Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapraszamy serdecznie na Seminarium z zakresu żywienia, które odbędzie się w Warszawie 07.02.15.

Bez wątpienia udział w Seminarium pozwoli na pogłębienie  wiedzy z zakresu rodzajów karm oraz nauczy rozszyfrowywać informacje z etykiet, co niewątpliwie pomoże przy wyborze odpowiedniej karmy dla pupila.

Prelegentką jest doktorantka SGGW, autorka wielu artykułów, dietetyk zwierzęcy mgr inż. Karolina Hołda. (www.canidiet.pl)

Zagadnienia, które zostaną poruszone podczas Seminarium:
> Rodzaje karm oraz metody ich produkcji - sucha/mokra? która lepsza?
> Rynek karm i jego podział jakościowy - karmy premium, super-premium,
marketowe, czym się różnią i jakie warunki muszą spełniać poszczególne
rodzaje karm;
> Etykiety, informacje na opakowaniach - jaki się nie pogubić w gąszczu
informacji, jak na ich podstawie dobrać najlepszą dla danego zwierzaka,
wytyczne prawne dotyczące opakowań karm;
> Dodatki do karm: konserwanty, przeciwutleniacze, barwniki - czy należy
się ich bać?
> Karmy holistyczne, organiczne, naturalne, bezzbożowe - co oznacza ten
podział, czym one się różnią;
> Psie smakołyki - jakie wybrać, ile można ich podawać.

Seminarium odbędzie się 07 lutego 2015 r. w Warszawie, w Zespole Szkół nr 53, ul. Popiełuszki 5, w godz. 10.00.-16.00.

Wydarzenie Seminarium na FB: https://www.facebook.com/events/754222374662973/

W przypadku jakichkolwiek pytań, wątpliwości zachęcam do kontaktu.

Ilość miejsc jest ograniczona.

Zapraszam,

Julia Branderska

Psia Strefa

Posted

Nie wiem skąd przy każdym temacie żywieniowym podejrzenie o sponsoring , przecież to komercyjne przedsięwzięcie i nie potrzebny jest sponsor . Sponsoruje sobie każdy uczestnik .

• Upvote 1
Posted

Nie wiem skąd przy każdym temacie żywieniowym podejrzenie o sponsoring , przecież to komercyjne przedsięwzięcie i nie potrzebny jest sponsor . Sponsoruje sobie każdy uczestnik .

Też się nad tym zastanawiam... gdy wklejam info o Seminarium w większości przypadków pada to pyt.

Organizujemy szkolenia, seminaria, itp..., staramy się aby były obiektywne i opierały się na wynikach badań, pracach naukowych, a nie oczekiwaniach osób trzecich. :)

Posted

Podejrzewam, że to pozostałość po uczelnianych obyczajach , gdzie wiedza pochodzi w głównej mierze od sponsorów ( producentów karm ). Jeśli chcemy to przełamać to trafiamy na ścianę ...ludzkiego myślenia niestety . No nic , nie poddajemy się i zapraszamy do nauki i sponsorowania sobie samemu wiedzy :)  Tak mi się jeszcze kojarzy, że nasza firma szkoleniowa organizując pierwsze szkolenie z genetyki dla hodowców psów też oczywiście była posądzana o tajemniczego sponsora

Posted

Nie ma się co dziwić. Byłam na wielu seminariach (fakt, inna dziedzina) i zawsze wychodziłam, bo po chwili wiadomo było o co chodzi....

Fajnie że teraz to zaczyna inaczej wyglądać. Musicie się liczyć z tym, że ludzie się już uprzedzili i trochę czasu upłynie nim to się skończy. 

Posted

wystarczy poczytać publikacje pani Hołdy aby dowiedzieć się że są to publikacje sponsorowane. Niestety - to co ma do przekazania na seminarium, jest tylko kolejny raz powtarzanym bełkotem nie majacym zbyt wiele wspólnego z rzeczywistością. 

Spokojnie można je wszystkie odnaleźć. Nie są to publikacje najwyższych lotów w pismach z Listy Filadelfijskiej

Posted

Jak, już wspomniałam Seminarium jest organizowane przez Psia Strefa i nie jest sponsorowane przez jakiegokolwiek producenta karm, Karolina Hołda pracuje i robi doktorat na SGGW w Warszawie i także nie jest związana z żadną firmą. Także raz jeszcze zapraszam, na koniec seminarium przeznaczony jest czas na pytania, dyskusje.

Posted

Isabelle301  chciałabym szanować Ciebie i Twoje opinie , ale strasznie to utrudniasz nazywając czyjeś wykłady "bełkotem" . Wyglądasz mi na osobę otwartą , wykształconą ...czemu zatem takim niewyszukanym sposobem obrażasz czyjąś pracę ?

• Upvote 1
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Sorry ale artykuł, który ja czytałam tej autorki też wydał mi się podejrzany. Pisała tam o faktach i mitach w nazwach karm nie pamiętam w jakiej gazecie coś z zoo..