Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Natussiaa'][B]CZARNY SPANIELEK:[/B]
[URL="http://szczecin.schronisko.net/adopcja13549-14.html"]adopcja - adopcje - psy - 884/08 - Schronisko Dla Zwierząt w Szczecinie[/URL][/quote]
Psiaka nie ma już na stronie, czyżby został adoptowany? :roll:

Posted

[url=http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1734321_oddam_za_darmo_suczke_cocker_spaniel.html]Oddam za darmo suczke Cocker spaniel[/url]
Nie wiem czy jeszcze aktualne, ale także do adopcji. (znalezione w internecie)
[IMG]http://d.ale.gratka.pl/g2/o/21/09/7d/1734321_2_028d_d.jpeg[/IMG]

Posted

dziewczyny w katowicach jest cocerek do adopcji, mial miec dom u pracownika ale goni koty i niestety musi wrocic, do schroniska trafil z interwencji byl skopany przez dzieci :crazyeye: podobno do psow jest ok, wiecej info to bede miec jutro i moze jakies fotki tez ;) jak cos piszcie w jego sprawie do [B]maciaszek[/B] albo do [B]amikat[/B] ;)

Posted

[quote name='Tengusia']dziewczyny w katowicach jest cocerek do adopcji, mial miec dom u pracownika ale goni koty i niestety musi wrocic, do schroniska trafil z interwencji byl skopany przez dzieci :crazyeye: podobno do psow jest ok, wiecej info to bede miec jutro i moze jakies fotki tez ;) jak cos piszcie w jego sprawie do [B]maciaszek[/B] albo do [B]amikat[/B] ;)[/quote]
O kurczę, kolejny bidulek. :-( Koniecznie go trzeba sprawdzić pod kątem małych dzieci. Łatwiej będzie szukać domu.
Ale po takich przeżyciach wcale bym się nie zdziwiła, gdyby źle reagował na dzieci. :shake:
Teraz nawet dzieci to potwory... :placz: :angryy:

Posted

[quote name='Tengusia']dziewczyny w katowicach jest cocerek do adopcji, mial miec dom u pracownika ale goni koty i niestety musi wrocic, do schroniska trafil z interwencji byl skopany przez dzieci :crazyeye: podobno do psow jest ok, wiecej info to bede miec jutro i moze jakies fotki tez ;) jak cos piszcie w jego sprawie do [B]maciaszek[/B] albo do [B]amikat[/B] ;)[/quote]

PSIAK ZOSTAJE U PRACOWNIKA :multi::multi::multi: GONI PODOBNO TYLKO MALE KOCIAKI KTORE LADA CHWILA POJDA DO NOWYCH DOMKOW !!!! MALE LOBUZIAKI PODJADAJA MU Z MISKI I DLATEGO COCEREK ZA NIMI NIE PRZEPADA :eviltong:

Posted

[quote name='Tengusia']PSIAK ZOSTAJE U PRACOWNIKA :multi::multi::multi: GONI PODOBNO TYLKO MALE KOCIAKI KTORE LADA CHWILA POJDA DO NOWYCH DOMKOW !!!! MALE LOBUZIAKI PODJADAJA MU Z MISKI I DLATEGO COCEREK ZA NIMI NIE PRZEPADA :eviltong:[/quote]
Kamień spadł mi z serca. :multi: :multi: :multi:

Posted

[CENTER][SIZE=5][COLOR=red][B]Spanielek, Wrocław[/B][/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE=5][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Kopiuję z forum spanielowego:

"Młody roczny złoty cocker spaniel do adopcji. Piesek jest trochę przestraszony i reaguje agresją. Do te pory tylko warczał niestety pokazał ząbki do 4 letniego dziecka. Byłam u niego, obserwowałam go, myślę ze jakby z nim popracować będzie fajnym psiakiem. Wstawię zdjęcia jak dostanę od właścicieli. Niestety babcia rozpuszcza psa i trudno wprowadzić jasne zasady dla psa, a dziewczyna boi się o dziecko."

"Psiak sprzedany jako 4 tygodniowe szczenie, jest na razie w domu u właścicieli, bo nie chcą oddawać go do schronu. "

[IMG]http://i36.tinypic.com/2qwh7ae.jpg[/IMG]

[IMG]http://i34.tinypic.com/11l0avk.jpg[/IMG]

Posted

[I][CENTER][SIZE=5][COLOR=red][B]Rambo, Białystok[/B][/COLOR][/SIZE][/I][/CENTER]
[I] [/I]
[I] [/I]
[I]Spanielkowaty, młody 7-8 mies piesek Rambo. [SIZE=1]( Białystok )[/SIZE][/I]
[I][I]Rambo przebywa teraz w TOZowym DT w każdej chwili do wzięcia [/I]

[IMG]http://images24.fotosik.pl/293/da868f0d642b8e1e.jpg[/IMG]

[IMG]http://images50.fotosik.pl/28/079ce11671a61362.jpg[/IMG]
[/I]

Posted

[quote name='bigos']Psiaki w schronisku!

Zmień kontakt: 502 957 001 - Kaśka (ona pracuje w schronisku! nie wie, że jest allegro ale pomoże)

ja nie mam głowy, sory[/quote]
Trzeba było tak od razu. ;)
Już zmieniam dane.
Pieski są w Swarzędzu z tego co słyszałam?

