Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Perro został znaleziony w Warce w grudniu. Leżał przy torach kolejowych, było podejrzenie że mógł zostać wyrzucony z pociągu, ale nie wiem czy tak było. Perro trafił do Jamora. Był i jest potwornie zaniedbany, sfilcowana sierć, ogon to jeden kołtun. Jamor co mógł wyciął, wyczesac sie nie da. Najlepiej byłoby ogolić ale za zimno. Perro jest niezwykle przyjazny do ludzi, wielki misiek. Niestety u Jamora dał sie poznać z niechęci do psów. Dlatego szukamy domu bez innych zwierząt i najlepiej bez małych dzieci, u osoby która zna rasę. Piee jest aktualnie pod opieką mojej koleżanki, w kojcu u mojej rodziny. Niestety posesja nie ogrodzona, wiec kojec i spacery. Ania , jego piekunka codziennie zapewnia mu 2 długie spacery i jeden krótki. Perro jest aktualnie leczony na zapalenie ucha (posiew w trakcie). Wiek ok 4 lat (może 5 ), waga 57,5 kg.

Perro aktualnie przebywa w Chylicach koło Piaseczna, Konstancina

6dcb228a2e892c81med.jpg

4d63d6bd99ebda06med.jpg

1d56b28f69cfd00dmed.jpg

Posted

Miałam okazję dziś poznać Perona, to niesamowicie łagodny, uwielbiający pieszczoty wielkopies.

Pozwolił sobie wyczesywać dredy, przez cały czas uśmiechał się i podawał łapkę.

Posted

Peronek będzie potrzebował pomocy przy szukaniu domu.

Na razie pozbywa sie biegunki, będzie odrobaczony, a potem kastrowany.

Przydałaby się też kąpiel ale niestety za zimno...

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...