Ayam1980 Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 KAKTUS - dość spory pies (większy, dla przykładu, od sznaucera średniego, mniejszy od sznaucera olbrzyma), o bardzo ciekawej i oryginalnej urodzie. To znaczy był kiedyś taki - i będzie, po odchuchaniu i dopieszczeniu w domu. Ze kudłaczom nie sprzyja pobyt w schronisku, to wszyscy wiemy. A już Kaktusowi szczególnie. Zamiast pięknego, puszystego psa - przypomina stary, zużyty mop, chwilami zdredziały, a chwilami wyliniały. Dokuczają mu również stany zapalne uszu - obecnie w trakcie leczenia, ale nie wiadomo, czy w warunkach schroniskowych uda się je wyprowadzić na prostą. Kaktus jest psem wręcz fantastycznym w stosunku do ludzi - współpracującym, wesołym, bardzo przyjaznym. Do innych samców w kojcu wykazuje tendencje dominujące. Dom dla niego potrzebny jest bardzo pilnie - ciężko mu będzie w schronisku "dźwignąć się" zdrowotnie, tym bardziej, ze idzie zima. A szkoda by go było bardzo...Kaktus ma ok. 3-4 lat.KOJEC: III - 15NR: 4285Pies przebywa w Radysach. Link do zdjęć Kaktusa: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.325150171005538.1073741934.299621636891725&type=1 Kontakt: [email protected] (e-mail DO WOLONTARIUSZY),TEL. DO SCHRONISKA (w godz. 10-16): 513-83-55-80 ; 506-99-23-13 Przed przyjazdem do schroniska prosimy zadzwonić i upewnić się, czy konkretny pies nadal tam przebywa (podając imię, kojec i numer).Jeżeli jesteś zainteresowany adopcją psiaka z naszego schroniska, a mieszkasz w wojewódzwie pomorskim, podlaskim, mazowieckim lub kujawsko - pomorskim i nie masz możliwości po niego przyjechać, proszę zadzwoń do wolontariuszy, ponieważ istnieje możliwość transportu. Bowiem, jeśli chodzi o pomoc w transporcie - najlepiej dzwonić do schroniska i dogadywać się osobiście, ponieważ transport jest możliwy za zwrotem kosztów. Tak zaproponowało kierownictwo.w miarę regularnie organizowany jest transport do Warszawy, ale może odpłatnie można też zorganizować do innych miast - trzeba rozmawiać. :) Quote
dusje Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 Cudo :smile: ale straszna bida :-( Powiadomcie malawaszke, ja nie moge wklejac linkow . Moze uda sie wyciagnac go do hoteliku? Dorzuce grosikow, jakby co. Quote
Ayam1980 Posted December 17, 2014 Author Posted December 17, 2014 Ja nie wiem kto to malawaszka :-/ nie znam :-/ nie wiem komu wysłać :-( Quote
zachary Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 Malawaszka - dogomaniaczka o tym nicku jest fanką takich kudłaczy i często im pomaga. Napisz pw do malawaszki, może będzie miała jakiś pomysł. Quote
Recommended Posts