Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hej!

1. lipca 2007 okolo godziny 22 na zielonogorskim Deptaku, w okolicach restauracji Ramzes blakal sie maly psiak. Wygladal na zagubionego, przestraszony, lgnal do ludzi. Zabralismy go do siebie i informacje o nim poslalismy do mediow, ktore info o psiaku zapodaly w gazecie i w eterze. Oprocz tego oczywiscie niezwlocznie powiadomilismy schronisko, dalismy info na swojej stronie. Niestety, po pieska jednak nikt sie nie zglosil.

W zwiazku z tym Gacus, bo takie imie dostal po tygodniowym pobycie u nas, zaczal byc promowany jako psiak do adopcji. Po kolejnym tygodniu czasu zawiezlismy go w okolice Krosna Odrzanskiego, do Pani, ktora zglasza sie do nas wczesniej, ze ma starsza suczke i chcialby w miedzyczasie, zanim ta ja opusci, wprowadzic szczeniaka do domu. Wszystko zapowiadalo sie super, psiaki sie zaakceptowaly, az... Pani nie zadzwonila, ze Gacus nie moze u niej zostac. Oficjalny powod - syn w miedzyczasie kupil jej yorka. Nieoficjalny - kobieta z nadwaga, siedzaca caly dzien na taborecie w kuchni, ze starsza ledwo poruszajaca sie sunia nie poradzila sobie z potrzebami szczeniaka - psa pelnego energii, skorego do zabawy itd. Yorka obecnosci nie stwierdzono.

W tej chwili Gacus znowu jest u nas, ale jego poprzednie miejsce zajete jest juz przez innego psiaka. Trafil interwencyjnie dzisiaj do mnie, ale niestety, musze go przekazac gdzie indziej do 22.00 jutrzejszego dnia - decyzja nie zalezy ode mnie :-(

Pilnie szukamy dla niego DT, a najlepiej od razu docelowego!

KONTAKT:
661 34 34 64,
[email protected]

AM

Posted

A Gacus jest bardzo pozytywnym psiakiem. Generalnie grzeczny, nie niszczy poki co (zostal sam na 1.5 h). Lubi sie bawic. Boi sie troche innych psow, ale tylko w pierwszym momencie. Na widok psiakow swojej wielkosci podkulil ogonek, a na moja prywatna DUZO wieksza sucz kwiczal niemilosiernie, ale po paru minutach podchodzil do niej, po godzinie zaczepial, a teraz lezy obok :)

Na koty nie zwraca uwagi, poza jednym momentem, gdy z nudow pogonil kotke, ale tylko dlatego, ze trafil na uciekajaca, a nie na kocura, co by go zdzielil lapa ;) Pozniej przechodzil obok niej bez reakcji.

W tej chwili kreci sie po pokoju, a to troche obgryza resztki jakiejs kosteczki, a to zwinie sie w klebek na moich ciuchach, co w wyniku awarii wieszaka wyladowaly nieco nizej ;)

AM

Posted

a Gacus zmienia pozycje. Wyszedlem z pokoju, to wracajac zastalem w drzwiach moja suczke i Gacusia stojacych rowno na progu, bez zadnych jekow, demolek. Po wejsciu Gacus polozyl sie tym razem pod moimi nogami, kolo komputera.

AM

Posted

Przykro mi, ale odzew zaden i Gacus wyladowal w kojcu. NIe dosc, ze to jest psiak bardzo lgnacy do czlowieka, to jeszcze kojec z druga, duzo wieksza suczka, maly, a ona poczatkowo troche powarkiwala. Na szczescie tylko przy karmie, wiec tutaj zapodalismy specjalne procedury, aby nie doszlo do spiec, ale juz wieczorem bylo inaczej - bawily sie dalej, Gacek zaczepial suczke, ona jego, jadly karme grzecznie z reki bez odganiania sie i spiec. Mimo wszystko, maly kojec i spacery 2-3x dziennie, to nie jest to, na co Gacus czeka... :-(

AM

Posted

Andre napisz proszę co sie z małym dzieje, jak tam sprawa jeśli chodzi o domek, jak on się czuje, gdzie mogę go znaleźć jakbym mu chciała zawieźć smakołyki ? itp.

Posted

Dianka, Gacus jak na jego sytuacje czuje sie dobrze. Jest zdrowy, odkarmiony, rozbawiony. Na szczescie udalo sie go umiescic razem z duzo wieksza wspollokatorka. Dogadali sie szybko. Odwiedziny mile widziane - miejsce: poprzedni kojec Gacka, ale przed wizyta prosze o kontakt na priv.

Niestety, chetnych do jego adopcji brak.... :-(