stawu, Robert się rzucił ratować go, a Felek wyciągnął ok.30 cm amura i w nogi z nim, i sobie skonsumował w odosobnieniu.. takie zachowania to ja widziałam w wykonaniu pólnocniaków, ale foksiu..taki malec :) Quote
Guest TyŚka Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 Teriery takie są :D Mały duch, ale o walecznym sercu. Quote
rita60 Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 Jeszcze cię pewnie nieraz zaskoczy :] to nieobliczalne adhd,ale za to jakie kochane. Quote
sylwija Posted May 12, 2015 Author Posted May 12, 2015 no właśnie bardzo jest kochany i słodki, a jednocześnie jest to adhd i upór, i pewna niezależność, charakterek generalnie ma niezły.. i jest niezmordowany, energia niespożyta :) jak tu zadbać o dobrą adopcję.. już tylu miał właścicieli, bo milutki, śliczniutki, malutki.. a potem - oddany, zagubiony.. itd itp :( Quote
Recommended Posts