Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie czekam aż znaki zapytania będą uzupełnione (nie wiedziałam z jakim psiakiem się wybierasz dlatego dałam ,,?'' ) ;)

Zapowiada się ciekawie ... ja już szykuję tory, myślę, że wezmę jakieś z zawodów i poprzerabiam :D ;) :D

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='palma']* Agnieszka (Figo_94)
* Dominika (Dynamique na forum border collie) z Lucky (border collie)
* Ewelina (ewelinabuck) z Chaps (pudel średni)
* Karolina, Elwira (Palma, Jess) z Boogie (borderka collie)
* [SIZE=2]Gosia (Bobowita_MW) z Kiką (cocker spaniel?)
* Paula (Paula&Goofi) z Goofi (pudel średni)

oraz być może:

* Olka (Olynda) z Tashą (sznaucerka mini)
* Edyta z Walusiem (fox terrier)

To ja zedytowałam. Ja idę bez psa :-(, Edyta nie pisze na dogo, a Gosia pisze także pod tym nickiem tutaj.

Posted

Nic, nie, Figo cały i zdrowy (jeśli o to chodzi) tylko trochę boję się trochę go zabrać... ze względu na zachowanie... Będzie tyle nowych rzeczy, ludzi, psów... No ale jak już napisałam na agilitowym - zastanowię się jeszcze.
Mamy nie cały tydzień, będziemy ostro pracować nad przywołaniem. Tylko odwołanie może nic nie dać jeśli Figo zacznie się zachowywać tak jak kiedyś na treningu :cool1:

Posted

Ja też boje się trochę że Goofi nie będzie chciał się złapać jak go spuszczę, ale pracujemy nad tym ;) Mam nadzieje, że będziesz z Figiem, bo bardzo chętnie go poznam ;)

Ja dzisiaj zaopatrzyłam się w 3 paczki smaczków xD Jeszcze okupie co najmniej ze 3 ;)

Pozdrawiamy!

Posted

rwpb napisał(a):
Witamy
Jak będzie chwilka czasu to też podjadę, ale tylko zobaczyć.

Tylko nie wiem czy nas znajdziesz ;) Bo my ze szczecińskiej 22 startujemy na stadninę ;)

Pozdrawiam.

Posted

O! W końcu znalazłam ten temat! :eviltong: (Szukałam w złym jak mniemam miejscu) W każdym razie jak już pisałam na forum agility my będziemy na 99% (zawsze musi być ta niepewność bomby atomowej :eviltong: ).

palma - czytałam, że szykujesz jakieś torki! Fajnie. :) Tylko ja z Kiką jesteśmy dość początkujące (a nawet mniej niż początkujące), więc mam nadzieję, że nie będziemy jakoś szczególnie "nieporęczne" . ;) Mam nadzieję, że Kika nauczy się czegoś nowego (zaopatrzyłam się w zapas paróweczek :evil_lol: ).

Już nie mogę się doczekać!

Pozdrawiam Bobowita (Gosia) & Kika :]

Posted

Torki będą proste ... kiedyś musi być pierwszy raz !!! :)

EDIT:

Mapa:

Czerwone - jak dojechać do miejsca spotkania (Szczecińska 22 godzina 11.00)
Zielone - jak będziemy jechać na stadninę (nie widać kawałka polnej drogi)

http://img265.imageshack.us/img265/3558/mapavh4.png

Zapraszam do oglądania filmu z Boogie (kręcone na stadninie, widać nasze przeszkody)

http://pl.youtube.com/watch?v=0u2p1YQyg4I

Zastanawiam sie jak z końmi ... czasami są wypuszczone.

Posted

palma napisał(a):
Torki będą proste ... kiedyś musi być pierwszy raz !!! :)

No tak ;) . Tylko pamiętajcie - Kika z przeszkodami miała kontakt 2 razy, podczas 2 wypadów na Osowo ;) .

Filmik - super. :)

Posted

Ja też już szykuję torki... Więc chciałabym wiedzieć ile mamy hopek. Ja mam jeszcze 5 granatowych kijów więc wezmę. Końmi się raczej martwić nie musimy. Jak są wypuszczone to na drugim końcu łąki, a jest ogromniasta :eviltong:. Chociaż jeden kiedyś do nas podchodził :/
Karolina świetny film. Nadal się zastanawiam czy brać Figusia... ale raczej tak :roll:
No i jeszcze musimy wznosić modły do nieba, żeby nam dali jakąś przyzwoitą pogodę... bo na razie jest nam przypisane 15 stopni, zachmurzenie i deszcz :-( (wp.pl)

Posted

Agnieszko mamy 10 stacjonat + te które ty weźmiesz (ale może je postawimy tak z boku aby każdy mógł poskakać jak będzie miał ochotę ;) ), 1 koło, 1 skok w dal i 1 tunel :D

Jeśli układasz tory to zrób tak aby stacjonaty były cały czas w tym samym miejscu, aby nie tracić czasu na przestawianie ich - zmień po prostu kolejność skakania (tunel i koło można przestawiać bez problemu, z hopkami wiesz że jest problem i ze skokiem w dal tak sobie ;) )

Pogoda w tym momencie jest BOSKA !!! Chyba pójdę dziś na stadninę i zobaczę czy są konie ... i sobie troszkę poskaczę :D

Posted

Noo pogoda jest świetna. oby się utrzymala :p
Ok. Myślę, że wymyślę coś fajnego.
Figo będzie, jeśli się będzie dobrze zachowywał. Tzn. moja mama będzie tam siedzieć z nami przez pół godziny okolo, i jak Figo będzie niegrzeczny to zabierze go do domu. :roll:

Posted

Figo jak na razie śpi i na nic nie reaguje, bo go nieźle zmęczylam wczoraj i dziś :roll:
Wczoraj byliśmy u babci, dziś nad jeziorkiem, tak więc... no, za dużo to sobie nie poskaczemy.
Ja już spakowana, smaczki pokrojone, woda przygotowana, wszystko kupione :p

Posted

No to ja już na Was dziewczyny czekam ... przeszkody już są w piwnicy na samym wierzchu wyciągnięte ... myślę że a jakieś 3 godziny będziemy śmigać :D :D :D

Posted

Dziękujemy !
Śliczne zdjęcia ! Miło było wszystkich poznać ! Dziękuję za taką wzorową frekwencję i myślę, że było to pierwsze z wielu agilitowych spotkań !!! :loveu: