Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie!!

Moja siostra ma malutki problem z 9 tygodniowym szczeniaczkiem Tosy inu, gdyz po wypiciu wody wklada łapę (a jak na tak młodego psiaka juz ma wielką ;-)) do miski z wodą, co kończy sie rozlaniem tej wody. Potem mu tą miske zabiera i karci go glosem ze nieladnie itp. Siostra zastanawia sie nad motywem takiego postepowania, czy to tylko zabawa czy moze cos wiecej mały piesek chce przez to powiedziec?

Druga sprawa to robienie siku na swoim posłaniu. i to chyba specjalnie...czy moze byc to chec zaznaczania swojego terenu, bo w domu jest jeszcze dorosła ON-ka.

Co Wy na to?

Posted

Za sikanie na posłaniu moja sunia była karcona głosem "Nie wolno!", wówczas jeszcze się nie uczyła sikania na dworze i szybko zrozumiała, że nie fajnie jest sikać na posłaniu, lepiej w innych miejscach, bo pani nie krzyczy, a posłanie suche ;)

Pewnego dnia wyprałam posłanie, żeby pozbyć się zachęcającego zapachu i skończyło się, jak ręką odjął.

A z miski chyba wyrośnie samo maleństwo. Kreska też uwielbiała się tak bawić wodą. Wkładanie łapy to mało, najbardziej lubiła wskakiwać do miski obiema łapami! Wtedy dopiero jesy PLUSK!! ;)

Ale sama z siebie przestała chlapać, wyrosła z tego (a wciąż jest szczeniakiem)

Taki maluszek jeszcze wiele interesujących zabaw wymyśli :lol:

Posted

Dzięki za pocieszające wieści, przekaże napewno!!

A propos Flaire, napisz co Twoje piechy robią z miskami z wodą, pośmiejemy sie trochę :wink:

Posted

Nie moje, ja mam airedale! Nowofunlandy ma moja sąsiadka.

Szczeniaki nowofunlandy próbują w miskach wody pływać. A jak się nie da, to włażą iloma łapami się da i się kładą. Miałam nawet kiedyś zdjęcie takiego szczeniaka sześciotygodniowego śpiącego w misce wody :lol: , ale nie mogę znależć :( .

Posted

Powiadacie, że pies wyrasta z "pływania w misce"? :lol:

Niekoniecznie, moja Duma ostaniego marca skończy 12 miesięcy i nadal robi glośnie PLUSK łapką w swojej misce, i widzę, że sprawia jej to wielgachną radochę :lol: :lol:

Posted

Moja sunia husky wkładała łapę do wody przed wypiciem jej tak jak by chciała sprawdzić czy ona tam jest . Przeszło jej to po 7 miesiącu bez większej ingerencji z naszej strony :lol: :lol: :lol: