Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

na chwile obecna podaje psu Dermafit dog i efektow brak ... chce sprobowac czego innego. Myśle ze warto sprawdzic wspomniany przeze mnie w temacie produkt 

Posted

Nie wiem, jakie Twój piesek ma problemy z sierścią, ale ja wyprowadziłam sukę z duzych problemów sierściowych kelpem (takim dla ludzi, kupiłam na allegro i podawałam 2tabl. dziennie) plus omegan też dla ludzi firmy wallmark 1 tabl. dziennie (sład podobny do gammolenu, ale stanowczo tańszy), po 2-3 tygodniach było widać niesamowitą poprawę. Oba preparaty konsultowałam z weterynarzem.

Posted

Dokładnie dwie. Dawka dla człowieka jest 1 tabletka dziennie, a mój pies waży 10kg, ale weterynarz zalecił dwie i faktycznie pomogło. Zresztą potem jak czytałam w internecie, to bardzo często dla psa zalecają 1 tabl/5kg wagi. Obecnie po ponad 3 tygodniach robimy przerwę.

Posted

lelaina, a jakie problemy z sierscią ma piesek? U mojego stwierdzono niedoczynność tarczycy. sierść w tragicznym stanie, mimo suplementacji (biotyna z cynkiem, efa oil, olej z łososia, siemie lniane, drożdze browarniane, kelp, gamollen). Od 2 miesiecy jest na hormonie tarczycy i nie pojawiają sie nowe wyłysienia, stan okrywy sie nie pogarsza co mnie niezmiernie cieszy. Suplementowany jest cały czas. Od 3 tygodni jesteśmy na barfie, chwytam sie wszystkiego aby tylko psiak doszedł do rownowagi. Ostanio wet polecil vetaskin, juz zakupilam, czekam na przesyłkę.  

a kto polecił Ci ten preparat? Sama jestem zainteresowana, jesli jest skuteczny to zakupię.

• Upvote 1
Posted

Pytałam, bo sama mam 8 kg psiaka, któremu dawałam 1 tabletkę kelpu na dzień. Też od około 3 tygodni. Pies się drapał i drapał, a ja nie wiedziałam i nadal nie wiem z czego. Podejrzewałam, że jest uczulony na gęsinę, teraz podejrzewam wołowinę, bo d 3 dni je indyka i drapie się jakby mniej. Ale co pomogło? Nie wiem... Daję 1 raz dziennie kelp, 1 raz olej lniany i olej z ryb.

Swoją drogą zapotrzebowanie u psa na jod jest zdecydowanie większe niż u człowieka. Często nawet nie wiemy, że pies ma niedobór jodu ;)

Posted

Alaskan,,, do końca nie wiem co suni dolega, wiem tylko ze z tarczyca wszystko jest ok i to mnie trochę niepokoi, preparat poleciła mi jedna z osób na forum staffikow

• 2 months later...
Posted

Niestety nie wiadomo dlaczego, ale od dłuższego czasu Murnilu nie można dostać w Polsce. A szkoda, gdyż jest to fantastyczny preparat, który kiedyś był u nas normalnie do kupienia. Pamiętam go jeszcze z lat 90-tych.

Obecnie można bez problemu nabyć go np. w Niemczech, uwaga- w LUDZKICH aptekach. Tak, tak-to nie pomyłka, naprawdę prędzej się go dostanie w zwykłych, ludzkich aptekach niż w sklepach zoologicznych. Niektóre apteki wymagają recepty, a inne nie (osobiście sprawdziłam). W razie czego bez problemu akceptowane są recepty od polskiego weta. Są też apteki wysyłające zamówienia do Polski.

Bardzo polecam ten suplement. Wiedziałam o nim od bardzo dawna, ale przypomniała mi o nim zaprzyjaźniona wetka. Sprowadziłam go z Niemiec i stał się cud-przełysiały brzuch psa porósł dosłownie w oczach, w niecałe 2 tygodnie. A problem trwał 2,5 roku, przetestowaliśmy wszystkie możliwe suplementy na sierść-z miernym skutkiem. Murnil dokonał cudu.

Wetka, która mi o nim przypomniała, wykladała kiedyś na uczelni, gdzie w tamtych czasach producent dawał go do przetestowania. I też była świadkiem niejednego cudu po jego zastosowaniu. Zyskał nawet miano środka, który się stosuje, kiedy już wszelkie inne metody zawiodą.

* a tą osobą polecającą Murnil na forum staffików byłam ja ;)

Sklad (przetłumaczony tak na szybko, więc nie do końca może najdokładniej): mięso i produkty mięsne, ryb i produkty rybne, produkty roślinne, zboża, cukier, drożdże, jaja i produktów z jaj , mleko i produkty mleczarskie. Białko surowe- 53%, tłuszcz surowy- 5%, włókno surowe- 14%, popiół- 5%. Biotyna-25000 mcg, cynk-1,500 mg, aminokwasy (tryptofan, metionina i wiele innych), witaminy z grupy B, kwas foliowy i pantotenowy.