Posted

Atkaaaa jeśli nie jest czegoś pewna nie informuj o tym wcale, bo wprowadzasz ludzi w błąd.
Simon wrócił po raz drugi z adopcji, nie jest agresywny w stosunku do innych zwierząt, jeśli chodzi o ludzi to też typową agresją nie jest, jest to pies to pies, który przy umiejętnej pracy będzie super psem, więc Atkaaa jak nie znasz historii psa i przede wszystkim samego psa to nie podawaj informacji na forum, bo to się później ciągnie. Jak ułoże tekst to poproszę o ogłoszenia.

Nela już od ok półtora miesiąca w nowym domu, nie była wcale młodą suką, miała w granicach 6 lat. A przez nieaktualne i nieprawdziwe ogłoszenie na allegro mamy masę telefonów w biurze. A naprawdę idzie się wkurzyć, jak od miesiąca trzeba ludziom tłumaczyć, że ogłoszenie jest nieaktualne... Poza tym nie jest miłe jak przyjeżdza rodzina z dziećmi po pieska, po Nelę, a przecież suki od półtora miesiąca nie ma... Rozczarowanie, płacz...

Mamy za to nową spanielkę (Atkaaa to ta z budynku, więc błagam Cię raz jeszcze pytaj nas w biurze, a nie pisz tutaj swoich przypuszczeń!!), która jest psiakiem bo przejściach, nie łatwym. Jak ułożę tekst to również poproszę o ogłoszenie.

Asiu i Ciebie proszę byś w sprawach ogłoszeń spanieli kontaktowała się ze mną, żeby nie było niepotrzebnego zamieszania.
I oczywiście pisałam to już poprzez wiadomość na allegro, ale poproszę i tu, usuń jak najszybciej ogłoszenie Neli.

Posted

[quote name='natalia_aa']Atkaaaa jeśli nie jest czegoś pewna nie informuj o tym wcale, bo wprowadzasz ludzi w błąd.
Simon wrócił po raz drugi z adopcji, nie jest agresywny w stosunku do innych zwierząt, jeśli chodzi o ludzi to też typową agresją nie jest, jest to pies to pies, który przy umiejętnej pracy będzie super psem, więc Atkaaa jak nie znasz historii psa i przede wszystkim samego psa to nie podawaj informacji na forum, bo to się później ciągnie. Jak ułoże tekst to poproszę o ogłoszenia.

Nela już od ok półtora miesiąca w nowym domu, nie była wcale młodą suką, miała w granicach 6 lat. A przez nieaktualne i nieprawdziwe ogłoszenie na allegro mamy masę telefonów w biurze. A naprawdę idzie się wkurzyć, jak od miesiąca trzeba ludziom tłumaczyć, że ogłoszenie jest nieaktualne... Poza tym nie jest miłe jak przyjeżdza rodzina z dziećmi po pieska, po Nelę, a przecież suki od półtora miesiąca nie ma... Rozczarowanie, płacz...

Mamy za to nową spanielkę (Atkaaa to ta z budynku, więc błagam Cię raz jeszcze pytaj nas w biurze, a nie pisz tutaj swoich przypuszczeń!!), która jest psiakiem bo przejściach, nie łatwym. Jak ułożę tekst to również poproszę o ogłoszenie.

Asiu i Ciebie proszę byś w sprawach ogłoszeń spanieli kontaktowała się ze mną, żeby nie było niepotrzebnego zamieszania.
I oczywiście pisałam to już poprzez wiadomość na allegro, ale poproszę i tu, usuń jak najszybciej ogłoszenie Neli.[/quote]
[B]natalia_aa[/B], dzięki za wiadomość. Nela już usunięta z Allegro wczoraj. ;)
Ok, będę czekać cierpliwie na teksty i zdjątka do ogłoszeń. :p

Posted

Dzięki wielkie Asiu :)
Na dniach wrzucę teksty i fotki naszych aktualnych spanieli i wtedy będziemy działać.
W ramach możliwości będę prosiła o linki do stron, gdzie sunia jest ogłoszona, żeby później nie było zamieszania.

Posted

[quote name='natalia_aa']Atkaaaa jeśli nie jest czegoś pewna nie informuj o tym wcale, bo wprowadzasz ludzi w błąd.

.[/quote]

Napisałam tylko, że są spanielki. Simon rzucał się i warczał na jedną z wolont. jak chciała go wyjąc z klatki dlatego tak napisałam.
Jeśli kogoś wprowadziłam w błąd to przepraszam za zamieszanie.
A co do ogłoszeń to nie wiedziałam, teraz już po komunikacie na ciapkowie wiem i będę się pytac jesli coś( założyłam Basketowi watek ale o to pytałam p. Asię) żadnych allegro itp nie robiłam ani spanelom ani jemu. Natalia powiedz mi jeszcze czy zgoda na wrzucenie psa na dgm jest jednoznaczna z dodaniem go do ogloszen na portalach takich jak allegro czy trojmiasto?
Sorry:oops:

Posted

Allegro nie robiłaś, bo tym zajmuje się Asia.
Ale wrzucając tu Nelę, podając nieprawdziwie info, które skopiowała Asia zrobiło się zamieszanie, zwłaszcza, że pomyliłaś ją z Sonią, tym samym informując tu na wątku, że Nela nadal jest w schronisku...

Nie znasz Simona i jego reakcji, na podstawie jednego incydentu nie opisuj proszę psa, lepiej wtedy nie pisać nic, naprawdę. Bo ja jakoś, tak jak wszyscy pracownicy wchodzę do niego, daję na spacer i zyję :)

Ale już wszystko wyjasnione.

PS: Potrzebna jest poprostu zgoda na umieszczenie psa w internecie, nie potrzeba zgody na wrzucenie psiaka na każdą stronę z osobna, tylko dobrze by było podsyłać teksty do weryfikacji, żeby nie bylo nieścislości.