Justyna_wolontariat Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Na pieska trixi kontakt można podac do mnie tel 510 268 586 gg 3970480 e-mail [email][email protected][/email] a psinka głównie kręci sie w okolicach Zabrze Zaborze okolice Biedronki więzienia ulicy Korczoka:-(:-( Quote
Asia_Klero Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Pojadę tam dzisiaj po 19bo tak będę miała auto i popatrzę...niestety ta pogoda mnie dobija nic nie można zrobić... Quote
Onaa Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 A czy pieski wydawane do adopcji są u Was sterylizowane/kastrowane ? Quote
Justyna_wolontariat Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 [quote name='Dogo07']Na kogo kontakt dla pieska kudłatego Trixi ?[/QUOTE] Bardzooo dziekuję za ogłoszenia juz dziś 1 pani z Krakowa pisała jest zainteresowana adopcja ;);) Quote
Onaa Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Chciałam zapytać czy piesek nr 135 ze str. 3, Szejk (Brzydal, ale jaki on tam brzydal :)), czy nadal czeka w schronisku na dom ? Bo wydawało mi się że jakiś Szejk z RŚ już dom znalazł ale może to był jakiś inny psiak. Quote
Pianka Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Wszystkie psy które sa na poczatku sa jeszcze w schronisku, na bieżąco usuwam, jak jakiś znajduje dom. Szejka to przydałoby się znów obciąć, bo zarośniety jest:shake: Dogo jak dajesz gdzies ogłoszenie to napisz gdzie i komu, żebym mogła dodac przy psie, aby ktoś dubli nie robił:p Quote
Onaa Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 [quote name='Pianka']Wszystkie psy które sa na poczatku sa jeszcze w schronisku, na bieżąco usuwam, jak jakiś znajduje dom. Szejka to przydałoby się znów obciąć, bo zarośniety jest:shake: Dogo jak dajesz gdzies ogłoszenie to napisz gdzie i komu, żebym mogła dodac przy psie, aby ktoś dubli nie robił:p[/QUOTE] Wg mnie im więcej ogłoszeń tym lepiej. Poza tym jak robisz ogłoszenie to ono najpierw jest na początku a z czasem jest na coraz dalszych stronach, więc i tak trzeba robić nowe żeby psiaka ktoś zauważył. Ja głównie gumtree robię. Poza tym robię ogłoszenia grupowo dla kilku różnych kudłaczy. A jeśli chodzi o Szejka to czy można mu ogłoszenia zrobić i wykorzystać te jego zdjęcia co tam są, również z dzieckiem ? I na kogo kontakt czy to obojętne ? Quote
Pianka Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Ja wychodze z założenia, że jak ktoś robi ogłoszenie to go odnawia. Ja np. odnawiam, także nikt nie musi dublować. Lepiej poświęcic czas na zrobienie ogłoszenia temu psu który ich nie ma;) lub dorobic na innych stronkach [quote name='"Dogo07"']A jeśli chodzi o Szejka to czy można mu ogłoszenia zrobić i wykorzystać te jego zdjęcia co tam są, również z dzieckiem ? I na kogo kontakt czy to obojętne ?[/QUOTE] Wszystkim można robić ogłoszenia:loveu: Zdjęcia też mozna brac, po to one są:p najlepiej na stronach gdzie jeszcze ich nie ma. Szejk we wszystkich ogłoszeniach ma dane na mnie, wiec możesz dawać na mnie dziekujemy za pomoc w ogłoszeniach:loveu: Quote
Asia & Ginger Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Co z tym spanielkiem szczeniaczkiem? Szukacie transportu czy rezygnujecie? Dzwonił do mnie Pan z Katowic zainteresowany adopcją spanielka. Zdzwonił w sprawie Rafiego z hoteliku w okolicach Łodzi, ale już ktoś jest nim zainteresowany, więc powiedziałam mu, że w Rudzie są 2 spanielki. Pan, chyba samotny, młody emeryt (43 lata), mieszka w domu z ogródkiem (w sąsiednim domu mieszkają jego rodzice), ma 4 psy (cocker spaniel, cavalier i shih-tzu), latem mieszkają na dworze, zimą w domu. Spaniele są strzyżone na krótko raz w roku, shitzaki 2 razy w roku. Pan bardzo dużo czasu spędza z psami, bawi się, czesze, rozmawia z nimi, są jego przyjaciółmi, chodzi z nimi na spacery. Psy są podobno dobrze wychowane, zgadzają się z innymi psami, nie są agresywne do ludzi. Pan ma już czarnego cockerka, ale zawsze marzył mu się złoty, dlatego zadzwonił po Rafiego. Podam temu Panu namiary na Piankę i na Justynę. ;) Quote
Pianka Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 [quote name='Asia & Ginger'] Dzwonił do mnie Pan z Katowic zainteresowany adopcją spanielka. Zdzwonił w sprawie Rafiego z hoteliku w okolicach Łodzi, ale już ktoś jest nim zainteresowany, więc powiedziałam mu, że w Rudzie są 2 spanielki. Pan, chyba samotny, młody emeryt (43 lata), mieszka w domu z ogródkiem (w sąsiednim domu mieszkają jego rodzice), ma 4 psy (cocker spaniel, cavalier i shih-tzu), latem mieszkają na dworze, zimą w domu. Spaniele są strzyżone na krótko raz w roku, shitzaki 2 razy w roku. Pan bardzo dużo czasu spędza z psami, bawi się, czesze, rozmawia z nimi, są jego przyjaciółmi, chodzi z nimi na spacery. Psy są podobno dobrze wychowane, zgadzają się z innymi psami, nie są agresywne do ludzi. Pan ma już czarnego cockerka, ale zawsze marzył mu się złoty, dlatego zadzwonił po Rafiego. Podam temu Panu namiary na Piankę i na Justynę. ;)[/QUOTE] Dzięki, pan dzwonił, ale nie chciał go kastrowanego. Dzisiaj nie ma mnie w schronisku, ale rozmawiałam przed chwilą z Justyną- Lenorek ma dom:p a co do tamtego szczeniaka i transportu, musi Justyna napisać, bo ja nie wiem. Quote
Onaa Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Szejk (nr 135) ma u mnie alegratke i gumtree. Trixi (kudłaty, na wątku Kudłaczy w potrzebie) ma gumtree. Quote
Asia & Ginger Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 [quote name='Pianka']Dzięki, pan dzwonił, ale nie chciał go kastrowanego. Dzisiaj nie ma mnie w schronisku, ale rozmawiałam przed chwilą z Justyną- Lenorek ma dom:p a co do tamtego szczeniaka i transportu, musi Justyna napisać, bo ja nie wiem.[/QUOTE] Dziwne, Rafi jest wykastrowany, jest to wyraźnie napisane w aukcji i mimo to facet dzwonił. :-o Może myślał, że to ściema... Quote
Pianka Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 [quote name='Dogo07']Szejk (nr 135) ma u mnie alegratke i gumtree. Trixi (kudłaty, na wątku Kudłaczy w potrzebie) ma gumtree.[/QUOTE] ślicznie dziękujemy:loveu: juz dodaje na poczatek [quote name='Asia & Ginger']Dziwne, Rafi jest wykastrowany, jest to wyraźnie napisane w aukcji i mimo to facet dzwonił. :-o Może myślał, że to ściema...[/QUOTE] no chyba tak myślał, albo nie zauważył. Powiedział, że jak kastrowany to nie chce. No nie ważne, Lenorek i tak już ma dom:p Quote
Asia & Ginger Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 [quote name='Pianka']no chyba tak myślał, albo nie zauważył. Powiedział, że jak kastrowany to nie chce. No nie ważne, Lenorek i tak już ma dom:p[/QUOTE] To najważniejsze! :p :multi: Quote
Pianka Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 Czy ty musisz w ostatniej chwili przypominac:mad: Ja sklerotyczka, trzeba wcześniej:eviltong: PIESEK o imieniu Bonzo około 4 latni owczarek niemiecki, trafił do schroniska z ulicy, psiak jest bardzo posłuszny absolutnie nie agresywny, chętnie współpracuje z człowiekiem, do psów miły. Jest bardzo duży o mocnej budowie idealny kompan człowieka [FONT=Tahoma]Tel. 505 843 542[/FONT] SUCZKA o imieniu Inka to duża ruda ok. 2 letnia sunia. To wierny, przyjacielski psiak. Zgadza sie z większoscią psów. Ma dużo pozytywnej energii, uwielbia biegać, potrzebuje długich spacerów. Lubi dzieci, ale najlepiej dom ze starszymi, gdyż Inka jest bardzo żywiołowa i niechcący może małe dziecko staranować. Inka potrzebuje człowieka, który nigdy już jej nie opuści.[FONT=Tahoma]Tel. 505 843 542[/FONT] PIESEK imieniu Nizołek to 8 miesięczny mały psiak, maści brązowej z białymi łapkami i krawatem, jak przystało na szczeniaka jest żwyiołowy, radosny. Wszędzie go pełno, lubi jak się na niego zwraca uwage, chetnie zaczepia do zabawy. Zgadza się z psami. Niziołka trzeba jeszcze wiele nauczyć, ale to mądry psiak i bardzo pojetny. Moze ktos podaruje mu domek, on na to czeka [FONT=Tahoma]Tel. 505 843 542[/FONT] PIESEK o imieniu Trixi to około 1,5 roczny, 40 cm średni bardzo miły, kochany i wylewny pies zarówno do ludzi jak i psów. Typowy kanapowiec idealny dla dzieci, lubi biegac bawić się. [FONT=Tahoma]Tel. 505 843 542[/FONT] PIESEK o imieniu Temblor to4-5 letni duży łaciaty psiak. Do schr trafił z 3 miesiące temu Nikt go nie zauważa bo to typ psa który nie domaga się pieszczot, nie szczeka leży gdzieś w kącie boksu. Jest zestresowany, boi się psów pomimo swojej wielkości każdy pies odgoni go od miski.To typowa ciapa której pobyt w schronisku jest koszmarem W stosunku do ludzi zero agresji jest posłuszny spokojny i bardzo zrównoważony. [FONT=Tahoma]Tel. 505 843 542[/FONT] [FONT=Tahoma]SUCZKA o imieniu [COLOR=black]Żaba to 3 letnia miła spokojna suczka, lubi towarzystwo człowieka jest niezwykłą pieszczoszką. Jest czarna podplana, z pięknym długim białym krawacikiem. Żaba początkowo w schronisku czuła się zagubiona i wystraszona teraz człowieka nie odpuszczałaby najchętniej na krok broniąc go przed wszystkimi innymi psami. [/COLOR]Tel. 505 843 542[/FONT] [FONT=Tahoma]SUCZKA- [COLOR=black]Rolfka to 2 letnia średniej wielkości, czarna podpalana sunia, wyrzucona na ulice jako szczeniak. Łagodna do ludzi i innych psów. Czeka już strasznie długo na swoją szanse. To kochana psina, która zasługuje na ciepły domek. Tel. 501208670[/COLOR][/FONT] [FONT=Tahoma]SUCZKA- [COLOR=black]Krowa to 2 letnia cała czarna, średnia suczka, która na dom czeka już ok. roku. Ma przesympatyczne usposobienie. Jest wesoła, radosna. Zgadza się z innymi psami. Kiedy pozna i polubi jakiegoś człowieka nie można się od niej odpędzić, ponieważ ciągle chce być w centrum zainteresowania. Pragnie się przytulać, być głaskana. Chodzi za człowiekiem krok w krok. Można powiedzieć, że jest symbolem psiej wierności. Tel. 501208670[/COLOR][/FONT] [FONT=Tahoma]SUCZKA- [COLOR=black]Teska to 2 letnia czarna podpalana sunia wyrzucona po Tesco. Jest średniej wielkości, bardzo żywiołowa, jeszcze całe życie przed nią. Teska kocha ludzi, to wierna sunia, która pójdzie za właścicielem w ogień. Jest niekonfliktowa zgadza się z psami. Podaruj jej dom. Tel. 501208670[/COLOR][/FONT] [FONT=Tahoma]5.