mychaaaaa Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 [quote name='yang']Ja chciałam się upewnić, czy na Litwie wystawiając psa w Ch /mając Ch.Pl/ ranga wystawy jest obojętna, żeby za 1 CAC zdobyć Ch.Litwy ? może być to wystawa krajowa czy regionalna również czy tylko międzynarodowa ?[/QUOTE] musi być międzynarodowa Quote
IwonaK Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 [url]http://www.peticiok.com/ovjuk_meg_a_meoe-t[/url] dostałam od znajomej taką wiadomość i jeśli się nie mylę to chcą zawiesić związek na węgrzech !? Quote
lisbeth Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Na początek : witajcie gdyż jestem nowa i nurtujące mnie pytanie pokierowało mnie od razu tu :) Zastanawia mnie jeden wpis jeśli chodzi o championat Łotwy a dokładnie wpis na ich stronie :" [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]A dog who does not live in Latvia and does not registered in LKF Stud Book could become the [/FONT][/COLOR][B]Latvian Championwith [B]1 CAC sertificate if he/she is the champion of [B]any FCI country[U][COLOR=#ff0000](no matter when he confirmed his championship[/COLOR])[/U] and if the national cynological organization has the agreement with Latvian Cynological Federation about confirming the tittles for their dogs with 1 CAC. [/B][/B][/B]...czyli jeśli jestem na etapie oczekiwania na ChPl a u nich na międzynarodówce dostanę CAC to po przesłaniu już otrzymanego na ręce championatu Polski mam ich championat ?? Quote
Kyu Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='lisbeth']Na początek : witajcie gdyż jestem nowa i nurtujące mnie pytanie pokierowało mnie od razu tu :) Zastanawia mnie jeden wpis jeśli chodzi o championat Łotwy a dokładnie wpis na ich stronie :" [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]A dog who does not live in Latvia and does not registered in LKF Stud Book could become the [/FONT][/COLOR][B]Latvian Championwith [B]1 CAC sertificate if he/she is the champion of [B]any FCI country[U][COLOR=#ff0000](no matter when he confirmed his championship[/COLOR])[/U] and if the national cynological organization has the agreement with Latvian Cynological Federation about confirming the tittles for their dogs with 1 CAC. [/B][/B][/B]...czyli jeśli jestem na etapie oczekiwania na ChPl a u nich na międzynarodówce dostanę CAC to po przesłaniu już otrzymanego na ręce championatu Polski mam ich championat ??[/QUOTE] Data wydania ChPL musi być wcześniejsza niż otrzymania CACa na Litwie. Quote
lisbeth Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Dzięki za odpowiedź :) Tylko ja pytałam o Łotwę...wiem ze na Litwie obowiązuje pierwszeństwo ChPl :) i myślałam że w związku z zapiskiem z łotewskiej strony ZK - tam jest inaczej Pzdr Quote
Kyu Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Oj, przepraszam za wpadkę, zobaczyłam L i z góry założyłam, że o Litwę chodzi. Na wszelki wypadek radziłabym upewnić się mailowo z LCF, bo czasem strona sobie, a prawda sobie. Quote
lisbeth Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 [quote name='Kyu']Data wydania ChPL musi być wcześniejsza niż otrzymania CACa na Litwie.[/QUOTE] Dzwoniłam i pytałam - jest dokładnie tak jak piszesz. Jeśli chodzi o klase to nie ma problemu i można zgłaszać do otwartej wówczas jeśli do wystawy dojdzie nam ChPl po jednym CACu mamy ichniejszy championat. Quote
trusek Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 Czy ma ktoś informacje aktualne ile Cac potrzeba do championatu Grecji jeśli wystawiam psa w klasie championów ( ma CIB) i czy wymagany jest czas Quote
Recommended Posts