evel Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 W Lublinie czarny spaniel też już poszedł do adopcji. Mam nadzieję, że dobrze trafił... Quote
Ewa i flatki Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Ale za to one czekają: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f66/spis-spanieli-do-adopcji-121612/index4.html#post11542687[/url] Quote
Nikolka_17 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Witajcie!! Jestem z Gdańska :lol: chętnie zaadoptuje jakiegoś małego pieska ;) Najlepiej Cocker Spaniela Angielskiego :multi: Bardzo zależy mi żeby była to samiczka .. do 4 miesięcy .. Może jest jakaś ??:niewiem: Quote
Asia & Ginger Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='Nikolka_17']Witajcie!! Jestem z Gdańska :lol: chętnie zaadoptuje jakiegoś małego pieska ;) Najlepiej Cocker Spaniela Angielskiego :multi: Bardzo zależy mi żeby była to samiczka .. do 4 miesięcy .. Może jest jakaś ??:niewiem:[/quote] Do 4 miesiecy, raczej ciężko będzie, chociaż szczeniaki też się zdarzają. Jednak w większości są to psiaki powyżej 1 roku. Dlaczego chcesz akurat spanielka i dlaczego suczkę? ;) Quote
Nikolka_17 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 :roll:Bardzo dużo czytałam o tych pieskach !! ;)w czytaniu już się zakochałam w tej rasie! :pSuczka nie wiem czemu akurat .. :lol:Ale na pewno nie piesek !! :smile:chciała bym by sunia nie była wykastrowana.... Quote
Asia & Ginger Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='Nikolka_17']:roll:Bardzo dużo czytałam o tych pieskach !! ;)w czytaniu już się zakochałam w tej rasie! :pSuczka nie wiem czemu akurat .. :lol:Ale na pewno nie piesek !! :smile:chciała bym by sunia nie była wykastrowana....[/quote] No wiadomo, że jak sunia będzie do 4-miesięcy, to nie będzie po sterylce, ale będzie się pani musiała zobowiązać do przeprowadzenie tego zabiegu po pierwszej cieczce. ;) Quote
epe Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 A co to Nicolce suki niesterylizowane się podobają? Może wypowie się dlaczego? Quote
epe Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Nicolka chciała wcześniej ONka Juniora,od Zbójnii,ale jak się dowiedziała,że kastrowany,to biedaczce przeszła miłośc natychmiast!:evil_lol: Quote
AleksandraJ Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Tak tak! Tanim kosztem do rozmnażalni. Quote
Nikolka_17 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Drodzy Państwo !Moja koleżanka chciała mieć Juniora Mnie interesuje mniejszy towarzysz cocker spaniel angielski czy niesterylizowana mi to obojętnie ja bardzo kocham pieski.. Quote
Nikolka_17 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 A jeżeli chodzi o Juniora to ona wiedziała że jest kastrowany tylko dziecko dostało uczuleni na sierść i nie mogła go zabrać Quote
AleksandraJ Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 [quote name='Nikolka_17']Drodzy Państwo !Moja koleżanka chciała mieć Juniora Mnie interesuje mniejszy towarzysz cocker spaniel angielski czy niesterylizowana mi to obojętnie ja bardzo kocham pieski..[/quote] Regułą jest, że adoptując psa (za którego nie pobieramy opłat) wydajemy go wysterylizowanego/wykastrowanego ponieważ my pomagamy psom i nie chcemy aby ktoś je dalej rozmnażał i sprzedawal dla zysku- od tego są profesjonalne hodowle, które wydają psa z rodowodem. Jest dostatecznie dużo nieszczęść psich na tym świecie abyśmy jeszcze je poszerzały- stąd idea ster/kast. Quote
Nikolka_17 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Jestem za sterylizowaniem suczek.Tyle jest tych biedactw na świecie dlatego zdecydowałam się zaadoptować psiaka Quote
Cockermaniaczka Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 szybka zmiana zadania:cool3:A piesek kastrowany tez moze byc? Rodzice sie zgadzaja na adopcje?Znasz koszty utrzymania psa?Samo kocham pieski to troszke malo... Quote
Asia & Ginger Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Zapraszam wszystkich chętnych do pomocy do wątków: [U][COLOR=#810081][URL]http://www.dogomania.pl/forum/f66/12-spanieli-w-schronisku-ratunku-poznan-128679/[/URL][/COLOR][/U] [U][COLOR=#810081][URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/poznan-wysyp-cocker-spanieli-w-schronisku-pomocy-128435/[/URL][/COLOR][/U] :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Quote
Nikolka_17 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 To logiczne ,że jak się zdecydowałam na pieska to koszty utrzymania zagwarantuje w nowym domku;) Quote
emilia2280 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Nikolka, jak chcesz spaniela i pomóc psu przy tym, zobacz w temacie wyzej- Asia ma 12 spanieli (od wyboru do koloru, same byle kanapowce) w schronisku w Poznaniu... Quote
Nikolka_17 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Tak już widziałam (ale one prawdopodobnie są agresywne) :-( a ja szukam młodej suni ;) Oczywiście każdy psiak niszczy rzeczy !! Od razu nie będzie dostosowany do rodziny Quote
evel Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 [quote name='Nikolka_17']Tak już widziałam [B](ale one prawdopodobnie są agresywne)[/B] :-( a ja szukam młodej suni ;) Oczywiście każdy psiak niszczy rzeczy !! Od razu nie będzie dostosowany do rodziny[/quote] do schronu trafiły z łatką agresywności, nikt tego jeszcze nie potwierdził ani nie obalił, więc nie ma co podejmować pochopnych wniosków, hm? młoda suczka, znaczy w jakim wieku? bo roczna albo dwuletnia to też młodziak, nauczona podstaw psiego savoir-vivre'u a 'plastyczna' w sensie nauki jak szczeniak, a może nawet lepiej, bo już wszystko dookoła nie rozprasza :cool3: Quote
evel Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 [quote name='Nikolka_17']do 4 miesięcy najlepiej ;)[/quote] a czemu? z ciekawości pytam :eviltong: Quote
Nikolka_17 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 oczywiście to jest mały pies !!Więc szybciej zapomni o tym co było ..:-((że trafił do schroniska) szybciej się nauczy,przyzwyczaji do nowego otoczenia;) Quote
Nikolka_17 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 No i wolała bym psiaka od małego chować w domku Quote
Recommended Posts