[/FONT][COLOR=black][FONT=Tahoma]bardzo brakuje choć nie potrafi tego okazać. Tel. 501208670[/FONT][/COLOR] [FONT=Tahoma]SUCZKA- Frania to duża czarna sunia. Ma ok. 5 lat, na dom czeka już kilka lat. Jest bardzo wierna i usłuchliwa, dość dużo szczeka. Będzie dobrym alarmem w domu. Podaruj jej dom. Tel. 501208670[/FONT] Quote
Kisiaraf Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Ja tak zawsze wszystko na ostatnią chwilkę,ale Ty zawsze przygotowana :) Quote
jusstyna85 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Sunia,młodziutka,wyrośnięty szczeniaczek.Znaleziona w lesie na Halembie przy ul. Leśnej, wędkarz wczoraj odwiązał ją ,bo była przypięta sznurkiem,mała poszła za dziećmi na Osiedle.Wczoraj nocą wyła i ujadała,aż w końcu wykopała sobie dziurę i tak spała.Jest grzeczna,posłuszna, ładnie chodzi przy nodze,nawet bez smyczy.uwielbia dzieci,wczoraj podbiegała nawet do dorosłych, a dzisiaj po dostaniu kopniaka od faceta czuje mały dystans.Boi się kotów. Chciałam ją zatrzymać u siebie do czasu znalezienia domu,ale nie było szans, Aga i Dino nie znoszą ciemnych psów, 3 godziny od kiedy dzieci przyszły prosić o pomoc,próbowałam.Nawet Aga chciała ją pogryźć :( [IMG]http://i42.tinypic.com/2pqmhqg.jpg[/IMG] [IMG]http://i39.tinypic.com/2nsx5iv.jpg[/IMG] [IMG]http://i39.tinypic.com/b4zs6s.jpg[/IMG] [IMG]http://i43.tinypic.com/2rnk4yp.jpg[/IMG] [IMG]http://i42.tinypic.com/qmyzpc.jpg[/IMG] Quote
jusstyna85 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 [quote name='Asia_Klero']Justynko gdzie psiak teraz przebywa?[/QUOTE] W Schronisku :( Quote
Basia i Barni Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Cezarek ma swoj watek na [url]www.labradory.info[/url] , gdzie dzialam . [url]http://labradory.info/viewtopic.php?p=654348#654348[/url] juz za niedlugo beda ogloszenia :) Quote
jusstyna85 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Czarek nr 79 allegro alegratka gumtree slaskieogloszenia Kermit nr 80 allegro alegratka gumtree slaskieogloszenia Łupin nr 88 allegro alegratka gumtree slaskieogloszenia Jodełka nr 79 allegro alegratka gumtree slaskieogloszenia Walet nr 83 allegro alegratka gumtree slaskieogloszenia Quote
Pianka Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 Pchełka ma dom:multi: Ludzie przyjechali po nią aż ze Stargardu Szczecińskiego:p [IMG]http://i46.tinypic.com/2uxzjtf.jpg[/IMG] sunia szczeniak tez ma dom [IMG]http://i44.tinypic.com/2hn76ac.jpg[/IMG] Quote
lunarmermaid Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Wow!!! Dobrze,że malizna ma domek.Mam nadzieję,że ludzie super,skoro tak daleko po psinkę pojechali. Quote
Asia & Ginger Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 I co w końcu z tym spanielkiem 6-miesięcznym? :roll: Quote
Recommended Posts