Romka Posted March 18, 2015 Author Posted March 18, 2015 To był czas kiedy czekaliśmy na transport do domku Ijo.Rozmowa z Kropką,mogła wyglądać tak,"...dzięki Kropka,że znalazłaś mi domek...." :) Quote
moni_ku Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Ijo zdrowieje. Ma ogromny apetyt na wszystko (oprócz suchej karmy :D). Polubił siedzenie na fotelu i oglądanie świata za oknem. Zaczął też szczekać ale tylko jak nas nie ma. Lubi kobiety i małe dzieci. Do obcych mężczyzn jest ostrożny. Nie widać tego dobrze bo jest psem niesamowicie opanowanym. Po prostu się cały spina w stresujących sytuacjach, ogranicza ruch. Pierwsza reakcja na aport to była ucieczka. Przykre wspomnienia? Miał parę epizodów z warczeniem, jeden jak został zbyt energicznie pogłaskany i się przestraszył, a drugi jak dostał skórzaną kość i się podeszło do niego (próbował ją potem zakopać pod kocem :D). Poza tym zero agresji. Miskę z jedzeniem można mu zabierać bez problemu sprzed nosa. Szybko się uczy i domaga biegania na spacerach. Ukradł też kanapkę z kuchni. Po prostu psi pies. Pozdrawiamy! Quote
Marycha35 Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Dziękuje serdecznie za info:) A psi pies trafił pycha!!!! :) Quote
Romka Posted April 11, 2015 Author Posted April 11, 2015 Ijo zdrowieje. Ma ogromny apetyt na wszystko (oprócz suchej karmy :D). Polubił siedzenie na fotelu i oglądanie świata za oknem. Zaczął też szczekać ale tylko jak nas nie ma. Lubi kobiety i małe dzieci. Do obcych mężczyzn jest ostrożny. Nie widać tego dobrze bo jest psem niesamowicie opanowanym. Po prostu się cały spina w stresujących sytuacjach, ogranicza ruch. Pierwsza reakcja na aport to była ucieczka. Przykre wspomnienia? Miał parę epizodów z warczeniem, jeden jak został zbyt energicznie pogłaskany i się przestraszył, a drugi jak dostał skórzaną kość i się podeszło do niego (próbował ją potem zakopać pod kocem :D). Poza tym zero agresji. Miskę z jedzeniem można mu zabierać bez problemu sprzed nosa. Szybko się uczy i domaga biegania na spacerach. Ukradł też kanapkę z kuchni. Po prostu psi pies. Pozdrawiamy! Moni_ku nie zauważyłam Cię na wątku.Witaj,bardzo mi miło :) Mam znów zdjęcia od Kropki a ona pewnie od Ciebie no to wrzucam: Wiem,że ma w jednej łapce zapalenie kości a w drugiej przesunięty staw.Bardzo się cieszę,że lekarz to zdiagnozował,w schronisku nie byłoby to możliwe.Mam nadzieję,że szybko wyzdrowieje. :) Ten ogród na pagórkach jest CUDNY!!! :) Quote
Romka Posted April 12, 2015 Author Posted April 12, 2015 I jeszcze jedno.Ijo ma wciąż duże powodzenie.Ludzie dzwonią i pytają.I to dzięki Ijo inny psiak z naszego schroniska znalazł dom.To Morisek.Marysia też robiła wydarzenie na Fb. Kiedy państwo zapytali o Ijo,poleciłam Moriska i tak dzięki Ijo,Morisek trafił do cudnego domku :) Quote
Kropka:) Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 Cześć, cześć Moni_ku :D Fajnie, że jesteś na wątku Ijosława :D M.Smela :) Quote
moni_ku Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Cześć dawno temu się zalogowałam i w sumie nie używałam zbyt często. Ogród to dzieło jeszcze mojej mamy. Teraz szukam jak Ijo oswoić z obcymi ludzmi i psami.Ludzie mówią ,,jaki kochany" podchodzą z przodu, ręka przed siebie, a Ijo się spina i warczy. Nie lubi obcych, ale tylko jak do niego podchodzą. Jak sam podejdzie to jest ok. Ma limit 3 głaśnięcia dla nowych. Na spacery po mieście zakładam mu miękki kaganiec, bo ludzie nie pytają czy mogą, szczególnie dzieci, a pies to pies ze strachu może warknąć i już pies ,,agresywny". Chociaż Ijo kocha ludzi. Moją rodzinę już wita radośnie. Quote
Romka Posted July 11, 2015 Author Posted July 11, 2015 A mnie podoba się to: http://m.ocdn.eu/_m/355fd602b5c83dacc4078e95c62311ba,10,19,0.jpg :) a na wszystkich szczęśliwy pies :) Quote
Recommended Posts