Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie ! :3 

Znalazłam to forum i bardzo się z tego cieszę. Również mam owczarka belgijskiego od sierpnia 2014 roku.  Mój maluszek urodził się 27.05.2014 roku. Mam do was wiele pytań. I mam nadzieje że będziecie mogli mi pomóc :)  ( zdjęcia z pierwszego dnia w nowym domku i obecne )

Po pierwsze Aresowi nadal nie stoją uszka :/  a zaczął już swój 7 miesiąc. Czy to oznacza że zawszę już będzie chłapołuchym psiakiem?  Gdy go przywiozłam do domu uszka mu stały a dopiero potem opadły. 

Po drugie wiem, że belgi nie przepadają za obcymi a czy to także ma się do innych psów. Pytam bo mój Ares dostaje szału gdy tylko widzi na spacerze inne psy, a na ludzi czasami warczy :/ 

Brałam go na spacery od samego początku, czasami zignoruje psa/ człowieka a czasami.... Może macie jakieś rady ? 

I zastanawia mnie też również co robiliście by wychować swoje psiaki ? Sami ich szkoliliście czy może skierowaliście się do jakiegoś specjalisty ? 

Posted

Witaj
Wiele ciekawych i ważnych informacji na temat rasy znajdziesz na Forum owczarka belgijskiego - Main Page. Czytania na baaardzo długi czas. Ja też mam psa tej rasy i bardzo wiele korzystałam z tego forum. Jak coś Cię trapi to zadawaj tam pytania. Na temat klapniętych uszek też tam jest.
Ja swojemu dawałam preparaty z glukozaminą i chondroityną, dodatkowo gotowałam galaretkę z łapek kurzych. Ale poczytaj sobie to wszystko na tym forum, na prawdę polecam.

• Upvote 1